user menork | Hace un año

CríticIdò que feim? Ara resulta que qui mana no te potestat per legislar i vigilar que es cumpli sa llei. Res idò que visca l'@narquia... Açò si, per tot i amb tot.

user menork | Hace un año

Nada fuera de lo normal... Normal que ofrezcan cualquier cosa, normal que compren/alquilen cualquier cosa y normal que la administración mire a otro lado... Bueno, todo normal no, que @esfumado ataque este tipo de alquiler (igual de ilegal que lo que el defiende) no es normal :)

user JOSEP ROSELLO | Hace un año

Mientras los propietarios sean residentes, si se hace bien un par de meses y con 4 habitaciones, el resto del año no hace falta que hagas nada más... Eso no es codicia, es filosofía pura...

user No anam bé | Hace un año

Si hi ha algú que alquila aquest corcó,es que és bastant tonto,per cent euros segur que pots anar a alguna pensió o hotelet amb berenar i lavabo inclòs.

user Don Info | Hace un año

Prohibición ya del alquiler turístico y de la venta de casas a extranjeros. El día de mañana no va a haber un solo menorquin que pueda alquilar o comprarse una cada, ni uno solo

user baixamaner | Hace un año

CríticDoncs jo trob que abans del boom turístic vivíem millor, no érem tants com ara, les carreteres estaven més buides, podíem anar a les platges lliurement, la mar estava més neta i sense plàstics i el preu de les vivendes era més assequible pels joves. La pregunta es Hem millorat?

Mes acabat que en naranjito | Hace un año

No hace falta norma reguladora, al que intente alquilar algo asi se le va a ver y se le convence que no puede alquilar "eso", para que se de cuenta del porque, se le encierra dentro durante una semana al sol. Seguro que lo entiende.

Walla Menorca Walla Menorca | Hace un año

Hi ha tanta feina per fer... que millor no cimençar-la. Total, s'horitzó de cada govern que entra son 4 anys i per començar a arreglar els tantíssim problemes de base que tenim ses illes es necessitarien com a mínim 3 legislatures governades pel mateix o gairebé mateix equip, i avui en dia, tal com és presenta és del tot impensable que cap govern duri més de 8 anys. Ara mateix anam amb una velo sense cadena o sigui que, malhauradament només queda esperar quanserà sa sa galeta si a curt o a mitg termini..

user Coc | Hace un año

Queda clar que es més “pardillos” som es qui miram de cumplir sa llei en tots ets ambits, de cada vegada son més es qui s’en aprofitan de sa feina d’aquesta minoría i es pixan de riure de noltrus 😒

user Crític | Hace un año

Aquestes ofertes són, naturalment perseguides, per això immediatament se suprimeixen de pàgines públiques. Igualment es persegueixen tots aquells que intenten vendre infrahabitatges que no reuneixen els mínims per obtenir els certificats d'habitabilitat. Però la gent té molta barra i sempre intenta aprofitar el que pot. Ara bé, el problema és que les administracions públiques no poden actuar sobre qualsevol qüestió plantejada, per un tema de legislació i, més encara, administracions molt limitades, en moltes qüestions com ajuntaments i el Consell Insular (ni el Govern Balear). A més a més, ara molts es queixen dels preus, quan també es queixen quan el Govern Central ha intentat posar mesures de contenció al preu de lloguers. Sí és cert que sempre hi ha hagut una política pública poc clara per afavorir un mercat d'habitatges públics potent. Però fins i tot quan s'han fet habitatges públics, la gent que els havia adquirit ha especulat directament, cosa que tampoc es va preveure da manera correcte quan es construiren. El tema de l'accés a l'habitatge i el control de preus és molt complicat. Els que ja són propietaris no volen cap control i es freguen les mans quan els preus es disparen. En el costat contrari hi ha els qui no poden accedir a un habitatge o es veuen obligats a destinar una part important del sou mensual per viure en un habitatge que no val el que costa. Les Illes Balears tenen coses bones, però hi ha tant d'interés en tenir-hi residència (estrangers, peninsulars...) moltes vegades només per temporada, que els preus s'han disparat. A molts de llocs de la Península es port comprar un pis per allò que aquí ja demanane per un aparcament. I pel que costa un pis de dues habitacions nou, allà es pot comprar una casa amb jardí i piscina.... I això no es preveu que canviï a curt termini. Imagin que moltes empreses privades acabaran per subvencionar o allotjar als treballadors (com ja fan hotels i restaurants) i el mateix acabaran fent les administracions públiques (això ja ho havia fet l'exèrcit totat la vida). Ara ho hauran de fer, possiblement, els cossos i forces de seguretat de l'estat i els treballadors sanitaris. Si ho fan així també baixarà la pressió sobre el preu de lloguer i els preus es contindran. Però, com molt bé ha dit algú, aquestes són les lleis del mercat. Si la demanada es dispara, els preus pugen fins al màxim que l'oferta pot suportar.