user Cococolas | Hace un año

Heròdot d'HalicarnàsMe sap greu no haver-me explicat en claritat. Es tema ès bastant complexe perque hi coflueixen molts d'interssos. Aqueixos interssos són lo que ha fet complicat es tema. Simplificaré al màxim (arriscant un poc es fil conductor). Es inegable es canvi climàtic, i sa causa demostrada ès s'augment de concentració de CO2 a s'atmósfera. Sa resposta internacional va esser posar preu a ses emisións, i anar augmentant es preu deCO2 de manera gradual. S'objectiu era fer, de manera artificial, manco rendibles ses energies mès emisores de dióxid de carboni. Tant empreses com mercats se havien anat ajustant a un futur evolutiu cap a sa desaparició de carbó i hidrocarburs. Forçar sa velocitat des canvi (com a fet Espanya) ha estat introduir un element de distorsió dins un sistema preparat per a evolucionar amb un curva definida. Aixó vol dir tenir que tancar instalacións abans d'hora, fins i tot algunes amb inversións acabades de fer, especialment fetes per a fer front a nous nivells d'emisións, reduir emisións de CO2; i que han costat una doblerada. Degut as tancament de ses referides instalcións, anomenades GIC, no se poden amortitzar ses inversións via producció. Logicament s'han trobat altres camíns. Per altre banda, es pla original, consistia en cubrir sa demanda amb un mix de nuclears, combustió de pesats (carbó, FO), combustble lleuger (GN), hidroeléctrica, renovables (fotovoltáiques, eólica), més algunes residuals (solar térmica, cogeneració, incineradores). Amb so temps anar modular es mix cap a u a producció més sostenible fins a sa desaparició de ses fonts contaminants. Una vegada alterada s'evolució de tot aquest engranatge podia sortir qualsevol cosa; de fet es juliol de l'any passat es preus no aturaven de pujar. I no havien pujat un any abans degut a sa forta caiguda de sa demanda produida a rel de sa pandemia (2020). ... I com diuen en castellà, "Éramos pocos y parió la abuela". Esclatà sa guerra i ara tot, absolutament tot a fuit de control. Ningú controla res, ni tant sol es govern des pais (no son capaços més que de posar un pegat darrera un altre). S'ha passat d'una situació ben estudiada, insuficient sí, peró controlada, a una que mos ha passat devant. Lo que no és admisible és que ara se pretengui donar sa culpa de tot a sa guerra. ¿És qje ja ningú recorda es preu de sa corrent de septembre, octubre, novembre, i desembre de 2021? S'origen se troba a una altre banda, no a sa guerra. Hem volgut passar s'arada devant els bous. És cert que hi havia molta nacessitat d'accelerar sa transició energética. Peró anar més ràpid de lo que podiem anar era i és sinónim de fracàs assegurat. Hi havia una dita de condució, fa unes décades: "Vale más perder un segundo en la vida, que perder la vida en un segundo. Salutcións.

user Magnus Pym | Hace un año

Lo tendrían que pagar 50 veces más caro que nosotros...Así no se aprovecharían de su alto poder adquisitivo para alquilar y comprar a precios desorbitados las viviendas que podían ser disfrutadas por residentes...

user Heròdot d'Halicarnàs | Hace un año

CococolasNo sé si ho entès massa bé (crec que no ho has dit gens clar) però, vols dir que un desencadenant rellevant de s'increment des preu des gas a nivell internacional va ser que Espanya abandonés es carbó i apostés pes gas? Altres països no ho han fet o, si ho han fet, no ha influït? Quina alternativa hi podia haver, en aquell moment no ara, a aigua passada, davant ses majors emissions de CO2 des carbó respecte des gas i s'increment des preu de sa tona d'emissions de CO2 i s'objectiu de reduir ses emissions de CO2 a zero, paulatinament? De veres se veia venir tan fàcilment? Qui ho deia, fa uns anys? És un debat molt interessant; t'agraesc sa serenor i ses bones maneres.

user Puig Roig | Hace un año

Y porqué no se dice lo que ganan en esos países ???

Oliveta Baladre | Hace un año

1er. No m'ho crec. 2n. Cas de ser cert, és q clar, els europeus tenen sous/salaris del triple/quadruple dels d'Españistan. 3er. Als europeus no els roben per tot, com a CorruptespaÑa.

Angelcaído Angelcaído | Hace un año

Coste estimado por economistas de la decisión de Sánchez con MARRUECOS que afecta al GAS de ARGELIA : 7.000 MILLONES.

Angelcaído Angelcaído | Hace un año

El 'tasazo' llega a la factura de la luz con incrementos de hasta 30 euros El Gobierno ha introducido una NUEVA TASA dentro de la factura de la luz que afecta a todos los clientes que acaben de renovar su contrato y a los que vayan a renovarlo en un futuro. EL DEBATE 24/08/2022

Angelcaído Angelcaído | Hace un año

Tras casi mes y medio con el tope al gas en vigor, algunos consumidores eléctricos que tienen sus tarifas en el MERCADO LIBRE se han encontrado con una sorpresa poco grata al recibir la factura de junio. Pese a que el Gobierno PROMETIO una rebaja de la factura en un 15% (inicialmente fijada en un 30%), las COMERCIALIZADORAS han comenzado a incluir en las facturas el importe a pagar a las eléctricas como COMPENSACION por topar el gas, que SUBE las facturas una media de 30 euros. Este ajuste se cobra en las facturas emitidas a partir del 15 de junio, cuando entró en vigor el Real Decreto 10/2022 que lo regula, con el fin de compensar la diferencia de precios entre los productores eléctricos y el mercado. FUENTE LA INFORMACION 27/07/2022.

user Cococolas | Hace un año

Heròdot d'HalicarnàsOpino que té raó. Me consten ses mateixes dades. Ara bé, dir que a lo que jo he fet referéncia, és només un caire des problema. No tota s'aigo se perd per es mateix vessant. En soc conscient. Inssisteixo en lo que he comentat abans com un desencadenant. Des de es meu punt de vista, és clar que, és com si haguéssim ficat un bastó dins un baer. Se tendria que haver passat des mix que disposavem de forma gradual a sa nova configuració des mapa de producció. No només per raóns técniques, també per raóns comercials. Precisament per a evitar desequilibrar es mercat des gas, i es mercat eléctric en si mateix; i una altre volta com a consecuència dels desequilibris des gas damunt sa producció eléctrica, tenguent en comte sa nova relació de dependència. Una dada important és que a tota Europa també se va iniciar sa transició energética, més poc a poc, peró també suma com augment de demanda de gas. Si a lo anterior hi afegim que des de gasistes majorisres a nivell europeu, fins a sa comercialitzadora final de un kWh qualsevol van a tant per cent (fins i tot s'Estat); aquí tot-hom implicat ha fet i fa un llepadits. Torno al pricipi. Era previsible. Peró si feim cas als exaltats que duen cucales i no veuen més que es camí que tenim devant, i tenim que fer; s'acaba trevalant amb lo primer que se creua per mig. Ara ja la mos hem pegada, i tot hom en vol treure profit, els primers els venedors. Entre ells no se fan mal. Salutacións.

user Heròdot d'Halicarnàs | Hace un año

Frankk MallorcaTe falten detalls, realitats: a França s'estima que sa limitació des 4% costarà 14.000 milions d'euros a s'estat (208 per habitant), mentres que s'excepció ibèrica s'estima que costarà 6.800 milions d'euros a s'estat espanyol (133 € per habitant), amb sa diferència que aquests 6.800 milions se podran reduir amb ses rendes de s'electricitat que França compra a Espanya i Portugal; així, per una família estàndard (posem de 4 membres), sa diferència de cost diferit (tothom té una reducció immediata), serà, com a mínim, de 300 euros més per família a França que a Espanya. Respecte a Alemanya, no sé d'on has tret això des 1.000 €; jo només he trobat notícies sobre un pagament únic de 300 €.