user Lluís | Hace más de 2 años

Feliz2021Qui t'acompanyava aquell dematí? Per què no volies manifestar-los sa teva catalanofòbia malaltissa? Si demanen firmes contra es català, són espanyolistes com tu. Dissabte que ve, a firmar tot d'una! Ès un orgull que un franquista com tu me consideri "terriblemente catalanista y antiespañol". Tot perque vull preservar sa llengua que es mallorquins parlam de fa vuit segles, perque tenc assumit que Espanya ès plurilingüe, que sempre ho ha estat i no vull reprendre sa castellanització franquista. Almanco he conseguit que tenguis clar es requisit per demanar un referèndum i poder canviar sa denominació de sa llengua oficial que vols extirpar: 10.000 firmes. Una cosa queda clara: tant si s'anomena "català" com si s'anomena "mallorquí", la voldràs extirpar igualment. Si en vols més informació, dissabte que ve, a sa mateixa hora i lloc, segurament hi trobaràs es mateix "tenderete" espanyolista.

user Feliz2021 | Hace más de 2 años

El sábado por la mañana en la confluencia de la calle San Miguel con Olmos, estaba un tenderete que creo solicitaban firmas a favor del mallorquín o de nuestra lengua materna. No pude aproximarme a solicitar información, ya que estaba acompañado por personas a las que no quería explicar la vergonzante IMPOSICIÓN de una lengua que no es la propia de estas islas. Estoy en lo cierto de que hay entidades/personas en que solicitan firmas en contra del catalán?. Si es así me hizo pensar lo que argumenta un comentarista, terriblemente catalanista y antiespañol, que precisamos 10.000 firmas para solicitar el cambio en el estatuto del catalán por el mallorquín. Me pueden informar en donde o a donde puedo dirigirme para contactar con dicha entidad/organización.

user Lluís | Hace más de 2 años

Feliz2021Renegat i adoctrinat ho seràs tu. Renegat de sa democràcia per mor d'un adoctrinament franquista indeleble i insuperable. Sa llengua des mallorquins ès sa que noltros mateixos anomenam "mallorquí", i no ho ès sa que anomenam "foraster" perque ve de fora, de Castella com indica es nom. La resta són vuits i nous, i cartes que no lliguen. Ara resulta que sa nostra llengua fa nosa per trobar feina. Però què inventes? Fa segles que generacions de mallorquins parlam sa mateixa llengua i no hem deixat de fer feina mai per aquest motiu. Sa llengua des mallorquins funciona amb ses mateixes condicions que qualsevol altra llengua oficial del món, ni més ni pus. Deixa de fer victimisme! Deixa de fer es ridícul!

user Feliz2021 | Hace más de 2 años

Muchas gracias a la mayoría de personas que mediante sus comentarios expresan su disconformidad con la vergonzante IMPOSICIÓN de una lengua que no es la propia de estas islas, que impide la obtención de puestos de trabajo y que sirve para que unos pocos renegados, adoctrinados, etc., catalanistas vivan de las subvenciones y chiringuitos que salen de nuestros impuestos. VIVA LAS BALEARES, SU HISTORIA, SUS COSTUMBRES Y LOS QUE DEFENDEMOS SUS "LLENGOS".

user Lluís | Hace más de 2 años

Feliz2021SI NO HI HA CAP MOTIU PER CENSURAR AQUEST COMENTARI, FEIS EL FAVOR DE PUBLICAR-LO! A la fi t'has decidit a publicar comentaris en mallorquí usant es traductor automàtic de sa Fundació Espanyolista, i així fer veure que domines sa llengua. Ja me va bé! Emperò no seràs tu qui decidesqui què debatem aquí; cadascú pot debatre d'allò que consideri oportú. Ben igual que pots manifestar sa teva catalanofòbia, la resta no tenim per què compartir-la. Ès una malaltia teva, conseqüència de s'adoctrinament franquista que cercava sa castellanització des mallorquins. Dir que a Catalunya "s'imposa" es català a s'educació ès com dir que a Madrid s'hi "imposa" es castellà. Si fos com dius, tan fanàtics serien es catalans com es madrilenys (o ets extremenys, o ets andalusos, o es de La Rioja...). Dir que sa llengua catalana no ès pròpia de ses Illes Balears perque no som catalans ès tan absurd com dir que es castellà no ès sa llengua pròpia des lleonesos perque no són castellans.Es monolingüisme a s'Espanya castellana te pareix molt bé, però no a la resta de comunitats amb llengües diferents. Fas parts i quarts, que són producte des supremacisme castellà inoculat pes nacionalisme espanyol. Hi quedes ben retratat! Revertir sa castellanització franquista i recobrar sa nostra llengua no mos fa catalans ni té cap relació amb es "països catalans" ni amb sa "Gran Catalunya" que anomenes. Fa segles que es mallorquins transmetem sa nostra llengua, generació darrere generació, sense cap connotació política, i no deixarem de fer-ho per mor de sa teva obsessió malaltissa. Sempre me pareixerà bé que publiquis escrits en mallorquí, maldament sigui usant es traductor de sa Fundació Espanyolista, i si replegues ses 10.000 firmes que has de menester per reformar s'Estatut te donaré s'enhorabona. Sa denominació oficial de sa nostra llengua m'importa poc mentres la poguem continuar usant i revertiguem s'inèrcia castellanitzadora heretada des franquisme. Te queda clar o no? Precisament, com que éts franquista de cap a peus, entenc que me vulguis censurar. Jo, en canvi, no he de menester que te censurin: tu mateix te tires terra damunt i te vas ofegant amb cada comentari que escrius. Prest quedaràs sense veu i sense paraula, però no perdràs ni sa vergonya ni es sentit des ridícul, perque no en tens. No m'he de disculpar de res; al contrari, me reafirm en totes i cadascuna de ses paraules que t'he dedicat. Si t'han ofès deu esser perque ses veritats ofenen.

user Feliz2021 | Hace más de 2 años

LluísAquí lo que se debat és es mal exemple que donen amb s'IMPOSICIÓ d'una llengua de forma fanàtica i odiada a s'educació de Catalunya. Prorrogable i expansiva d'aquesta llengua, que no és pròpia d'aquestes illes, així com de sa geografia i costums an es col·legis de Balears des de 1983 adoctrinant an es nostros fills. Me pareix molt lloable que en comunitats castellanoparlants els funcioni es seu monolingüisme, però està demostrat que amb so model i full de ruta que han creat no és factible en altres regions i inclús en sa mateixa Catalunya. Està demostrat que qualsevol acció o moviment per incrementar s'ús des català té sa seva reacció en sentit contrari, incrementant ses males relacions quotidianes, amb lo que suposa es que mos enfonyin en uns inexistents països catalans, que no és més que s'intenció de crear sa Gran Catalunya, territori amb llengua de Catalunya, 'història' de Catalunya i que defensarà interessos de Catalunya. S'història l'escriuen es guanyadors. Però si ets un perdedor amb suficients doblers per comprar a renegats i traïdors (cas ocorregut en aquesta CA), i els col·loques en llocs estratègics (educació, política, medis de comunicació, justícia..). Reescriuràs s'història a sa teva conveniència. Vulgui Déu, o sa justícia pes mallorquins en ses pròximes eleccions, que no hagis d'enviar-te ses teves paraules i me vegis, com ara, escriguent en mallorquí, ja que serà evident que s'ha baratat s'estatut. Segueixes insultant sense mirar prim i a quants no opinen com tu. Fa temps vaig demanar que te censurassin fins que no presentassis disculpes. No me queda més remei que evitar qualsevol debat. Tu sabràs com digerir que no hi ha major despreci que no fer apreci. Mai diguis d'aquesta aigua no beuré, ni que aquest capellà no sigui ton pare, segons per on tenguis sa pastura, m'entendràs. VIVA LAS BALEARES, SU HISTORIA, SUS COSTUMBRES Y LOS QUE DEFENDEMOS SUS "LLENGOS".

user Lluís | Hace más de 2 años

A Madrid hi ha moltes famílies catalanoparlants, però no n'hi ha cap que demani es 50% de classes en castellà pes fills, i si fos es cas sa justícia no li concediria ni es 25%. Sa política lingüística a s'Espanya castellana ès així de clara. Experiències com aquesta indiquen que ses comunitats catalanoparlants hem de prendre llum de ses castellanoparlants, que imposen sa seva llengua d'una manera tan real i efectiva que ningú piula. Ben igual que ès impossible fer vida normal a Madrid, Burgos, Sevilla o Badajoz sense conèixer sa llengua castellana, ha d'esser impossible fer vida normal a Barcelona, València, Lleida o Mallorca sense conèixer sa llengua catalana. S'imposició des català a ses comunitats catalanoparlants ha d'esser tan real, efectiva i contundent com s'imposició des castellà a ses castellanoparlants, de manera que tothom tengui clar quina llengua li convé conèixer si no vol esser un marginat econòmic i social. A ses comunitats castellanoparlants tothom ho té clar i ningú se'n queixa. A ses catalanoparlants n'hem de seguir s'exemple, perque està demostrat que funciona.

user Feliz2021 | Hace más de 2 años

Ya les valeEl odio lo están creando los políticos y grupos catalanistas con las imposiciones en contra de la voluntad del pueblo. Al menos éste pueblo tiene a los juzgados para derribar a los que valiéndose de unas elecciones actúan en contra de las leyes. Pongo de ejemplo a los ex-presidentes catalanes. En ocasiones se vota y elige a personajes con Chavez en Venezuela o Hitler en Alemania, que de seguro se volverían atrás los resultados. ¿Pero, qué hacen aquí estos catalanistas?. ¿Aún no se han enfundado la camiseta verde en apoyo a la catalanización de las Baleares?. ¿Cuántos engañados participaron en la manifestación lechuga?, de la que nos han llegado estos lodos.

user Nick | Hace más de 2 años

El 25%?!?!?! Poco me parece. Me he topado con gente en universidades de la península en comunidades castellanoparlantes y a la hora de exponer un trabajo en grupo hablaban como si tuvieran una patata en la boca. Y ojito, nada de fobias, que jo tenc el C1 de català i n'estic ben orgullós!!!

user satan | Hace más de 2 años

Una lección para los impresentables que provocan este acoso.. V