Carta a la consellera Núria Torrent

Benvolguda consellera, si res no ho impedeix, el proper mes de juliol em derruiran ses dues casetes d’aperos que tinc a s’hort. Són dues minúscules construccions fetes fa més de 40 anys de 12,68 metres i 3,07 metres respectivament. L’any 2011, el Consorci per a la Protecció de la Legalitat Urbanística en Sòl rústic de Menorca, em va obrir un expedient arran d’una inspecció i uns anys més tard, em va arribar una sanció que vaig acceptar i pagar. A principis d’aquest 2024, vaig rebre una altra carta del mateix Consorci on m’anunciaven que al juliol, em serien derruïdes aquestes dues construccions. I jo em deman: com és possible que es legalitzin 3.000 hortals i que 1.200 que tenen expedient obert, ho puguin fer amb les futures modificacions del PTI després de l’estiu, quan en el meu cas, no tinc cap opció de defensar-ho ni oportunitat de legalitzar-ho com es farà amb les altres construccions il·legals. Som un ciutadà de segona segons l’Administració? Molesten tant aquestes dues minúscules construccions que empr com magatzem d’eines i de llenya? Quan es pren una mesura sense precedents per part de l’Administració i es decideix convertir en legal tot allò que era il·legal, penso que no es poden fer diferències entre els uns i els altres. O tot és il·legal o tot és legal però les mitges tintes, fan pensar que hi ha interessos creats.

Juan Camps Mir

Faltan las boyas en Punta Prima

Sirva la presente para dar mi más cordial felicitación a la Policía Local de Sant Lluís, así como a los socorristas de la playa de Punta Prima, por su pronta intervención, el pasado 13 de junio, evitando el ahogamiento más que seguro de un «turista nadador».

Rafa Femenias Allés, Lorenzo Crespí Tudurí

Oscuridad

«El fascismo causó estragos en Europa en los años treinta, y cuando acabó la segunda guerra mundial, en 1945, los vestigios de los partidos de extrema derecha volvieron a hacer aparición en los márgenes de la escena política. En los años ochenta, cuando todo aquello había comenzado a caer en el olvido, algunos de esos partidos empezaron a nutrirse de votos de protesta al desatarse la polémica en torno a la inmigración, avivada por la prensa sensacionalista en busca de noticias fáciles», (Glyn Ford).

Jaime Camps Lorenzo

Els dons

L’altre dia, un alumne em va demanar què havia d’estudiar per ser mag.

Tonyi Coll Orfila

Les pensions en una Europa dels rics i per als rics

El 9 de juny vam tenir una nova ocasió de votar per intentar incidir en el que creiem tindria que ser el camí de les polítiques dels nous representants europeus. Mos agradaría fer unes reflexions, perquè consideram que aquesta és una Europa dels rics i per als rics. Si els prop de 10 milions de pensionistes espanyols hem de ser capaços de reflexionar sobre la incidència d’aquesta Europa en el nostre dia a dia, en les nostres pensions, en la millora o empitjorament de les nostres vides, en la nostra senalla de la compra, en la posibilitat de tenir una vivenda digna, en la privatització de la nostra sanitat pública, en l’encasillament que ens han fet amb el turisme, en la supervivència del nostre món agrari, en la destrucció sistemàtica del nostre món industrial, etcètera.

Biel Martí Marquès

Estem indignats

Amb la present, els comerciants del C/Alaior de Maó (petit carrer de vianants i comercial, entre costa de sa Plaça y plaça Bastió), volem expressar la nostra Iindignació pel tancament temporal de la principal entrada a aquest carrer, a causa d’ unes obras en una façana, sobre les quals ningú ens n’ha informat.

No hi ha prou places escolars

Ens dirigim a tots vosaltres com a famílies dels infants que han de cursar 4t d’Educació Infantil a    Ferreries, per compartir la nostra inquietud davant la situació que esteim vivint en el procés d’escolarització dels nostres fills i filles. Hem rebut la notícia que només s’obrirà una aula amb    capacitat per a 20 alumnes al CEIP Castell de Santa Àgueda, tot i que hi ha 26 sol·licituds    d’admissió.

Famílies d’alumnat en procés d’admissió a 4t d’EI CEIP Castell de Santa Àgueda

Mala atención en el Ayuntamiento de Ciutadella

He alucinado. A dos minutos de ser las 10.30 horas he tenido la gran suerte de que me agarrara el teléfono una persona del Ayuntamiento de Ciutadella. Para inscribir a mis hijos en unos talleres con motivo de la festividad de Sant Joan. Llevaba dos días llamando desde la publicación en el diario de los talleres. Cuando consigo hablar, una señora me atiende con muy pocos modales, y cero gestión. Le digo que quiero inscribir a mis hijos al taller de cocina y me dice con prisas que está todo lleno. Le digo que me había enterado de estos talleres el martes cuando se publicó en el diario y me dice que llevaba semanas ya publicado. Que no se hacía por teléfono la inscripción y que se tenía que hacer por email. Que lo mirara en la web. Le respondo qué web, qué correo y me dice que tiene que abrir el museo y me cuelga el teléfono. ¿Cómo lo ves, Andrés? Ojiplática me he quedado. Entiendo que esté estresada, puede que haya tenido una mala mañana, pero lo suyo poniéndome en su lugar ‘de estrés‘ es decirme: «señora déme su teléfono y después de abrir el museo la llamo y se lo explico mejor. Disculpe por las prisas». Y ya está. Bueno, espero que esté mejor esta mujer estresada de Ciutadella. Ahora ya soy seguidora en Instagram del museo Can Saura y me enteraré de los talleres próximos.

Ariadna Martínez Martínez

La desgràcia dels ordinadors

Ara ja sabem cert el mal que fan les pantalles als estudiants (ordinador o tauleta entre les 8 i les 14h, mòbil i ordinador entre les 14h i la nit). Des de fa alguns anys no paren de publicar-se articles i llibres ben aclaridors. Imprescindible «La fábrica de cretinos», de Michel Desmurget, doctor en neurociència i director d’investigació a l’Institut Nacional de la Salut de França. Diria es tracta d’evidències.

Carles Majancoses Almerich

On és es feixisme?

M’ha sorprès s’article d’en Biel Pons «Els llibres per la finestra» («Es Diari» 30-05-2024) en aquest una vegada més mos tornen a relacionar a aquells crítics amb sa imposició des català a ses nostres illes, que no en contra de sa llengo catalana, amb es feixisme. Em deman, Què entendrà aquest articulista què és es feixisme?

Mateu Seguí Díaz. Metge de família

Constitución/ Política(os)/ Vivienda

La Constitución española es esa «norma suprema del ordenamiento jurídico a la que están sujetos los poderes públicos y ciudadanos de España desde el 29 de diciembre de 1978».

Junta de la Associació de Veïns sa Colàrsega