user Mestral | Hace 11 meses

Luichi, per una banda comentes que els estats i governs no han de vetllar ni treballar per garantir drets. Enhorabona, et trobes en el millor dels mons possibles. Els drets de la infància, els drets humans o els drets laborals són violats arreu del món per desatenció governamental. Seguint amb el teu criteri, passa el mateix amb necessitats bàsiques com l'aigua i l'aliment, l'habitatge, la sanitat, l'educació o la mateixa necessitat de treballar. Per l'altra, dius que un habitatge és per qui se'l guanya i el pot pagar. Doncs bé, en el teu model ideal de societat -l'actual-, a Espanya els bancs compten amb 240.000 habitatges, molts d'ells buits o en mal estat. I el treballador cada vegada té més dificultat per accedir a un habitatge -i formar una familia- amb un salari mitjà. El seu treball i el seu sou tampoc els evita quedar-se sense llar degut a l'especulació. Jo sóc propietari. A mi, directament, no m'afecta el tema. Cosa que no vol dir que hagi de convertir-me en un irresponsable social i opinar que es deixi aquesta problemàtica en mans del destí, de Déu, o del mercat. I a Menorca? No hi ha lloguer que no sigui turístic.

user Luichi | Hace 11 meses

Mestral; lo que diu sa constitució sobre es dret a tenir vivenda, no significa que algú, te regalarà una casa. Tens dret a una vivenda digna si te la guanyas i la pots pagar, o te la fas tu mateix.....

user x002 0023 | Hace 11 meses

loque?Los precios llevan meses cayendo por toda Europa. Y en Estados Unidos más de 1 año, muchas viviendas que se vendieron durante la pandemia en su pico más alto de precio su valor actual se redujo cerca del 40%.

loque? loque? | Hace 11 meses

KapakClar ,pero el que va provocar la baixada de preus va ser una especulacio brutal a la vivenda,actualment no existeix ,podria venir una crisis de les que diu ?esta clar,pero cap aniria lligada a tenir que baixar preus d inmobles

user Mestral | Hace 11 meses

Quan es tracta l'habitatge com a un sector economic més, en termes de tendència i comportament dins del mercat, es passen per alt dues qüestions de primer ordre: 1r Que estem parlant d'un dret reconegut a la constitució d'un Estat que, a la vegada, no garanteix aquest mateix dret que redacta. 2n Que estem parlant d'una necessitat bàsica i primària de l'ésser humà. Si un estat no protegeix drets que reconeix, si cap dels seu successius governs no dóna resposta a una necessitat bàsica, queda en mans de la ciutadania pressionar en favor de l'ampara d'aquest dret i d'aquesta necessitat. No només s'ha de fer per sentit democràtic, també per responsabilitat davant d'una situació que, si no es resol, afavoreix la degradació social i la conseqüent aparició de problemes de convivència i de seguretat pels quals aquesta illa no està preparada. Turisme, massificació i accés a l'habitatge estan estretament relacionats. Som els menorquins, no els forasters, els responsables de tenir un debat profund i activar la veu ciutadana. O ho fem, o perdrem Menorca tal i com l'hem conegut.

user Kapak | Hace 11 meses

loque?Siempre hay una burbuja que explota. Una crisis que viene por algun motivo. Crisis de la industria, crisis de la construcción, crisis de la bolsa, crisis del...¿Turismo? No se cuál será la siguiente, pero llegará.

loque? loque? | Hace 11 meses

KapakConfon voste les crisis,el 2007 hi havia una bombolla inmobiliaria,actualment no existeix lo del 2007,al contrari,manca vivenda,sol edificable i per lo tant es el que fa encarir els preus....es llei de mercat que si una cosa escaseja el preu puja i es el que esta pasant ara,molta demanda poca oferta.

user Jaume | Hace 11 meses

LuichiMolta raó en lo que dius.. sa gent d'aquí majoritàriament s'ho apanya, bé de lloguer d'un familiar/amic o comprant alguna coseta.

user Kapak | Hace 11 meses

Como paso de 2002 a 2007 la gente tiene trabajo y dinero, y compra. Y eso hace que los pisos suban. Tal como dice la noticia, aun no se han llegado a precios de 2007. Y la gente, ahí, seguia comprando. Hasta que llego la crisis. Y esta vez añadimos que nadie esta construyendo vivienda porque no sale a cuenta, y que la población no para de crecer. Y por tanto la oferta es la misma que en 2008 con 10.000 personas mas en la isla. Y cuando llegue otra crisis, que llegará, como llego la de 2007, como llego en 1992...pues batacazo otra vez, gente hipotecada hasta las cejas perdiendo su vivienda. Y en ese momento, los que no malgastan ahora volverá a comprar chollos. Puede que no a nivel de 2012, pero si muy por debajo de los precios de ahora

user Luichi | Hace 11 meses

Toda la península no cabe en Menorca. Quien se quiera quedar que pague. Demasiado barato esta la vivienda para ser una isla privilegiada donde el terreno es limitado. Los que mas se quejan son peninsulares, los menorquines hacen lo que todos hemos hecho, ahorrar para una entrada y pagar hipoteca con mucho trabajo. Fora forasters!!