user Josep Pons | Hace 10 meses

Joan LlufriuAh! que rallar des frau a Milà de cobrar un preu 20 vegades més car que sa tarifa autoritzada per abocar (més de 800 euros en lloc de menos de 40), després des caciquisme al IME adjudicant es 80 per cent de contractes a dit i amb fraccionaments il·legals, després de sa negligència de perdre 22 milions des conveni de carreteres amb s'Estat... es "política estatal". A veure si t'aclareixes, senyor.

user Xec de Son Tica | Hace 10 meses

Joan LlufriuEscolta, quan un ciutadà presenta una instància en modalidat menorquina, li contesten en modalidat barcelonina i si la presenta en castellà li contesten en català modalidat barcelonina en tost de en castellà. Tot açò es pot i s'ha d'aclarir.

user Xec de Son Tica | Hace 10 meses

baixamanerIdò, molt en sa línia de Vox defensava Mosén Alcover: "“Quin dret ni categoria literaria té es català-barceloní demunt es balear, s'occidental o es valencià? Absolutament cap. Parlam p´els que sostenen la desbaratada i sublevadora tesi de que el català de Barcelona ha d´esser la norma i la lley i la cifra del “bon catalá”, lo catalá literari , lo catalá per excel.lencia... I que no s’escandalisin els nostres mallorquins catalanistes de que diga aquí llengo i no llengua (…)Per això jo reivindic come forma absolutament llegítima la de les Balears, per més que se’n escarrufin certs mallorquins catalanistes (…)I sempre que dic jo llengua catalana desde l’any 1898, que vaig sortir al mitx per primera volta a parlar de tal llengo i a defensarla, s’ha d’entendre que vull dir això i no altra cosa; an aqueixa llengo, entesa així, me referesc sempre i no a la modalidat de Barcelona ni a cap altra que’s parli a Catalunya. No, may he pretengut subjectar Mallorca a Catalunya llingüísticament; may he volgut esclavisar ni endogalar el mallorquí an el barceloní, el nostro parlar an el parlar de Barcelona ni de cap altre endret de Catalunya."

user Joan Llufriu | Hace 10 meses

Josep PonsCalla, que estam xerrant de política autonòmica i tu xerres de política estatal. Res a veure, senyor.

user Joan Llufriu | Hace 10 meses

Xec de Son Tica... com sermpre ha passat. A ningú se li ha negat cap idioma d'atenció. Perquè el problema no és l'atenció al públic en menorquí o català, sinó que qui atén al públic ho pugui fer tant en menorquí, com en català o en castellà i, fins i tot, en anglès. Aquest és el problema. Cap funcionari de cara a públic, CAP, ha tingut problemes de comunicació amb qui s'ha apropat a l'administració. Altra cosa és que un señor de Sevilla, Pontevedra o Badajoz vulgui optar a una plaça pública de feina a qualsevol lloc de Balears i no se li demani que ralli, xerri, parli o que entengui el ciutadellenc, ferrerienc, mercadalenc, maonés, pollencí, sollerí, valencià o català (digau-li com volgueu). Perquè aquí, qui hi surt a perdre som jo com a part d'una immensa majoria que ens trobarem sense l'atenció en el nostre idioma matern (digau-li ciutadellenc, ferrerienc, mercadalenc, maonés, pollencí, sollerí, valencià o català). AQUEST ÉS EL PROBLEMA.

user Joan Llufriu | Hace 10 meses

"variante insular menorquina" de què, des castellà o des CATALÀ? Avam, deixau de fer es ridícul, per favor!

user baixamaner | Hace 10 meses

Rallam "en pla" no per una caprixada ni per gust de distingir-nos, sinó per una imposicio ineludible de la Història: perquè, de set-cents anys ençà, vint i cinc generacions de menorquins s'han anat tramnsmetent de pares a fills aquesta llengua, importada dels pobladors catalans: llengua autònoma, ben estructurada, arrelada profundament dins la nostra terra; la llengua que ens surt del cor i en que poren forma el nostre pensament autèntic; llengua del nostre balbuceig infantil i de la nostra darrera invocació a l'hora de la mort. Aquest pensament del Frances de Borja Moll, coautor junt amb en Antoni Maria Alcover de la monumental obra "Diccionari Català-valencià-balear" i pare de les lletres menorquines, esta a punt de ser trepitxada pels de VOX, que ens imposaran la lengua del imperio, la seva. Aquesta es la politica llingüística que duu VOX en el seu programa.

user baixamaner | Hace 10 meses

Davant l'allau de cancelacions i prohibicions promogudes en tot l'estat espanyol pels nous governs del PP/VOX, el món de la cultura es movilitza per denunciar aquesta censura per motius puraments politics i partidistes. Per a tot arreu d'espanya ja s'han cancelat actes progamats arrivant al ridicul de prohibir pelicules de Disney per sol motiu de donarse un petó dues dones, incloses obres de Lope de Vega i Virginia Woll. Els feixistes han declarat la guerra a la cultura, ha tornat la censura, el camí serà dur.

user MM | Hace 10 meses

Quina tristor el nivellet cultural a Menorca. Sa gent no sap ni quina llengua xerra, com han de saber què voten

IO IO | Hace 10 meses

Bien por Vox,pasito a pasito que sufran lentamente estos partidos de siempre que están compinchados,son lo mismo y se hacen las víctimas....