user Lucena | Hace más de 3 años

Joan, enhorabuena!!, Necesitamos que alguien alce la voz y deje las cosas claras y con argumentos. Es importante respetar todas las culturas, idiomas y costumbres de las personas, pero ya es hora de que nos hagamos oír ; parece que por ser menor nuestro territorio ,, tenemos que aceptar y callar y dejarnos utilizar para los intereses de otros. ¡Ya esta bien!!! Además seria de agradecer que quien este en desacuerdo lo respete y así también será respetado.

user SOJOGA | Hace más de 3 años

Y digo yo, porque hace 30 años se introdujo como asignatura el "valenciano" que es lo que recuerdo yo y todas las demás asignaturas eran en castellano. Porqué no hacerlo así y que los nenes que tienen problemas para los idiomas no tengan tanto fracaso escolar. Os digo por experiencia que si cambias de Comunidad ni el Valenciano, Catalán, Menorquin, etc nos comprendemos. ¿Porque deben aprender solo el catalan y perder lo que siempre hemos hablado en casa? Son discusiones de muchos años y creo que mucha gente ha fracasado por imposiciones que en otras comunidades no ocurren.

user Tururu | Hace más de 3 años

Amic Joan: Segons lo que tú defenses, es mestre de Porreres ha de emprar es catala normatiu a Alaior, i es mestre alaurenc ha de fer lo mateix a Porreres!!! Fa ja anys, a es seu día es va plantejar si es catala es dividía en dos o tres grans dialectes, i a es final noltros vam quedar inclosos en es catala oriental, pero sa realidat es que tenim un nombre de fets diferencials prou gros per anar separats, pero hi ha massa centralisme i interessos creats... Jo de petit entenía molt malament a un andalu¢, perque a sa televisió, escola o radio disimulaven es seu dialecte. Ara ja no passa i TOTHOM enten be ses diferents variantes des castella, espanyoles i americanes, perque no s'amaguen, i amb sa práctica arriba sa comprensión mutua. Pretendre que un mallorquí i un menorquín s'entenguin en "catala normatiu", con tu defenses, es un despropósit majuscul i una ridicule¢a com un pi de grossa.

user Joan | Hace más de 3 años

Quina és la queixa, que a IB3 empren el català (de Les Illes) normatiu? Me vols dir, Joan, quin article empren a Pollença? Perquè salar, allà no salen... No serà que el problema és que es denomina CATALÀ? Quina variant ha de mostrar un mestre de català d'institut que és de Porreres i fa feina a Ferreries: ferrerienc o porrerenc? No trobes que tant si és de Porreres com d'Alaior aquest professor ha de mostrar el mateix als alumnes? No trobes que el problema del menorquí, si és que n'hi ha cap de problema, el tenim a ca nostra i no a les escoles? Tens fills, tu? Els mostres les paraules genuïnes de Ciutadella? Perquè si ho fas segurament que les empraran però sinó ho fas es perdran pel camí. Donar les culpes a una norma és molt fàcil però entendre que el responsable que els teus no rallin com tu vols ets tu, només tu.

user Albrets | Hace más de 3 años

Gent del PP i VOX com han de defensar el menorquí si a aquests lo únic que els interesa és el castellà i res mes? Treballant des de sempre per aniquilar el català, prohibint-lo a l'escola i als mitjans els 40 anys que van usurpar el poder, tancant canals de TV en català aqui i a València, i fent tot lo possible per dividir i crear odi contra el català i contra els catalans. Sels veu el llautò des d'enfora

user Jordi Sintes | Hace más de 3 años

A un tal Luis. No te gustan los catalanes en Menorca, Que te parece si en Cataluña... Barcelona mandamos a todos vuestros hijos que los enviais a estudiar a Cataluña a Menorca de regreso Y si no vinieran turistas de Cataluña ya que te metes con los catalanes,ya vemos que eres anticatalan y q. solo te falta ser muy español y del R. Madrid para terminar la troca (se te ha visto la lana muchacho) y de otros lugares de España, que seriais de algunos menorquines sobre todo los que viviis del turismo ?? A ver si te enteras de una vez que el menorquin es un dialecto del catalan, tanto si te gusta como si no y si no te lo crees te vas a consultarlo a un profesor del Instituto Ramis por ejemplo. Se te ha visto el plumero. Eres de los de !!! A POR ELLOS!!!

user Tururu | Hace más de 3 años

Be, aquí quant un no combrega amb es catala estandar den Pompeu i dels estaments religiosos i polítics, es benets de sempre li diuen que cerca confrontació. Es castella, residual a S'illa fa 50 anys no confronta. Es barceloni ( catala estandart, per obra i gracia de religiosos primer, i de polítics després ), tampoc "confronta". En canvi, a un que defensa lo seu i lo des seus avant passats, s' el crucifica. Falta de RESPECTE i prepotencia, evidents. Es veu que es llegat lingüístic no es pot defensar, nomes ses pedres-flora-fauna.

user cromapons | Hace más de 3 años

En ves de cercar la confrontació pq no dius q catala i menorquí son la mateixa llengua? Mai mai mai he vist cap despreci pel menorqui q es el catala q xarrem a Menorca, tot el contrari, he vist com a Catalunya agafaven paraules autentiques del catala q aqui hem sapigut conservar i alla no. A jo no mimporta el nom, catala o menorquí, pero son la mateixa llengua per això estan els L lingüistes q tots tots duien el mateix.

user Margalida | Hace más de 3 años

Perque es catalans de opinar? Aso es per es menorquíns jo n'estic orgullosa de no xarrar catala No jo ni cap de es meus pares ni l'avis ni es meus fills Orgollosa de pensar que cap de es meus nets tampoc no xarrar an es catala Gracias a persones Com en Joan Pons fan posible que es nostro menorqui Mai deseparegui Bon Nadal menorca I menorquíns Es catalans cap a caseua 🥳

user Lucas L Pons | Hace más de 3 años

Es menorquí està en una situació crítica, cada vegada hi ha manco parlants, i cada any que passa està més degradat i deformat, per mor de que està marginat a tots ets àmbits oficials i, de que no s'ensenya en es sistema educatiu... però ets il·luminats diuen que sa culpa és des castellà (JA, JA, JA).