user Llorenc | Hace más de 2 años

i esperau lo que ve... els costos de transport des de xina s'han multiplicat per 6 en mig any, sembla que s'han posat d'acord les tres principals navieres que transporten productes des d'allà. Si no se'ls posa a puesto, prest ho notarem tots a ses nostres butxaques, perque els preus pujaran bastant. Si ho miram per sa part positiva, talvegada deixarem de comprar tonteries.

Hans Carles | Hace más de 2 años

El lloguer turístic també està darrere. Invertir per llogar o vendre al turista és un negoci molt perjudicial per als menorquins.

user Biel Olivar | Hace más de 2 años

Fa una estona han xerrat d’aixó per la radio a una emisora estatal. El cost a pujat a tota Europa per la gran pujada dels materials de construcció, que venen quasi tots de la Xina.

Un Menorquín Un Menorquín | Hace más de 2 años

Está todo tan jodid*, que cada vez el poder adquisitivo del pequeño trabajador se va al garete. La subida del precio de la materia prima, combustibles, luz.... y como muy bien dice menorprince, cada vez pagamos más en impuestos, permisos etc... vamos, un robo a mano armada. Hay que desmontar el circo político que tenemos, nos sale muy caro mantenerlos.

user Troll Ebus | Hace más de 2 años

Clar que sí, i el que s'embutxaquen de més les constructores (no els petits autònoms com Daniel) no ho comptam, no?

user Alexia | Hace más de 2 años

Pues no lo parece, porque hay obras por todas partes, chalets, pisos, etc. etc.

user Antonio | Hace más de 2 años

El problema es la falta de competencia derivada de la insularidad. En una obra de cierto tamaño sale más económico contratar en la península y que incluso se traigan sus propios trabajadores y materiales.

user KEM | Hace más de 2 años

¿Y eso que se dice que están a punto de aterrizar para instalarse en la isla varias empresas grandes (o sus filiales) de construcción y rehabilitación? ¿Es cierto?

user Moix | Hace más de 2 años

Que s'aillament hagi deixat de ser opcional és una gran cosa. És una despesa molt petita que s'amortitza en un parell d'anys. SI més a més es tinguessin en compte coses com la orientació adecuada i la protecció del sol al estiu. Mus aniria millor a tots.

user Crític | Hace más de 2 años

Crec que podem comentar sense mentir. Hi ha imposts que graven distints aspectes, però és radicalment fals que l'Administració sigui responsable del percentatge del cost total que diu algú. És cert que hi ha costs que no tenen sentit, com pagar l'1% del valor de l'obra al final, després d'haver pagat totes les llicències, IVA, etc. Tot i amb això, els preus que hi ha a les Illes Balears no són normals. I Menorca no és l'illa més cara. Hauria de saber que costa construir a Formentera, on fins i tot l'arena s'ha d'importar a un preu superior al del ciment. El problema és realment greu, començant pel cost dels solar per construir. A les Balears val més els solar que a molts de llocs de la península el solar i la construccció feta. Si mirau portals immobiliaris podreu trobar adossats per uns 120.000€ nous a molts indrets, mentre aquí amb 120.000 trobes només una cotxeria i poc més o alguna runa per restaurar.