user Bep Bo | Hace más de 2 años

Sant Joan és una representació d'una societat de fa segles que avui en dia no existeix i té molts anacronismes que justament per ser propis d'una societat de fa segles donen es seu encant i originalitat a ses festes, sa realitat de sa societat actual no necessitam representarla perque ja la vivim tot l'any. Avui en dia ningú va a iglesies i convents dues vegades en tres dies com es dissabte i dia de sant Joan, sa gent normalment no empra cavalls per recorrer distàncies com anar de Ciutadella a Sant Joan de Missa, si es fa colque exhibició amb armes no son ensortilles sinò fusells d'assalt... també avui en dia hi ha molts més homos menestrals que pagesos però sa participació des primers a ses Festes està molt limitada, més des 99 % no sortiran mai a sa qualcada, sa noblesa tampoc té per res es paper que tenia, ara el fan polítics, deportistes, empresaris d'èxit... Pero per molts representar lo que ja tenim a diari no te gaire interès i per açò volem i estimam Sant Joan tradicional, una festa diferent de totes ses altres, tan mal d'entendre és?

user Josep Pons | Hace más de 2 años

SpidermanParles de sa guillotina tan lligada precisament a sa revolució i no a sa tradició, ralles de sa gillotina, tan utilitzada i apreciada per tots es revolucionaris francesos en general i per Robespierre en particular, que feien una praxis "revolucionaria" criminal tallant caps, fins es punt que sa Revoluciò Françesa va acabar devorant es seus propis fills com Madame Roland, que exclamava al peu de sa guillotina "Oh llibertat, quans de crims es cometen en nom teu", passant per perpetrar es primer genocidi de s'era moderna exterminant per fam sa població catòlica i monàrquica amb sa repressió de sa revolta de la Vandée i tancant cruelment a sa presó fins causar-li la mort a un pobre fillet (el dofí de França) simplement per ser fill de qui era. No, no totes ses revolucions ni tots es canvis són bons. De fet totes ses "revolucions" i/o cops d'estat comunistes per exemple, han sigut criminals i han representat un gran reculada per tots es pobles que han sumit en les més espantoses opressió, misèria i pobresa.

user Blas de Lezo | Hace más de 2 años

AntiantivacunasCap xiringuito polític hauria d'existir. Tots es xiringuitos polítics s'han de llevar, el de Toni Cantó i el de Carla Gener. Ara bé, a tu sembla que et pica més el de Cantó que paguen ets de Madrid, que es de Carla Gener que pagam ets ciutadellencs.

user Spiderman | Hace más de 2 años

josep pons no se com es van atrevir a frança a eliminar sa guillotina...si funcionava molt be.... lo que hi ha que sentir i llegir....ses tradicions no pel fet d'haver-se mantingut inmutables molts d'anys vol dir que siguin bones....

user Pere desafabera | Hace más de 2 años

que es disolgui, si total, son uns trogloditas de molt de cuidado

user Antiantivacunas | Hace más de 2 años

Blas de LezoY no digamos el chiringuito que le han puesto a Toni Cantó, ¿o este no es importante?

user Blas de Lezo | Hace más de 2 años

El "debate" que tendría que abrir Carla Gener es a ver que nos parece a los contribuyentes lo que nos cuesta tenerla enchufada sin dar golpe en el chiringuito de la concejalía de "igualdad".

user Biel Pons | Hace más de 2 años

Politicians, hands off Sant Joan!!!

user Antiantivacunas | Hace más de 2 años

VOX cuanto más lejos mejor.

user Bernat Metge | Hace más de 2 años

La festa és popular. Són els representants del poble els que l'han de regular. Perquè aquests els ha triat el poble. No els quatre ungits que s'autoproclamen defensors de la cristiandat. A aquests qui els ha triats?