user Lluís | Hace 8 meses

ca de bouNo te queixis, que per tu es "mallorquí" o "balear" ès una llengua a extingir. Sort que hi ha mallorquins que la preservam de paraula i per escrit, no com tu que la voldries fer desaparèixer. S'Estatut d'Autonomia no imposa res sinó al contrari: reconeix s'oficialitat de sa nostra llengua, que es franquisme li negava (a posta enyores aquella dictadura). Com a càstig, copia i aferra cinquanta vegades: "No hi haurà mai cap referèndum espanyolista contra sa denominació acadèmica de sa llengua catalana, pròpia de ses Illes Balears. Es referèndums se fan sobre qüestions polítiques, no acadèmiques". 🤓

ca de bou ca de bou | Hace 8 meses

baixamaner¿Qué es MALLORQUÍ o BALEAR mås que un IDIOMA de segunda categoría por los catalanistas?. Si el estatuto indica que es propia de estas islas fue debido a la ignorancia de los politicos de aquellos momentos y a los aportes dinerarios de grupos catalanistas y de banca catalana. Art. 4,apartado 2. Tenemos derecho a conocerla y utilizarla. No exige o IMPONE ni conocerla ni utilizarla. Al menos nos dejaron esta posibilidad para que sobreviva "SA NOSTRA LLENGO". Nos la impusieron sin dejarnos decidir la conformidad con dicho estatuto. Tan de moda se ha puesto el votar, incluso de forma ilegal. ¿cuándo podremos efectuar un referéndum consultivo para decidir que "LLENGO" deseamos como cooficial del castellano?.

curial1 curial1 | Hace 8 meses

Sería interesante dar cifras sobre el transporte escolar colectivo, en Baleares, pue me parce que predomina, con mucho, el vehículo individual.

curial1 curial1 | Hace 8 meses

Una cosa es el optimismo y otra la inconsciencia. Lo digo por el objetivo de que todos los alumnos manejen cuatro lenguas.

user baixamaner | Hace 8 meses

A España la unica llengua que es imposada es el castellà, que es el que vol aquest home a les Balears, amb l'basurd argument de la Llibertad d'elecció. Faria el mateix, la llibertad amb el castellà? o a una llengua si a a l'altre no? A jo m'agrada veure com fiets no nascuts aqui xerran la nostra llengua igual o millor que noltros i estic segur que els seus pares es senten orgullosos, pero aquesta deriva anticatalanista dels peperos i de VOX el que vol es convertir el català en una llengua de segona categoria marginant-la de l'escola o llevant-la de sectors publics on ser ates en la nostra llengua tambe ha quedat com a opcional. En canvi en castella es una obligacio i tot aixó a ca nostra i contradint el que diu l'Estatut d'autonomia, on diu que el catala es la llengua propia de les Balears. hem votat als que van en contra nostra.

user " Sito " | Hace 8 meses

No prometas que tambien te pillaras los dedos......no escarmentais !!!!

user Joan Llufriu | Hace 8 meses

I dale amb el tema llengua... Hola camies verdes!!

Joan Lluis Joan Lluis | Hace 8 meses

Yo quiero gasolina gratis!!!

user Catita | Hace 8 meses

Ha tornat a inventar el TIL. No els va bastar amb una vegada. "L'home és l'únic animal que travela dues vegades amb la mateixa pedra".

user Via Fora ! | Hace 8 meses

Només han de pensar i tenir present, que estan allà per fer feina a la població i millorar la societat , NO-LES-SEVES-BUTXAQUES-PRIVADES.