user Blas de Lezo | Hace más de 2 años

Antonio MercadalTu y tus prohibiciones sí que tenéis un talante inquisitorial, fanático y "anacrónico" Antonio Mercadal. Visca Ciutadella, Visca sa Tradició i Visca Sant Joan!!

Antonio Mercadal Antonio Mercadal | Hace más de 2 años

Esta fiesta debería de estar prohibida, aunque mi comentario no cuente para los censores del diario

Antonio Mercadal Antonio Mercadal | Hace más de 2 años

baixamanerProhibir ets fiesta yaaaaa, es anacronica

Idòiii Idòiii | Hace más de 2 años

Idò! Hi ha qui van quedar quan van perdre sa capital....

user Crancpelut pelut | Hace más de 2 años

Sant Joan es una representació del que era fa 500 anys i no es toca! ja esta bé de tant de feminisme e igualtat! ja esta bé!!!!!!!! matau es cuc de sa rabia amb altres coses! Sant Joan dixau-lo en pau!!

user Blas de Lezo | Hace más de 2 años

Sa regidora de Podemos Carla Gener va ser sa primera en voler encetar un "debat" sobre ses Festes. Si s'ha de fer jo proposaria aquests 2 punts: Sant Joan i sa memoria històrica (que tan de moda està entre s'extrema esquerra). Com s’enten aquesta nova preocupació de s'extrema esquerra podemita i anarquista per ets sants en general i per Sant Joan en particular, quan resulta que ets marxistes no creuen en sants, fins es punt de que van prohibir ses Festes de Sant Joan 1937 i 1938 i tota manifestació que tingués res a veure amb ses Festes, missa de caixers, actes a Sant Joan de Missa, etc., etc., i des de l’anomenat Front Popular van perseguir a molts i fins i tot assassinar a varis caixers i van arrasar i tirar baix un punt emblemàtic de ses Festes com és es convent de Santa Clara. ¿Ho tornarien a fer? A veure que ens sembla als contribüents de Ciutadella, lo que ens costa tenir endollada en es “xiringuito” de sa nova regidoria d’igualdat a una regidora podemita que no ha fet res de profit i necessita una excusa per seguir xuclant del pot i intentar justificar regidories que no son més que "xiringuitos" ideològics i no serveixen més que per endollar progres.

user Josep Pons | Hace más de 2 años

Em sent discriminat/discriminada... Som homo i com sa gran majoria de menestrals (que som sa gran majoria des homos de Ciutadella) no podré qualcar mai (més des 99,5 % no ho podrem fer mai). Som dona i no puc penjar sa bandera com sa senyora des caixer casat. No puc ser caixer casat perquè som fadrí. No puc ser caixer fadrí perquè som casat. Som monja i no puc qualcar com sa capellana. Som homo i no puc ser caixer senyor perquè no som noble. Som dona carmelita i no em vindrán a veure com a ses monjes de Santa Clara. Som batlessa/batle però no podè sortir a sa qualcada com a altres pobles. Som monja de Santa Clara i quan venguin sa comitiva no em feran tant de cas com a s'abadessa. Som ciutadellenc/a però no puc seure dalt sa tribuna des de dalt la sala al pla. Som ciutadellenc/a però es be no ve a casa perquè visc fora des casc àntic................................................................. Igualau-ho tot, però després no en digeu Sant Joan, ho podeu batiar com festes de gràcia 2, festetes igualitaries, festes de sa correccció política o guirigay, pero haureu acabat amb Sant Joan.

user Bep Bo | Hace más de 2 años

AlcaufarPer una banda demostra un desconeixement total de ses Festes que crítica, ja que és totalment fals lo que em diu en el sentit de que "Vostè no surt perquè no vol perquè té opcions de fer-ho" ja que sent homo, menestral i sense un ofici àntic (com sa gran majoria de ciutadellencs) ses meues opcions de sortir per ses festes son zero. Per una altra banda, al seu segon comentari vostè ha atacat Sant Joan i al primer ha quedat clar que no li agradava sa representació de sa societat d'aquell temps que és fa per Sant Joan, però en canvi li agradava sa representació "Foc i Fum". Després s'ha empipat perquè jo he posat de manifest aquesta contradicció seua tan incohèrent, explicant que « treient ses coses des seu context com solen fer vostes, i encara que sa celebració de ses nostres Festes de Sant Joan és molt més antiga que "Foc i Fum", resulta que a Sant Joan no hi ha cap declaració explícita de "masclisme" com a "Foc i Fum", on es qualifica com a "esclavitud" i ser un "babau" estar "al costat de s'al·lota"». O sigui que a vostè li agrada més sa representaciò que es podria considerar més explicitament "masclista " de ses dues. Bona nit tengui.

user Alcaufar | Hace más de 2 años

@Bep Bo No crec haver dit que el fa un dels protagonistes de Foc i Fum m'agradi, si bé és ben entretinguda. Açò no és cap argument vàlid. En tot cas repetesc el que volia dir. A ses festes de Sant Joan de Ciutadella es discrimina persones per raó de sexe. I açò és una vergonya. Vostè no surt perquè no vol perquè té opcions de fer-ho en canvi una dona per molt que vulgui no pot sortir. És aquest el fons de sa qüestió. La resta excuses i defensar lo que no es defensable. En tot cas sa seva opinió a efectes pràctics tampoc importa gaire en el ben entès que qui decideix tampoc és sa gent del poble, a no ser que vostè sigui de família noble, es clar, llavors si que és decisió seva qui surt i qui no. Salut i per molts anys.

user JoseJavi | Hace más de 2 años

Si tan clar té que ses dones prenen tant de gust a fer lo que fan, que permetin ses dones qualcar i no hi voldrà anar cap i s'ha acabat s'història no? Per què sa meva opinió és que basta que n'hi hagi 1 que hi vulgui anar hauria de poder, faltaria més. Però amb es seus arguments no li hauria de preocupar que es permeti ja que segons ell "ses dones a una banda ja hi prenen gust.." lo que hi ha que sentir...No sé que tant desvirtua sa tradició amb es fet que es que hi hagi muntat as cavall tengui melindros o no en tengui...També es fan trampetes per què qualqui colca caixer que amb sa tradició a sa mà tampoc podría...