user Blas | Hace más de 2 años

La verdad es que aunque en principio me parece bien reconocer a las víctimas de ambos bandos me vienen dudas cuando se ha comprobado que quieren hacer pasar a algunos asesinos por "víctimas", me pregunto si es normal que el Consell encargue uno de los estudios a un ex-conseller que probablemente no será muy objetivo dada su militancia política y, por otra parte, es inadmisible que el Govern Balear ponga pegas a la hora de reconocer a víctimas del Frente Popular como D. Francisco Gimier. Por último, aquí dejo este dato: El Gobierno, reconoce que (desde 1979) 21.749 millones de euros (hasta diciembre de 2020) es el total de lo que la Administración General del Estado ha dedicado a reparaciones económicas a las "víctimas de la Guerra Civil y el franquismo". Durante 40 años solo se reconoció a los de un bando y ahora ya hace más de 40 que solo a los del otro. Es bien hora ya de reconocer a todos.

user Josep | Hace más de 2 años

En que no es necessari gastar aquests diners, totes ses vertaderes víctimes mereixen reconeixement, però mai ets assassins. A sa versió de sa història manipulada per s'extrema esquerra que ens volen imposar des del Govern, oblidaven als assassinats pel Front Popular a la Mola, barco presó Atlante, Cala Figuera, cementeris des Castell i Mahó, costa de Ferreries, Plaça des Born de Ciutadella i carreteres i camps de Menorca. També está molt clar que el brigada Marquès no va ser cap "víctima" sinò un assassí de la pitjor especie i que l’assassinat des Batle Gimier, encara que no ho volen reconeixer, va ser comès per destacats comunistes i per açò ni siquiera és va obrir cap investigació per part dels elements del Front Popular que llavors controlaven totes ses institucions. Un crim comès per comunistes que sa complicitat i encobriment del Front Popular va deixar en la impunitat.

manu menorca manu | Hace más de 2 años

... si hay dineros para todo lo demás, no hay excusa para no hacerlo... y aunque a mí me pilla de lejos, ya que es un tema recurrente que aburre, como el de la lengua, si hay un colectivo que lo necesita, pues convendrá hacerlo... es como lo de los LGTBI y su matrimonio gay, no me afecta pero había que respetar que se les prestase atención... pues con esto igual, demos un paso a un lado y dejemos que se haga, faltaría más...

user Bep Bo | Hace más de 2 años

Certament no importa tirar aquesta doblerada per recordar a ses víctimes, totes mereixen reconeixment. I cromapons, jo no som del PP, però és ben a l'inrevés de com dius, es Govern Balear que s'omple sa boca de "memòria històrica" no en té gens ni en vol saber res de ses víctimes del Front Popular. En molt pocs dies ja ha mostat es llautò en es cas des batle des Castell Sr. Gimier assassinat impunement per comunistes i considerant "víctima" al criminal Brigada que va assassinar al Senyor Huguet. Sorprèn aquesta equidistància o millor dit inclinació relativa en contra de sa memòria de ses víctimes quan es criminals eren d'esquerra radical. Canta moltíssim de qualsevol manera i més encara donada sa composició des Govern.

user joan | Hace más de 2 años

Cromapons: Del "rancor" que sempre atibueixes a tothom que no és d'extrema esquerra sense mirar-te al mirall, en pots "sentar cátedra" que hi entens molt. Ses ideologies que més han predicat i practicat l'odi i la lluita de classes i s'extermini de classes socials senceres són ses marxistes leninistes. Els comunistes van causar a la Xina: 82 milions de morts, URSS: més de 21 milions de morts, Corea del Nord: 4,6 milions de morts, Cambodja: 2,4 milions de morts, Iugoslàvia: 1.172.000 morts... i "suma i sigue" com diuen en castellà. Els seguidors de les deries de Lenin, Stalin, Mao, Pol Pot, Carrillo, la Pasionaria i companyia són els campions absoluts de l'odi, a la "burguesia" en particular i a tots els no comunistes en general. Aquests són els que, en tost de provar de donar lliçons, haurien de demanar cent cinquanta milions de perdons.

user juan | Hace más de 2 años

Al señor cromapons hay que decirle, en primer lugar, que haga un esfuerzo por entender lo que explican los demás y no se deje llevar por el fanatismo que constantemente expresa por aquí. Si la actitud de este señor fuera mas prudente no cometería el error de tergiversar las opiniones y de pensar que todos los que han sufrido la perdida de seres queridos en la guerra civil, en defensa de la republica, coinciden con personas como el o con quienes usan la historia para volver a enfrentarnos.

user joan | Hace más de 2 años

I encara en hi ha que confonen a assassins com es que va matar al Pare Huguet amb “víctimes”. Ara bé és hora de passar pàgina, sense oblidar a ningú. l día 8, Comapons, o sigui dilluns aquesta setmana, es publicava que “El equipo de arqueólogos vinculado a la Asociación por la Recuperación e Investigación Contra el Olvido acaba de confirmar que las víctimas de las dos fosas comunes encontradas en la parte vieja del cementerio de Alcañiz son personas de derechas fusiladas en el verano de 1936 por milicias anarquistas.” També aquests dies es compleix s'aniversari des genocidi de Paracuellos on es troben ses fosses més grans d'Espanya amb més de 4.500 assassinats i alguns centenars de víctimes no identificades , ses matances, que es van preparar amb tota premeditació i minuciositat (obertura prèvia d'enormes fosses, trasllat de ses víctimes en autobusos des des llocs de detenció fins als d'execució amb ses mans fermades a s'esquena, emplaçament previ de ametralladores...)

user Troll Ebus | Hace más de 2 años

Que les famílies de les víctimes (dels dos bàndols) vegin com es reconeix el patiment d'un avantpassat és necessari, i un deure de l'administració. 50.000 euros no són tants.

user cromapons | Hace más de 2 años

Al senyor Juan li diria que la setmana pasada varen descubrir una fosa a Belchite on 150 veïns varen ser afusellats i enterrats el dia següent del cop d'estat per falangistes del mateix poble, repeteixo, la setmana pasada. Segons vosté tota aquesta gent hauria de seguir enterrada sense rebre cap dignitat, cap bendició, cap homenatge per part dels seus familiars. De veritat que vosté vol aixó? Li agradaria que a algun familiar seu li hagues passat el mateix? Oi que no?

user cromapons | Hace más de 2 años

Ja ja ja el PP demanant pels morts franquistes, als altres no conten. Esta clarissim que el PP es un partit de franquistes rencorosos, pero el temps ho posa tot al seu lloc, els republicans eren els defensor de la democracia , els feixistes de Franco eren els terroristes.