user Pep Gil | Hace más de 2 años

Otra vez: Ay, Lluís, Lluiset: ¿Si no sabes más que gimotear, para que te metes?. Ni tus acólitos, ni tú estáis a la altura de los comentaristas que se oponen a la intransigencia que demostráis. Te las dan por delante, por detrás, por todos los lados. Esperpéntico (Que es grotesco, absurdo y está alejado de lo convencional, el orden o la realidad). Queda demostrado por los muchos negativos que vas recogiendo. Señal que estás fuera de lo convencional, orden o realidad que aluden la mayoría. Lo de absurdo por los pocos aportes al debate. Grotesco tal vez aún no llegues, pero poco te falta. Te has dado cuenta si tu DNI ha dejado de ser ESPAÑOL para pasar a ser ANTI MALLORQUÍN. Que seas anti todo ya lo tengo asumido, ¿Pero anti Mallorquín?. Esto no tiene perdón. Que prefieras el catalán en contra del mallorquín para desterrar el castellano, esto es causa de excomunión, tres cadenas perpetuas, que tus descendientes se casen con castellanoparlantes y que te den nietos que no entiendas. Saludos y que la fuerza te acompañe.

user Feliz2021 | Hace más de 2 años

LluísAquí lo que se debat és es mal exemple que donen amb s'IMPOSICIÓ d'una llengua de forma fanàtica i odiada a s'educació de Catalunya. Prorrogable i expansiva d'aquesta llengua, que no és pròpia d'aquestes illes, així com de sa geografia i costums an es col·legis de Balears des de 1983 adoctrinant an es nostros fills. Me pareix molt lloable que en comunitats castellanoparlants els funcioni es seu monolingüisme, però està demostrat que amb so model i full de ruta que han creat no és factible en altres regions i inclús en sa mateixa Catalunya. Està demostrat que qualsevol acció o moviment per incrementar s'ús des català té sa seva reacció en sentit contrari, incrementant ses males relacions quotidianes, amb lo que suposa es que mos enfonyin en uns inexistents països catalans, que no és més que s'intenció de crear sa Gran Catalunya, territori amb llengua de Catalunya, 'història' de Catalunya i que defensarà interessos de Catalunya. S'història l'escriuen es guanyadors. Però si ets un perdedor amb suficients doblers per comprar a renegats i traïdors (cas ocorregut en aquesta CA), i els col·loques en llocs estratègics (educació, política, medis de comunicació, justícia..). Reescriuràs s'història a sa teva conveniència i no fan falta ses 10.000 firmes. Vulgui Déu, o sa justícia pes mallorquins en ses pròximes eleccions, que no hagis d'enviar-te ses teves paraules i me vegis, com ara, escriguent en mallorquí, ja que serà evident que s'ha baratat s'estatut. Segueixes insultant sense mirar prim i a quants no opinen com tu. Fa temps vaig demanar que te censurassin fins que no presentassis disculpes. No me queda més remei que evitar qualsevol debat. Tu sabràs com digerir que no hi ha major despreci que no fer apreci. Mai diguis d'aquesta aigua no beuré, ni que aquest capellà no sigui ton pare, segons per on tenguis sa pastura, m'entendràs. VIVA LAS BALEARES, SU HISTORIA, SUS COSTUMBRES Y LOS QUE DEFENDEMOS SUS "LLENGOS".

user Lluís | Hace más de 2 años

Feliz2021I per què no canvies es castellà per s'extremeny a Extremadura, es sevillà a Sevilla o es burgalès a Burgos? Tanmateix, si vols canviar sa denominació oficial de sa llengua que vols extirpar a fi de reprendre sa castellanització franquista, ja saps què has de fer: replegar 10.000 firmes que demanin un referèndum seguint es procés d'iniciativa legislativa popular. Remugar dins aquest fòrum ès perdre es temps i sa llavor. A fer feina s'ha dit!

user Feliz2021 | Hace más de 2 años

Por segunda vez: El odio lo están creando los políticos y grupos catalanistas con las imposiciones en contra de la voluntad del pueblo. Al menos éste pueblo tiene a los juzgados para derribar a los que valiéndose de unas elecciones actúan en contra de las leyes. Pongo de ejemplo a los ex-presidentes catalanes. En ocasiones se vota y elige a personajes con Chavez en Venezuela o Hitler en Alemania, que de seguro se volverían atrás los resultados. ¿Pero, qué hacen aquí estos catalanistas?. ¿Aún no se han enfundado la camiseta verde en apoyo a la catalanización de las Baleares?. ¿Cuántos engañados participaron en la manifestación lechuga?, de la que nos han llegado estos lodos.

user Feliz2021 | Hace más de 2 años

LluísPorqué no cambias el catalán por el mallorquín en Mallorca?.

user Lluís | Hace más de 2 años

Es comentaris supremacistes castellans demostren que sa mentalitat castellanitzadora heretada des franquisme encara ès viva, i ho ès perque sa llengua autòctona, sa llengua des mallorquins, encara no s'imposa a bastament. Sa democràcia i s'oficialitat de sa nostra llengua ha frenat es procés de castellanització franquista, però no l'ha revertit. S'experiència indica que ses comunitats catalanoparlants hem de prendre llum de ses castellanoparlants, que imposen sa seva llengua d'una manera tan real i efectiva que ningú piula. Ben igual que ès impossible fer vida normal a Madrid, Burgos, Sevilla o Badajoz sense conèixer sa llengua castellana, ha d'esser impossible fer vida normal a Barcelona, València, Lleida o Mallorca sense conèixer sa llengua catalana. S'imposició des català a ses comunitats catalanoparlants ha d'esser tan real, efectiva i contundent com s'imposició des castellà a ses castellanoparlants, de manera que tothom tengui clar quina llengua li convé conèixer si no vol esser un marginat econòmic i social. A ses comunitats castellanoparlants tothom ho té clar i ningú se'n queixa. A ses catalanoparlants n'hem de seguir s'exemple, perque està demostrat que funciona.

Som i serem Siset | Hace más de 2 años

Ramón GarcíaAixí és, hem d'anar alerta amb blanquejar l'extrema dreta, tot Europa és conscient de que la extrema dreta va en contra dels drets que tant costa aconseguir, per tant, si som demòcrates, no els hem de deixar crear més odi cap als distints

user por dioss | Hace más de 2 años

SisetQuè tal realisme? El catalanistes i similars lo primer què fan és allò què critiquen:imposar el seu monolingüisme; prohibir i estigmatitzar s'altra llengo. Què tal per practicitat? Garantitzar el dret a dominar una de ses llengos més xerrades a nivell mundial? No hi ha superioritat ďuna llengo vs altra, però sí hi ha grau de IMPORTÀNCIA, i clarament es castellà és més important. Pretendre lo contrari és autoenganarse.

user Clara | Hace más de 2 años

Ramón GarcíaEso de que no había ningún problema con todo en catalán es mentira. El alumnado y los padres siempre se han quejado, pero se les ha ignorado hasta el punto que nos encontramos con profesores que se niegan a hablarle en castellano a un padre que no entiende. Clases de castellano en las que se intercala el catalán, la información del departamento de lengua y literatura castellana en catalán y nadie dice nada. Denuncias a centros educativos por no permitir que los alumnos contesten en castellano los exámenes y entreguen los trabajos en esa lengua. Todas las circulares se hacen en catalán y para que te la den en castellano tienes que hacer una instancia que nunca llega y lo único que se oye en los centros es ¿qué podemos hacer para fomentar el catalán? Y lo digo con conocimiento de causa, llevo muchos años dando clase en Baleares y da igual en que centro trabajes, es la triste realidad: imposición pura y dura, pretenden que los alumnos hablen catalán fuera del aula y así no se consigue, el resultado es cada vez escriben y hablan peor las dos lenguas, pero claro con 2 y media de castellano a la semana ¿qué esperan? El hazmerreir de Europa somos, la segunda lengua más importante del mundo y aquí en Baleares la menospreciamos.

user Estado retrasado | Hace más de 2 años

Me da igual que lo digs este bobo o quien sea ,, han amenazado a una familia con apedrearla o quemar su vivienda y eso las autoridades , si depues se toman represalias contra catalaniparlantes fuera de cataluña estara legitimado