user Lluís | Hace 7 meses

joseHas escrit: "el PP es muy catalanista en Baleares" Has de tenir en compte que molts de dirigents, simpatitzants i votants des PP són de famílies mallorquines, amb llinatges ben mallorquins, i per tant sa seva llengua familiar ès sa catalana de fa segles i l'han preservada fins avui, a pesar des quaranta anys de dictadura franquista castellanitzadora. Aquestes famílies no acceptaren sa castellanització que volia implantar en Bauzà (a posta va perdre ses eleccions) i tampoc no poden acceptar sa castellanització que vol implantar s'extrema dreta de Vox. Saben que se juguen molts de vots!

user Lluís | Hace 7 meses

Guiem BassaRepeteixes com un lloro que es català representa un conflicte, però sa realitat històrica te desmenteix. Fa vuit segles que es català ès sa llengua pròpia (nativa) des mallorquins, menorquins i pitiüsos i no ha estat motiu de polèmica per sa senzilla raó que s'immensa majoria eren monolingües; només sa minoria alfabetitzada coneixia es castellà d'escola, cosa que tanmateix no va fer girar sa llengua familiar. Per tant, es natius de ses Illes Balears han viscut durant segles en català de manera ben cordial. Sa causa des conflicte ha estat s'imposició des castellà aplicada per s'Estat de manera efectiva ben entrat es segle XX, amb s'escolarització massiva de sa població en castellà aplicada pes franquisme, i també s'arribada de sa televisió, igualment en castellà. Una llengua que es mallorquins anomenam "foraster" perque som conscients que ve de fora, de Castella com indica es nom. En canvi, sa llengua catalana l'anomenam "mallorquí", "menorquí" o "eivissenc" perque sabem que ès nostra. Ben igual que sa dictadura franquista va imposar sa castellanització, en democràcia la podem revertir a fi de tornar a sa cordialitat que conegueren es nostros antecessors.

user " Sito " | Hace 7 meses

Y est@s de donde llegaron ??? Porque.....no estaban por aqui verdad.........o si..

user Perico de los Palotes | Hace 7 meses

Antonio BibiloniJAJAJAJA que gracioso!! JAJAJAJA ME DESORINO!

user Trasto | Hace 7 meses

El PP està demostrant que és una titella de VOX... no crec que els seus votants estiguin gaire contents quan l'equip de Prohens sambla que no te veu ni vot, sinó que està sotmés a la voluntat de l'extrema dreta.

user Via Fora ! | Hace 7 meses

Quins feixiflipats . MareDeDééééééééuSinyooorrrrrrrr .

ABB ABB | Hace 7 meses

AnonimJo si parl es mallorquí i estic en contra de que no se pugui escollir sa llengua d´escolarització dels meus fiils a Espanya.És un desbarat i un efecte secundari del sectarisme catalanista.

ABB ABB | Hace 7 meses

joseHasta la ¨libre elección de lengua¨se lo compro.Después ya desbarra.

ABB ABB | Hace 7 meses

RAENo se ha podido con efecto retroactivo en estas oposiciones.Cabe recordar que el Pacte cambió las reglas del juego ¨a medio partido¨.Lo nunca visto.

ABB ABB | Hace 7 meses

ABBPor mucho negativo que pongan , es así.