user Santi | Hace 9 meses

Supongo que Mons. Taltavull celebra también en castellano o español porque, aparte de ser la lengua común de los españoles en la que puede alcanzar a más parroquianos -se supone que eso es lo que persigue la Iglesia, más que hacer política con la lengua-, al menos la mitad de su parroquia tiene por lengua madre el español. Y...¿acaso no es el catolicismo una religión que busca la universslidad?

user Aimuare | Hace 9 meses

Avam… fins a nes Concili Vaticà II sa missa la feien en llatí. Alomillor sa gent que es queixa vol tornar a nes llatí. Sa missa és normal que la digui en català on es xerra/ralla/parla català i ja està be de que si menorquí o mallorquí o eivissenc i històries. Si sa gent va a missa ha de ser per resar, trobar pau i cultivar sa fe. Es pare nostro el saben benissim en castellà, idò que el diguin en castellà. És demagògic dir que el Sr Bisbe de Mallorca da política per voler dir missa en català. Lo que fa és dir missa i prou, la diu en català idò molt bé. Que un altre la diu en castellà perqué no sap català, molt bé també. A missa a resar, no a fer polèmica. Ja està be. Açò és pitjor que quan es comerciants comerciaven a nes temple, i açò era a nes temps de sa Biblia

Mazinger Mazinger | Hace 9 meses

Vos recoman a tots un article d'en Juan Luis Hernández el15/08 en aquest mateix diari. Allà explica molt bé aquesta "baralla" eterna entre menorquí i català.

user Skywalker | Hace 9 meses

Quanta ignorància, desgraciadament està ple de gent que es creuen experts en qualsevol tema sense tenir-ne ni pu.. idea. En especial en es cas de la llengua.

user Amador | Hace 9 meses

Aquesta polèmica me sembla totalment falsa, simplement es la continuació de la campanya de la dreta i l'extrema dreta (i, perquè no dir-ho, també d'alguns jacobins d'esquerres) que té com a únic objectiu la aniquilació de la llengua i la cultura de les illes (de moment sembla que es conformen amb això). La realitat és que a Menorca a gairebé tots els pobles es fan tant misses en castellà com en català (com deia l'il·lustrat maonès Antoni Febrer i Cardona, cap a l'any 1800, menorquí i català són la mateixa llengua). I a la part de llevant es fan més misses en castellà que en català. També vull dir que els capellans que jo conec, si se'ls demana que l'ofici (un casament o funeral) es faci en espanyol no hi tenen inconvenient. Entenc que a aquesta gent el que li molesta és que es faci una sola missa en català.

Vengador Vengador | Hace 9 meses

Sa llengu de Menorca sempre ha estat es menorqui, dialecte des catala, venen de fora i ens volen imposar lo seu, foraaaaa!!!!!!

user angel Bermejo Palomino | Hace 9 meses

No se que decir. Dios nos acogera a todos en su seno. Espero que siga siendo verdad.

Gabriel M. Pons Gabriel M. Pons | Hace 9 meses

AturditAturdit me deja usted con su comentario. ¿Me quiere usted decir donde he escrito yo algo contra la lengua menorquina? Y ya claro como es usted muy sabio, yo soy pp o vox o fascista o franquista. Es usted la hostia de inteligente porque lee algo que yo no he escrito. Me he limitado a reflejar la contradicción de que un ministro de dios contribuya a que se caiga la torre de babel. Es mi opinión libre y si no le gusta no la lea.

user Aturdit | Hace 9 meses

Gabriel M. PonsEls atacs sobre sa llengua a Balears tenen una direcció molt clara. Ultradreta (PP-VOX) contra sa nostra llengua i cultura. Aquest senyor l'únic, que ha fet és utilitzar sa seva llengua (ciutadellenc per cert). Ara seria bon moment que es xiringuito "de llibertat per sa llengua" fes sa seva feina. Ahhhh no, només existeix per exterminar a sa llengua local i substituir-la per s'importada.

user JOSE1988 | Hace 9 meses

Sr. Sebastian, bon dia, Lo que li demana sa gent Menorquina és que faci sa missa a Menorquin i no en català, què passa amb es Menorquin? No és prou bo per a vostè com per utilitzar-lo a les misses, vostè no és Menorquin i el xerra? és tan fàcil com xerrar i no parlar.