user MAR | Hace más de 2 años

Ja és un poc tard per entrar en aquest debat de la diversificació del camp menorquí o més ben dit de les feines que procura el sector pirmari. Aixi i tot afegiré que un dels problemes amb que es troba el sòl rústic és el seu blindatge total, absolut i "increscendo". Només hi ha opcions per als grans i "ben rebuts" inversors suïsos, francesos o inclús asturians, perque facin els seus agroturismes de luxe on alguns potentats passin uns dies imaginant una vida campestre al estil dels romantics del segle XIX. No és que em sembli malament del tot però, no es podrien deixar opcions pels menorquins que ho vulguin explotar de manera més modesta i no posar tantes trabes?

Hans Carles | Hace más de 2 años

Espanya vol que tots siguem cambrers. Que lluny queda l'any passat, quan estàvem confinats i es demanaven productes de proximitat i apostar per diversificar l'economia.

user Jose | Hace más de 2 años

Producir leche en Menorca/Baleares tiene unos costes que el comprador de leche ( Coinga-Capsa,...) debe cubrir con un margen. ( Ley de la Cadena Alimentaria). Si se quiere leche de proximidad y que se mantenga estructura productiva, que por supuesto es vital para mantener ecosistemas, hay que simplemente cumplir la ley.

user Sr lobo | Hace más de 2 años

Comentaris com es d'en sinto té fan posar ses mans a n'és cap, no sé si és ignorància, tonteria O que no ha vist res del camp mai

user Sr lobo | Hace más de 2 años

Avam avam, sa situació està clara, aquest model està sentenciat des de sa marxa del Caserio, ara no m agrada que sa gent xerri tant a sa lleugera, que si antes es feia de tot , que si ses vaques han contaminat ets aqüífers ... Jo ho trob de mal gust, sa contaminació més groça dels aquifers ve de sa gent amb hortals i xalets sensa alcanterillat , tots es llocs tenen pou de puri i escampen amb una cuba ( manera correcta) i abonos químics s emprèn de manera irrisòria ja que tenen un preus inassumibles. Si s ha de diversificar, però fer verdura i grå a Menorca resultarà tant catastròfic com sa llet, pes simple fet q sa demanda és limitada i exportar no es contempla ( antes es consumia tot lo d aquí pq no hi havia altra cosa). Jo una solució q veig seria s unió de sa pagesia i fixar preus, si tots es pagesos no amollen sa llet a un preu inferior a n'és 50 cèntims , ses fàbriques ho pagarien, ara per fer aço en de reduir es nombre de caps de bestià .

user Sara | Hace más de 2 años

Primeramente, siento por aquellos ganaderos la crisis que están atravesando pero lo que no puedo consentir es que se haga demagogia cuando Agrame afirma que podría darse una situación “devastadora para el paisaje y el medio ambiente de la Isla”. Me van a disculpar pero los campos llenos de hierbajos no es diversidad. La diversidad es ver el campo lleno de flores y plantas como, hace no muchos años, antes de preparar esos pastos para una especie de vacas importadas, era la imagen “normal” de nuestra isla… clama Agrame, por «la desaparición de estos agricultores, que con su actividad indirectamente se encargan de mantener limpios nuestros prados y bosques, previniendo incendios»

user Tomas | Hace más de 2 años

Mira que be, esteim xerrant de llocs de feina i els comentaris van tots dirigits a que hi ha que diversificar. Aço està molt be, però m'agradaria veure i no ho desitjo a ningu que quan xerrin de que els seus llocs de feina estan en perill només sentin dir que hi ha que diversificar. Si un es mestre de cases i queda sensa feina, hi ha que diversificar, si es camaré i no te feina, hi ha que diversificar , si es infermer i queda sensa feina, hi ha que diversificar ... Crec que el sector primari encara te vida a Menorca. Ara resultarà que ses vaques son ses culpables del fi del mon.

Kika Kika | Hace más de 2 años

Insisto, la marca de leche Coinga es más cara que otras de primera marca. Incluso leche de Mallorca.

Bond,James menorquin errante | Hace más de 2 años

Así me gusta,en plan postivo para animar al personal.¿La ruina del sector periodistco a cuántos afectaría?....¿ y la del pesquero?.....yo dando ideas para futuros reportajes en verano.

xec xec | Hace más de 2 años

las administraciones vaan a dejar caer el sector ,concentrando el reparto de fondos europeos a las nuevas tecnologias ,ya lo dijeron,sin pensar en el bienestar de los ciudadanos, ya se han repartido las ayudas sobre el papel y no contemplan el sector primario, dejen de votarles muchos negocios quebraran por falta de ayudas y normativas, les importa un bledo ,mucho ppostureo en fotos y promesas electorales pero menorca se hundira irremisiblemente.