user Lluís | Hace más de 2 años

Pep GilAquí es qui plorau sempre seguit sou es nacionalistes espanyols. Sa legislació vigent, que reconeix es català com a llengua pròpia de ses Illes Balears, vos pega tocs per davant i per darrere, per damunt i per davall, i a posta veniu aquí a fer sa ploralleta falsa contra es català però no a favor des mallorquí sinó de sa castellanització franquista que enyorau i que sa democràcia ha desbaratat. Sa prova que es mallorquí no vos interessa gens ès que escriviu sempre en castellà, s'única llengua que vos ensenyaren a s'escola franquista. Quaranta anys de democràcia no han bastat perque faceu un pensament i dediqueu una mica de temps a alfabetitzar-vos en sa llengua que voleu fer creure que defensau, maldament sigui per fer una mica més creïble sa mentida podrida que escampau.

user Lluís | Hace más de 2 años

Un MenorquínQui està fatal éts tu. Fa devers cent anys, a moltes ciutats esbucaren ses murades, per exemple a Palma. En canvi, a Eivissa no l'esbucaren perque no hi hagué doblers a bastament per dur endavant es projecte. Seguint sa teva argumentació, ara ets eivissencs haurien d'esbucar sa murada a imitació d'allò que feren moltes ciutats, o no? Altres països varen imposar una llengua i n'extirparen la resta. Ho feren temps enrere, quand ses llengües no tenien valor i es drets lingüístics des ciutadans no tenien cap reconeixement legal. Avui, ses llengües i es drets lingüístics tenen un valor que abans no tenien, ben igual que avui ses murades són un patrimoni intocable. Qui vol extirpar llengües i esbucar murades avui, ha fet tard. Ara ja no ho deixen fer. Quina llàstima!

Un Menorquín Un Menorquín | Hace más de 2 años

Luis estás fatal de lo tuyo, gafas franquistas? Aún? . En la mayoría de países se unificó el idioma para una mejor convivencia y sentido común. Mira Francia, y sin Franco. El idioma más útil se come al inútil, la historia así lo dice. Europa tiende a unirse, y en España aún permiten semejante aberración. O tienes negocios con éste tema o te falta sentido común. No convencerás a nadie con tu odio.

user Lluís | Hace más de 2 años

Jan FerragutSes ulleres de s'adoctrinament franquista te fan veure sa realitat molt deformada. Si les te lleves i mires sa realitat directament, comprovaràs que es franquisme imposava es castellà a ses comunitats amb una llengua pròpia diferent, mentres que en democràcia anam recobrant sa llengua pròpia i revertim una castellanització injustificada i injusta. Una vegada que t'has llevat ses ulleres franquistes, trobes que ès comparable? Aplicar sa política lingüística franquista però a s'enrevés seria declarar es català única llengua oficial a s'Espanya castellana i imposar-la arreu: escoles, administració, medis de comunicació... i deixar que es castellanoparlants siguin analfabets en sa seva llengua. Ni tan sols seria possible registrar ets infants castellans amb noms en castellà. Els haurien de registrar amb noms en català! Te pareixeria normal? Idò això, exactament això, va aplicar es franquisme a ses comunitats no castellanes, com ès ara ses Illes Balears. Ho sabem de sobra!

user Inyaki | Hace más de 2 años

Quin oi de gent..

user Sete | Hace más de 2 años

Señor Sintes, explíqueme que diferencia hay entre lo que vivió usted y lo que está viviendo mi hijo... Así como lo cuenta a mi me parece una venganza histórica

user Lluís | Hace más de 2 años

Toni Nicolau TurTots es catalans d'origen dominen es castellà, però no tots es castellans d'origen dominen es català. Es coneixement de llengües estrangeres s'ha de fomentar arreu, no tan sols a ses comunitats catalanoparlants com a excusa per debilitar sa llengua pròpia. Aquesta mitat de catalans que anomenes, que no són independentistes, tampoc són nacionalistes espanyols. A Catalunya, ets únics partits nacionalistes espanyols són es PP, Ciudadanos i Vox, que sumen 20 diputats s'un Parlament que en té 135. La resta de partits són partidaris de mantenir s'escola en català. No tots són independentistes, però fan majoria absolutíssima. Res de dictadura!

user Tictac | Hace más de 2 años

Que ganas de vox y mandar a toda esta gentuza a la calle.

Cock&Roi Cock&Roi | Hace más de 2 años

Que gente, como les pongas además inglés se empiezan a inmolar tirándose de la torre de collserola. En fin, mientras todo el mundo se preocupa del continente a nadie le importa el contenido.

user Snakeatope | Hace más de 2 años

No sirve para nada el catalán!!!!!. Con el inglés te mueves por todo el mundo y por internet