Artistes. L’Institut Ramon Llull promou la cultura balear amb projectes a 30 països diferents - PCIME

TW
0

L'Institut Ramon Llull (IRL) celebra el seu primer aniversari de la seva nova etapa a Balears amb una agenda repleta d'activitats i propostes que donen suport a la cultura de les Illes al mateix temps que els impulsa arreu del món amb ajuts econòmics que fan possible aquestes sortides. Més de 80 ciutats de 30 països diferents rebran la visita d'artistes i obres de Balears.

Destaca, pel nombre de persones implicades, l'exposició "Interpretant Ramon Llull, L'Amic i l'Amat" a Berlín. 66 artistes plàstics de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera s'inspiren en l'obra de Llull prenent com a referència dels 365 versets del llibre el corresponent al seu dia de naixement com a font d'inspiració d'una obra de tècnica lliure que es plasma en teles de 45 per 55 centímetres.

La mostra haurà de recórrer totes les Illes abans d'iniciar una gira internacional amb la doble voluntat de donar a conèixer l'il·lustre Ramon Llull i impulsar els artistes plàstics illencs. De Menorca hi participen set pintors, Pacífic, Jofre, Miquel Barber, Núria Roman, Biel Calafat, Pere Pons i Florit Nin.

L'Institut Ramon Llull portarà el poeta Ponç Pons fins a Lisboa per celebrar la Diada de Balears. Dia 2 de març Ponç Pons participarà a una trobada entre poetes destacats així com representants i membres del PEN Club i editors portuguesos. Dia 3 els poetes faran un recital de poesia de les Illes a la casa museu Fernando Pessoa.

L'Escola de Gravat de Menorca porta obres del seu fons fins a un espai expositiu de Nova York. La qualitat d'internacional del centre es torna a demostrar amb aquesta sortida per a la qual rep ajuda econòmica de l'IRL.
"La mediterrània de Camus o Amour de Vivre" és el títol d'un documental sobre l'escriptor francès premi Nobel de Literatura Albert Camus en relació al seu lligam amb l'Illa. La història està constituïda per testimonis de persones que van conèixer l'escriptor o bé especialistes en la seva obra.
I un darrer projecte, S'Albaida té l'oportunitat d'actuar a Mèxic al Festival Internacional Ollin Kan, una plataforma d'expressió cultural important a l'Amèrica Llatina a la que acudeixen convidats.