user Catacrac | Hace un año

Ens queden 8 anys de pors, 8 anys de divisions, 8 anys de perdre llibertats, 8 anys de pandemies varies, 8 anys de despoblació mundial.... Ens queden 8 anys molt durs on si no hi ha una revolució en contra dels politics, en contra dels medis d'informació (que avui dia fan tot el contrari), una revolució contra les multinacionals i bancs.... si res de tot aixó passa, a partir del 2030 crec que valdrà la pena no ser-hi, no tindrem res, del que "fins ara em pogut disfrutar" Es dia que sa gent es doni compte de ses coses, ja serà tart. "No tendrás nada y serás feliz" 2030

user Menorquí Ètic | Hace un año

AbelHola Abel, tens raó també es tema de es reg agrícola fa feredat, talvegada s'hauria de posar també un nombre màxim a es caps de bestiar que pot aguantar s'illa de manera sostenible... També tenim tema yates des rics que venen que poc se'n xerra des turisme aquest de qualitat però deixa molta més merda una persona rica que una persona senzilla amb motxilla i prou. També es ver que no deixen tants de doblers...

user esfumado | Hace un año

AbelEntonces si cada m2. de teja o azotea, cada año recogiera 600 litros de agua de lluvia que irían a una cisterna, depósito o pozo. Recogeríamos haciendo un calculo aproximado y rápido, por cada 100 m2. de tejado que recoja agua de lluvia nos daría cada año 60 Toneladas de agua (60.000 litros por cada 100 m2 de tejado por año), que los edificios, naves, bloques de pisos, casas de campo, chalets, etc. NO APROVECHAN desde hace décadas. No es vayamos tarde y mal, no!!!!!, es lo siguiente. Y mira que es sencillo: Poner canales a las tejas, azoteas, reconducir hasta un depósito subterráneo, o visto si hay espacio, cisternas en todas las casas de campo y chalets, etc. Haceros una idea de los metros cuadrados del tejado de los Polideportivos, Grandes superficies comerciales, naves en Polígonos, casas de campo, chalets, y azoteas de pisos nuevos o no tan nuevos. Horrorizado de lo tarde que vamos. Y quien no lo ha fomentado nunca? Y quiénes ha puesto trabas siempre a la hora del autoabastecimiento del agua?? En fin, ahora tocará hacerlo a las rápidas. Como siempre. Pero lo fácil, es cortar el suministro y punto.

joan Pons joan Pons | Hace un año

Es curiós, ningú diu res de la quantitat de litres que es tiren directament al mar quan es baldeigen els yates/lanchas/llauts i que només serveixen perquè els propietaris no vegin la sal als vidres...

Hola La verdad | Hace un año

Tots, tots els que han pasat a ser politics els de avants i els d´ara . No teniu ni put. idea de lo que vol dIr ser Reserva de la Biosfera. LA HABEIS CAGA.. ! POBRE MENORCA LO QUE TE HAN FET !!

binibo pons torrent binibo pons torrent | Hace un año

Alguien de mahon se a enterado que en menorca hay una desaladora que en su dia se dijo que podria abastecer a toda la isla en vez de gastarse el dinero en pabellones de baloncesto que no saben que han de hacer con el hubiesen llevado agua a toda la isla

user Abel | Hace un año

Menorquí ÈticMenorca 600lm2 any, més del 50% del consum d'aigua es deu els regs agricoles centenars d'hectareas regades per produir ferratges I mantenir una cabanya gandera insostenible i per afeigir centenars de pous il.legals, l'ativitat turistica consumeix aigua clar q si però no es el principal causant de la manca d'aigua.

User Foraster | Hace un año

Yo restringiría el uso del poco cerebro del alcalde y sus concejales porque sus decisiones dan pena. No dan pie con bola. La han cag… en todas y cada una de sus acciones y perjudicando a comercios y ciudadanos. Dimisión en grupo y elecciones. Los peores políticos inútiles visto en años.

user Menorquí Ètic | Hace un año

Avam xerram clar i llempant perque sembla que molta gent és més curta que una esperdenya avam: Menorca: - Illa mediterrània on només cauen uns 500 litres d’aigua per metre quadrat per any (sóc optimista) -temperatura mitjana anual amb ses que anam uns 18 graus i anirà pujant més… (Quanta més temperatura, més vaporització de s’aigua ergo, més necessitat d’aigua per regar que no per exemple as Pais Basc) -pressió humana màxima en s’estiu quan s’aigua és ben escassa… Dit açò lo que no pot ser esque s’hi deixin fer hotels que tenen a una habitació, repetesc només 1 habitació: BIDET, WC, PICA, DUTXA, BANYERA, JACUTZI, PISCINA INDIVIDUAL i a més a més per acabar de fer-la més grossa, una piscinota per tot s’hotel de dimensions grandioses de no se quantes tones d’aigua, ja està bé! Estic xerrant de s’hotel “sol beach” a Sant Tomàs, una vergonya! dic aquest perquè ho conec però n’hi deu haver d’altres segur de pitjors. També és culpa de tots es xalets que es deixen fer amb piscines grandiosses….., de sa sobrepoblació en s’estiu en general perquè vulguis o no tota aquesta gent es renta ses dents, mans, cos, empra vàter, etc…. Per què els ajuntaments de Menorca permeteu que es facin aquestes coses? o a cas no teniu voltros sa potestat per donar llicències d’obres?…… Molt trist…..

user Jose | Hace un año

Hemos aceptado el todo incluido y así nos va... No aceptaremos el todo incluido del agua. Os informo, los últimos Hoteles construidos o reformados con permisos de sus ayuntamientos, algunas habitaciones tienen: Ducha, Bañera en la habitación, en la terraza Bañera jacutzi, y piscina individual, más la piscina de hotel. El que exige que se lo haga mirar, gracias.