user Lluís | Hace 12 meses

ca de bouHi pots donar tantes voltes com vulguis, però na Margalida Prohens accepta estrictament la legislació vigent en matèria de llengua i no la canviarà. Es nacionalistes espanyols vos cansareu de dir-li "catalanista". 🤣 Tots es mallorquins sabem que sa llengua pròpia ès sa que anomenam mallorquí, i sa llengua imposada sa que anomenam foraster (perque ve de fora, de Castella). Ses sectes espanyolistes podeu embullar fil tant com volgueu, però fa quatre dècades que no vos escolta ningú. Sou voltros qui perdeu es temps miserablement. Serà complicat trobar un text sobre llengua o història de Mallorca que t'agradi, fora de sa propaganda espanyolista que repetiu com a lloros dins sa secta. Si no tenc raó, fé una llista bibliogràfica que consideris adequada i no "adoctrinada". Ni la tens feta ni la faràs, perque ès impossible. Ja sabem sa cançoneta: fora de sa teva secta, tothom està "adoctrinat", "manipulat", "comprat", "venut"... Una confabulació mundial, vaja! 🤣🤣🤣

ca de bou ca de bou | Hace 12 meses

LluísEvidentemente que aduce a las dos coeficiales. Pero lo que no indica cual será. Tan invasora es la castellana que por antigüedad la tenemos asumida, como la catalana que por su reciente IMPOSICIÓN ha fracasado a pesar de las subvenciones y paguitas. No tengo nada que responder y mucho menos a un nesciente fanático catalanista. Me parece que te plantearon que buscase las soluciones a tus propias preguntas. Así tal vez dejes de perder tiempo. Busca e illustrate en textos no adoctrinados, busca quienes nos IMPUSIERON el catalán en 1983. Te darás cuenta que fue por el asesoramiento de un empleado de un banco catalán al que ascendieron a un alto cargo. Y no fueron los partidos de derecha los que dieron el visto bueno al estatuto.

user Lluís | Hace 12 meses

ca de bouNa Margalida Prohens parla de ses dues llengües oficials en peu d'igualtat. No fa com es nacionalistes espanyols, que cercau sa desigualtat i voleu que una llengua sigui sa "primera" (sa forastera) i una altra sa "segona" (sa mallorquina). Legalment, ses dues llengües són igualment oficials, amb s'única diferència que sa catalana ès també pròpia de ses Illes Balears i sa castellana no. Per enèsima vegada te deman: Qui era el pare Batllori? Quines obres seves coneixes? De quina associació era membre d'honor? Sa democràcia ès inseparable de sa representació política. Voler distingir entre polítics i democràcia ès absurd i ridícul, com moltes de ses ocurrències que amolles per aquí.

user Aura | Hace 12 meses

Año 2087 en Ultima Hora: Se sigue discutiendo si mallorquín y catalán es lo mismo. Si ibicenco, menorquín y formenterano son lenguas propias, o si son parte del balear. Si la "E" de Sineu, Lloseta, Alaró y Binisalem es la misma o si es más bien una "A" y eso nos lleva a un idioma nuevo. En Pollensa, se mantiene que el "Eu" (artículo) no viene en realidad del "El" catalán que trajeron los Templarios en su momento a la zona, un erudito dice que viene de un payés que tuvo muchos hijos y aprendieron a hablar mal................................................... ¿Hasta cuando Señor, hasta cuando? Nos tendrían que dar algarrobas para comer.

ca de bou ca de bou | Hace 12 meses

Lluís¿Dice que la segunda lengua tenga que ser el catalán, infame e infecta según el padre Batllorí?. Lo que los políticos nos IMPUSIERON, la democracia nos libertará.

user Lluís | Hace 12 meses

sempre feliçDestruir sa nostra llengua ès allò que voldríeu fer es nacionalistes espanyols representats per Vox, es teu partit. Heu de prendre nota de ses declaracions de na Margalida Prohens respecte de sa política lingüística que aplicarà.

user Lluís | Hace 12 meses

Na Margalida Prohens, pròxima presidenta des Govern de ses Illes Balears, ha deixat clares dues coses respecte de sa política lingüística que aplicarà: 1) Que es ciutadans tenim es dret de dirigir-mos a s'Administració en qualsevol de ses dues llengües oficials, i hem de rebre resposta en sa mateixa llengua. 2) Que tots ets alumnes han d'acabar s'educació obligatòria dominant ses dues llengües oficials. Que en prenguin nota ets espanyolistes des fòrum. (Font: entrevista a s''Informatiu balear 2' de dia 25-05-2023. Hi ha es vídeo disponible a sa web d'RTVE)

user Toniponsponspons | Hace 12 meses

El pueblo ha hablado, el sindicato puede decir misa. Fuera el catalán y que dejen de regar dinero a toda esta tropa. Cierren la puerta al salir... au

user Anonimus | Hace 12 meses

enriquePero no tienes nada que decir cuando se impuso el castellano.

user Las cosas claras | Hace 12 meses

Cuanta más incultura más se vota a la derecha y a sus acólitos fascistas. Tomeu Penya: Mallorquins i Catalans Catalans i Mallorquins com més amics més endins Així tots serem germans