user | Hace más de 2 años

AntoniMorts amb Covid (o per Covid) a Menorca: 2020(sense vacunes): 20. Morts amb Covid (o per Covid) a Menorca: a 1 de desembre 2021 (sense vacunes): 32.

El falo de FALÓNTROPO El falo de FALÓNTROPO | Hace más de 2 años

objetivo realObjetivamente nada es real en ese individuo. Lleva años castigando mi existencia encerrando me en "oscuras cuevas" No soporta que mi glandeZA.

user Antoni | Hace más de 2 años

Morts a España es Novembre de 2020: 7.864 Morts a España es Novembre de 2021: 680 Colcú m'ho explica açò? I sense restriccions, no com l'any passat amb toques de queda i restriccions. Si esque... Mos posarem restriccions i tots acotarem cap i les complirem quan no te cap sentit. Cada un ha elegit sa manera d'afrontar es virus, es hora de fer vida normal i cada un que visqui com vulgui, ja esta be de tonteries.

user TotPotSer | Hace más de 2 años

@josep, el 2020 hi havia hospitals q, en cas d'una defunció pes motiu q fos, si es sabia o es veia que era positiu, comptabilitzava com causa covid. Inclús, es tenia potestat per, en cas de la creença de que es difunt pogués ser també contagiat (la creença), tb sumava a mort covid. És més, el nostra president de Govern no va permetre autòpsies en els moments inicials i claus de la pandèmia.... no sé!! Sembla que la intenció era comptabilitzar-ne com més millor. El grip no va existiir.... no sé!! No me quadra.

user Josep | Hace más de 2 años

Comparar un dia concret no serveix de gaire perquè el comportament d'aquesta pandèmia està molt relacionada amb les onades, fa un any en aquests moments la onada de contagis estava de baixada i ara és al revés. Sobre l'eficàcia de les vacunes està més que demostrada, ara que si t'exposes estan vacunat també et pots contagiar i amb les vacunes actuals no estirilitzants redueixen el risc de contagi i de patir una enfermetat greu en la majoria dels casos, però no en tothom. I també ara sabem que l'eficàcia de les vacunes actuals es redueix amb els mesos.

user Josep | Hace más de 2 años

TotPotSerA Espanya no és el cas, tot i així tenguis en compte que durant el 2020 moltes morts que molt probablement van ser causades per COVID19 no es van comptabilitzar com a tal, pel que les xifres del 2020 podrien ser més elevades que les que reflecteixen les xifres oficials. A més, durant el 2021 la pandèmia s'ha expandit en regions a on no havien estat tant afectades i amb poca vacunació. Sobre Alemanya realment no he estudiat el cas, però ha passat en molts països que no han tingut les primeres onades tant fortes, les han patit posteriorment, els motius? podria ser que la població s'hagués relaxat o com en el cas d'Àustria la vacunació és més baixa. En canvi a països com Espanya que sí que han tingut les primeres onades molt més fortes la vacunació ha sigut més elevada i es reflecteix en les xifres sobre mortalitat. També hi ha el fet que ara sabem que l'efectivitat de les vacunes actuals disminueix amb els mesos.

user objetivo real | Hace más de 2 años

@john te entiendo. Yo también estaría malhumorado si viera que de aquí nada no podré ni ir a tomarme un café en el bar de siempre , ir hacer una buena comilona a un restaurante y ya ni te digo viajar fuera de España.

user | Hace más de 2 años

1 de desembre de 2020 (sense vacunes)= 90 positius (+6), Hosp: 7 (3 UCI), IA 14d= 93,1; 1 de desembre de 2021 (amb vacunes)= 454 positius (+69) Hosp: 10 (5 UCI) IA 14d= 428,7. Colcú ho entén a n´açò..??

user TotPotSer | Hace más de 2 años

@josep, com pot ser idò q, segons la OMS, hi hagi més defuncions per Covid el 2021 q no el 2020? I pq Alemania estan patint actualmet més pel Covid ara, q no el 2020 o a principis del 2021? En principi hi ha més vacunació, no? Perdona'm, però hi ha algu q no quadra.

user Josep | Hace más de 2 años

AnalistaEm sembla que estàs interpretant les xifres com a t'interessa. La realitat és que la majoria de la població està vacunada i sobretot en les franges altes d'edat, que solen tenir un sistema immunològic menys efectiu i tenen més possibilitats d'infectar-se. Tot i així, sort que s'han vacunat perquè hi ha una gran diferència en quant a mortalitat en aquesta franja d'edat quan no hi havia vacunes. Les vacunes actuals de primera generació no són esterilitzants i no eviten els contagis o símptomes, però sí l'enfermetat greu i disminueixen la capacitat de contagi i alleugen els símptomes, en la majoria de vacunats però no a tots, pel que i pot haver gent que s'hagi vacunat i no li sigui tant efectiva. Qualsevol que s'hagi vacunat podrà haver llegit en el paper que se li entrega que ha de continuar utilitzant mascareta, mantenir la distància de seguretat i rentar-se les mans, ara que després sí que hi ha gent que ho ha entès com ha volgut, però la realitat és que fins que no arribin les vacunes esterilitzants, que ja estan en fase de proves, no s'eviten del tot els contagis. Amb les estadístiques es pot jugar de moltes maneres, per exemple, et podria dir que hi ha molta més mortalitat entre els que s'han vacunat i van veure en el seu moment la primer pel·lícula dels Caçafantasmes del 1984 que entre els no vacunats que han vist la tercera pel·lícula del 2016. És degut a la pel·lícula? No, qualsevol pot entendre que hi ha un factor d'edat molt important que distorsiona l'estadística i que la majoria de no vacunats estan a la població més jove i que en la majoria de casos no té tantes patologies.