user Ciudadana | Hace un año

Si no hay normativa sobre : obligatoriedad jardines mediterráneos, eliminación césped o sustitución por artificial, circulación en una Reserva Biosfera, ruídos ( haberla hay pero no se cumple o no dan abasto los policías, las urbanizaciones parecen ubicadas en Magalluf), etc, etc, de cada día nos parecemos más a Mallorca y Eivissa y ( con perdón de quien pueda sentirse ofendido) eso es lo ÚLTIMO que NECESITA Menorca si se quiere promocionar como Reserva Biosfera.

Raul Marcel Raul Marcel | Hace un año

Pasen y vean, el gran circo del turismo insostenible. En nombre del cambio climático te dicen que tienes que ir a pie al curro, que tienes que utilizar coche compartido o bicicleta, que tienes que ahorrar agua, etc. Pero cada año tenemos más conexiones aéreas, más rutas marítimas que contaminan miles de veces más, más coches de alquiler, y Ahora, para colmo, la última moda en reformas hoteleras, meter jacuzzis y piscinitas en las terrazas de las suites... Bienvenidos a la realidad distópica de la estupidez humana y el postureo. Fota-li fins que peti tot i no mirirs enrere! Directos al desastre

user baixamaner | Hace un año

Mazingerabans de res li agraeix la seva contesta i a continuació li dic que estic d'acord amb quasi tot el que diu i si em permet li diria que el turisme es la industria mes rendible que hi ha i que jo he vist sabaters que s'han currat tota la vida per dur la seva empresa endavant pero que al provar d'invertir en turisme han vist com els beneficis eran molts mes importants i sense tans mals de cap. Pero el turisme tambe es la industria mes depredadora del medi ambient, que segons la meva opinió es el nostre tresor i la rao per la qual ens ve tanta gent, pq la gent vol algo autentic i la oferta de Menorca ho es, on es poden veure tantes platges verges com a Menorca? Al manco a les Balears no, i es precisament en el manteniment d'aquest patrimoni en el que som tants els que lluitem diariament per conservar-lo, per la sencilla raó que si no ho feim, morirem d'exit, tal i com voste molt be diu, pero la Menorca que quedará solament una Menorca de sol i platja i jo trob que per historia i cultura, Menorca es mereix algo mes. Salutacions.

Aldina Fum Aldina Fum | Hace un año

Me gustan el título y subtítulo del artículo... parece que las frecuencias estén hechas para los residentes en Menorca... 🙈🤣🤣🤣

Mazinger Mazinger | Hace un año

baixamanerLo primer dir-te que estic d'acord amb lo que ets exposat, però voldria fer una reflexió sobre açò que has dit: "Que ha passat amb l'orgull de no dependre del turisme, com ha passat a Mallorca a Eivissa o Formentera? No erem diferents d'ells" Des turisme ja fa molts, molts d'anys que en depenem. Lo únic que li plantava cara a n'és turisme eren ses fàbriques de sabates i ses de bijuteria però quant van començar a tancar no hi va haver volta enrera. No ens enganyem, mentres es problema de sa insularitat no estigui arreglat sa industria a Menorca no pot ser competitiva. Els que ens feia diferents de Mallorca i Eivissa era que vam sebre aturar a temps i gestionar-ho millor. Però açò ja s'ha acabat. Per tenir opció a un altre model que no sigui "tant" turístic primer s'ha d'arreglar es tema de sa insularitat. I açò és una cosa que va per llarg, tant llarg que fa més de quaranta anys que tenc "s'esperança" que s'arregli, però cada legislatura sembla una còpia dolenta de s"anterior. Al final al que ens pasa si li anomena capitalisme, lliure mercat, llei d'oferta de demanda. No estic en contra d'un model turístic, però si que s'ha de regular juntament amb ses infrastructures de s'illa i amb es programa de Reserva de sa Biosfera, etc. Al final morirem d'èxit.

user Ramon | Hace un año

En seriu ??? Amb aso ja está !!! Deu meu , aprufitau s'estiu per que dubt que es Duques aquets funciónin !!! Deu meu quina manera de tira es doblers !!!!

user baixamaner | Hace un año

Xerrava ahir amb una persona de Suecia i em comentava que al nord no ha nevat, no hi ha neu, el canvi climatic es una realitat que comportará un canvi d'habits al que no tothom si acostumará, pot ser que l'home si, pero ni la fauna, ni molts menys la vegatació, tot canviará, inclus pot ser que el turisme extranger ja no vingui pq al seu pais faci tanta calor com fa aqui ara. Noltros no feim mes que avançar cap el desastre, en ves de preparar-mos per la sequia, que ja es aqui, donem pases en la direcció contraria, com molt be diu avui en Miquel Camps, anem enrere, com les tortugues i quant no hi hagi aigua el turistes deixaran de venir, pero noltros quedarem aqui amb tot el pastel i no será pq no ens ho axin advertit.

Hola La verdad | Hace un año

Menorca Reserva de la Biosfera ??? Menorca estará contaminada totalmente antes de finalizar el verano.

user Lady | Hace un año

Cuando haya falta de agua, que no me venga ningún cantamañanas con el cuento de la escasez de dicho bien. Crear un problema tan grave conscientemente como lo hacen, masificar y masificar cuando no hay recursos o son limitados, debería estar penado y deberían pagar por ello quienes lo provocan y también quien lo aprueba. Que ya está bien de culpabilizar a la víctima de los actos del verdugo como hacen actualmente con los okupas que han pasado de ser delincuentes a víctimas del hecho, ignorando y desprotegiendo a la verdadera víctima. Si no llueve nos van a llegar a imponer cuando abrir o cerrar el grifo, nos lo dirá el sinvergüenza de turno desde una tumbona al lado de una gran piscina rebosante de esa agua dulce que escasea, con vistas a la playa, una playa con duchas porque algunos ni saben usar una toalla para quitarse dos granos de arena, sin olvidar su gran parking con sus coches de alquiler con más derecho a permanecer “aseados” que nosotros mismos, pura distopia , y casi rozando la arena estarán esas embarcaciones, que pese a permanecer en el mar “necesitan” duchas de agua dulce para desprenderse de los “aceites” de sus ocupantes… (Todo parecido con la realidad, es pura coincidencia, o no?)

user baixamaner | Hace un año

Cada dia tenim notìcies del canvi climatic, de la falta d'aigua y de les restriccions que haurem de patir, del preu que la pagarem, del destroç del litoral de Menorca y del proces de balearització ( la massificació) del que tan orgullosos estavem fa solament 10 anys y ara tot s'ha trencat, cada dia obrim mes places tristiques, cada dia s'inauguren hotels de ciutat, s'amplien les lineas de transport i arriven mes creuers amb tota la contaminació dels seus milers de passatgers, el Port de Ciutadella contrueix Duques de Albra pq arrivin baros mes grosos amb mes turistes. Que ha passat amb l'orgull de no dependre del turisme, com ha passat a Mallorca a Eivissa o Formentera? No erem diferents d'ells? Quina pena, ho pagarem ben car.