user Lluís | Hace un año

sempre feliçCanvies de nom d'usuari però menteixes com sempre: NO TENIM CAP OBLIGACIÓ D'USAR ES CASTELLÀ. PODEM USAR SEMPRE ES MALLORQUÍ. TENIM SA LLEI DE PART NOSTRA! Aquí no tenim tres llengües. Comptant immigrants i turistes, en tenim desenes o centenars. ¿Qui ha copiat diccionaris i gramàtiques mallorquins? ¿Quines han estat se obres copiades? NO HO PODRÀS RESPONDRE PERQUE ÈS MENTIDA. Si es castellà ès un "mal menor", es mallorquí deu esser un "bé major" que no t'interessa. Ja coneixem es teu eslògan mallorquinista: "La próxima vez que quieras que te conteste, me escribes en castellano." Salut i força!

sempre feliç sempre feliç | Hace un año

En las islas tenemos 3 lenguas: el castellano: la oficial del estado, votada en la Constitución por el 98% de los españoles, incluidos los catalanes. Todos tenemos el derecho y el deber de conocerla y usarla. el catalán: la IMPUESTA, copiada de diccionarios y gramáticas mallorquinas. "Todos tienen el derecho de conocerla y utilizarla, y nadie podrá ser discriminado por razón del idioma." (copy/pega de Luís Pardo). No dice nada de la obligación de usarla. el MALLORQUÍN: la autóctona y propia de estas islas. La que generalmente usamos para "xerrar" entre nosotros y escribir cuando nos interesa. NO CUANDO NOS IMPONEN EL CATALÁN. "No te mosseguís sa llengo, xèrra en MALLORQUÍ", o en castellano como mal menor. Basta de catalanizar las islas.

user Lluís | Hace un año

PruneitorTe confirm que ès així com dius: aquests falsos mallorquinistes volen reprendre sa castellanització franquista i fer desaparèixer sa llengua des mallorquins, amb qualsevol denominació. Concretament, aquest "Pep Gil" me va respondre no fa gaire amb una frase que el delata: "La próxima vez que quieras que te conteste, me escribes en castellano." Li vaig respondre a la mallorquina: "Puja aquí i veuràs Porto Pi!". 😂

user La Certeza | Hace un año

Y si al cabo de los 2 años, no hay personal para cubrir los puestos, les darán otra prórroga de 2 años. Y así mientras les hagan falta. Estos son sus principios. Si no les gustan tienen otros.

user Lluís | Hace un año

EllaNo tenc cap d'aquests quatre llinatges que anomenes i tampoc no tenc cap besavi de Saragossa. M'has confús amb un altre Lluís. D'altra banda, tu no parles mallorquí: es mallorquins no deim "si us plau". No ho hem dit mai de la vida! Respecte des feixisme lingüístic, s'únic que coneixem es mallorquins ve des nacionalisme espanyol que mos vol castellanitzar.

Som i serem Siset | Hace un año

sempre feliçNo dramatitzis tant i aprèn les llengües oficials d'on vius

sempre feliç sempre feliç | Hace un año

Se vislumbra un golpe de estado por parte de sindicatos y organización catalanista por dejar presentarse a las oposiciones sin tener certificados de catalán.

Conde Ocho Ella | Hace un año

LluísEs nota que t'ha de fer mal, però venja, reconeix que un dels teus primers tres cognoms és López, Rodriguez, García o Segura, i que el teu besavi era de Saragossa. Així, sense complexos. Et perdonem la vida, no sofreixis. Ens agrada parlar mallorquí, no hi ha problema, però feixisme lingüístic no, si us plau. Això sí et passarà factura. Ánimo Luis!!

user MAR | Hace un año

Resulta que al colectiu de Sanitat el Suprem va anul·lar una exempció similar com diu la noticia (crec recordar un decret del PP) i ara el PSOE fa el mateix però més greu encara, ja que només els de dins podran beneficiar-se'n. Tenc dubtes de què això sigui constitucional, lliure concurrència, etc, etc. 1.- Les convocatories són obertes a tothom, però qui vengui del carrer SÍ que haurà d'acreditar el requisit de català, qui estigui treballant NO. 2.- Per acabar-ho de arrodonir, els que disposin del nivell requerit, NO sumaran ni un punt. Ale, "toma ya". Una vergonya! Encara esteim així?

user Aina Palou | Hace un año

sempre feliçVostè prefereix un metge alemany preparadíssim, però que no pugui fer-li un diagnòstic correcte perquè 'entén la seva llengua o un metge espanyol inepte, però que li pot diagnosticar una apendicitis perquè entén la seva llengua? Són dilemes capciosos que no tenen fonament real