Tururu Tururu | Hace más de 2 años

@Alcaufar: Jo no som con tu, que vull imposar denominacions a altres... Dius que "m'és ben igual com es digui, de ver, pero sempre i quan ho decideixin els interessats. No crec que hagis de ser tu qui ho digui per poc que t'agradi el nom actual...." Ben d'acord, Alcaufar. Fa falta fer una petita, mitjana o gran enquesta entre els pagesos i veurem tots qui te rao. Tic, TAC, tic, TAC, DO QUESO "MENORCA". Ja Hi falta manco....

user Alcaufar | Hace más de 2 años

TururuBe, veig que ja has començat a llegir un poc. Fins ara només rallaves de substituir Mahón per Menorca. Per fi comences a rallar de "Mahón-Menorca", que és sa denominació oficial. As final resultarà que no es Menorca el que vols que surti, sino que el que vols és que no surti Mahón. I a jo m'és ben igual com es digui, de ver, pero sempre i quan ho decideixin els interessats. No crec que hagis de ser tu qui ho digui per poc que t'agradi el nom actual. Més antidemocràtic que tu que vols imposar un nom a una entitat privada no sé si hi ha ningú més. Ets tu productor? Si no ho ets sa teva opinió no val res, i si ho ets no es aquí on ho has de dir, que l únic que fas és confondre a sa gent que as final es pensarà que es nom actual és dolent o equivocat, quan es mes que correcte, compleix sa normativa vigent i tenir una DO es lo millor que tenen és pagesos, amb es nom actual conegut a tot el món. Més clar ja no t'ho puc dir.

Tururu Tururu | Hace más de 2 años

@Alcaufar: lo dit, sa ignorancia i ses MENTIDES tenen ses canes curtes. Sa DO ja es va modificar, antes era Mahon, ara Mahon-Menorca , i d'aqui un temps Menorca. Mira si es senzill, respectar a els productors que no son de Mao o Mahon, que son un 95%. Aixi de senzill, lógic, democrátic, respectuos i just. Es problema es un centralisme i unes herencies franquistas absurdes i rancies, res mes.

user Alcaufar | Hace más de 2 años

@tururu cada vegada que opines sobre denominacions d'origen quedes en evidència. Perquè no et llegeixes es reglament europeu i així no faràs més paperots? No en tens ni dea de com funciona una DO. Per cert, A Mallorca es diu Maonés, a Catalunya de Maó i als EEUU Mahón. Només tu i es diari Menorca diuen de Menorca... I fa pena francament. De totes formes com una DO es privada, el que fagin amb s'actua nom no és un problema teu ja que són els inscrits qui ho ha de decidir i veig que de moment ni s'ho han plantejat, per qualque cosa deu ser. Tu en pots fer una DO en voler i t'envas a vendre formatge de Menorca... I quan diguis d'on ets, et diran, Mallorca? , Oh si, yo he estado en Mallorca, muy bonito. Estudia un poc, no et farà cap mal. Salut.

user Nebraska | Hace más de 2 años

Tururu: Mayor mentiroso y odiador de todo lo que suene a Mahón. Por mucho que te fastidie la denominación Queso Mahón es conocida a nivel mundial. Si se cambiara por queso menorca no la conocería nadie y no lo compraría ni el tato. Ajo y agua.

QUEL62 QUEL62 | Hace más de 2 años

Tururua de mes es poble de mahon ja no existeix. are es diu mao

Tururu Tururu | Hace más de 2 años

@Alcaufar: Ses MENTIDES tenen ses pates cuertes... Aco que tú dius de que "El nom actual és conegut arreu del món, des de sempre, sobretot als mercats més importants com el català, mallorquí i als EEUU. Una modificació no seria aprovada per sa UE, a part que comercialment crec que seria un..." Tot aco es simplement FALS. Sa majoria de mallorquins i catalans, exceptuant una part de gent molt major, li diuen formatge de MENORCA. Demana a qualsevol que en vengui i et dira lo mateix... Comercialment, tambe, qualsevol expert en marketing et dirá ben clar que Menorca es una denominació cent vegades millor que Mahon. Es canvi de nom arribará si o si, i que sa gent de dones ont quasi no s'en produeix digui lo que vulgui, ja qué será irrelevant. Sa mentalidat supremacista te els dies contará, per sort.

QUEL62 QUEL62 | Hace más de 2 años

Tururutens tota sa rao. una illa un equip ???

user Ramon | Hace más de 2 años

TururuQueso Menorca !!! Denominació inexsacte ,no ?? Queso Mahón Mahón Menorca Com sempre , m'imagin que será una errata d'imprenta Ho sino no te cap sentir, que ho varatin de la noche al día, se que per Ponent lluitavan per es camvi de nom

user Alcaufar | Hace más de 2 años

@tururu si no t'agrada és nom de sa DO actual perquè no en fas una de nova i li poses Menorca i així lis posaries fàcil als mallorquins que en volen fer també una de DO i només faria que crear confusió i aprofitar que els noms es semblen i en quatre dies tot seria formatge mallorquí a l'exterior. De passada tal vegada t'aprendras sa normativa i veuràs quin és el motiu de posar un nom o un altre i com es justifica. També aprendras que moltes altres DO espanyoles tenen noms de ciutats i es produeixen en comarques senceres. El nom actual és conegut arreu del món, des de sempre, sobretot als mercats més importants com el català, mallorquí i als EEUU. Una modificació no seria aprovada per sa UE, a part que comercialment crec que seria un disbarat.