… no hacer nada

En informaciones publicadas recientemente en este mismo medio sobre la aprobación por parte del Consell Insular de Menorca de la disposición adicional séptima del decreto de simplificación administrativa del Govern Balear y que permite acoger el procedimiento de regularización de construcciones en rústico, los departamentos de urbanismo de diferentes ayuntamientos han demostrado, con motivo, su preocupación por la carga de trabajo añadida    que esto puede significar.

Associació de Propietaris de Talatí de Baix Vell

ITV

Ya tiene unos cuantos años, no es tan viejo me dicen, pero claro, es que le he dado mucha caña.

Marcos Moya García

Marcas viales que no se ven

Buenos días, Consell insular, son muchos ustedes que intentan gobernar en Menorca, pelearse y discutir entre sí, eso sí lo tienen al día, enhorabuena. ¿No sería mejor preocuparse por ciertas necesidades que hacen falta para que los ciudadanos nos podamos sentir más seguros? Una de tantas es tener al día de mantenimiento las marcas viales.

Benito Mercadal Giménez

Una rampa peligrosa

Mi nombre es Manuel Céspedes Campos, y el pasado día 16 de julio me encontraba de vacaciones en Cala en Porter, donde mi esposa y yo habíamos contratado un paseo en kayak.

Manuel Céspedes Campos

Una sensación que engaña

A sabiendas que lo que vamos a decir puede sorprender, extrañar o incluso enfadar, Menorca esta temporada, de momento, no está masificada. Con los indicadores con los que cuenta Viturme, Asociación de Empresarios de Viviendas Turísticas de Menorca, la sensación de que Menorca vive inmersa en una masificación turística constante para según qué colectivos parece más pasional que racional y, una vez analizamos los datos que nos está dejando este mes de julio, ni somos tantos ni estamos tan agobiados.

Asociación de Empresarios de Viviendas Turísticas de Menorca

En defensa del nou equip de govern de Ciutadella

Sens dubte, la notícia de la setmana passada va ser la investidura del nou batle de Ciutadella, gràcies a l’acord assolit entre els tres partits d’esquerres de ponent. Arran d’aquest fet, he llegit algunes cartes i articles en contra del nou equip de govern i de la moció de censura en què es repeteixen els mateixos arguments que van donar la ja exbatlessa i el portaveu del PP en el debat de divendres passat. Pens que alguns d’aquests arguments són dubtosos o directament falsos, per la qual cosa m’agradaria aprofitar aquesta carta per rebatre’ls.

Andreu Servera Moll

En record de la mestra Rosa Pallàs

El dia 23 ens va deixar na Rosa Pallàs, regidora de l’Ajuntament des Mercadal entre els anys 1999 i 2010. Durant més de 10 anys na Rosa es va dedicar en cos i ànima al seu municipi d’adopció, on va venir destinada a fer feina com a mestra cap als anys 70.

Joan Palliser Riudavets. Batle des Mercadal

Na Rosa Pallàs ens ha deixat, però el seu record es mantindrà ben viu

Quan ens arriba la notícia de la mort de na Rosa Pallàs no puc deixar de recordar els moments intensos i apassionants en els que varem coincidir a l’ajuntament des Mercadal, intentant gestionar des d’una perspectiva progressista, un municipi complexe com era i és el nostre, amb un terme municipal extens, i amb dos pobles, Fornells i Es Mercadal, cadascú amb la seva història i amb problemes i projectes també diferenciats.

Ramon Orfila

Discapacitados y la Plaça des Born de Ciutadella

Soy parapléjico, usuario de silla de ruedas y no puedo andar. También soy asiduo visitante de Menorca desde hace muchos años, isla de la que estoy enamorado y donde me siento muy a gusto.

Ramon Salas

Sobre el ‘porta a porta’ i els poals amb xip

Fa uns dies va sortir al diari «Menorca» una noticia on es deia «Crece el movimiento contra los cubos con microchip», sembla que hi ha un col·lectiu molt preocupat amb aquest tema, a jo personalment i crec que a molta altra gent    ens estranya que aquesta sigui sa gran preocupació, com si no estiguem controlats de moltes altres maneres, i a més no crec que els que recullen els fems obrin cada bossa i apuntin el que han trobat, també diuen que si no treus res durant uns dies telefonen, des que tenim aquest sistema, en dues ocasions he estat fora de casa, en una ocasió    fins a un mes i mig i en cap moment    m’han    demanat cap    explicació; també he de dir que com a les restes de ca meva,    no hi deix ni drogues ni documents que siguin secrets d’estat, no em dona calor ni fred que sapin si he dinat de gambes o necessit bolquers.

Neus Torrent Pons

No és una crítica

Fa dies que s’escriu a es Diari  sobre l’aigua que es perd per evaporació de les moltes piscines de l’illa,    diuen, segons càlculs del GOB    que unes 7,7 milions de tones anuals, estic d’acord amb aquesta conscienciació que es fa de    la pèrdua d’aigua, un bé escàs, de totes maneres quan anava l’escola, d’això fa molts anys, ja ens explicaven el cicle de l’aigua,    era   una cosa que donàvem a naturals, ens explicaven    que per efectes de la      calor del sol s’evapora l’aigua del mar, dels llacs, dels rius, dels pantans    i    fins i tot de les piscines, en aquella època molt poques, que aquesta aigua que s’evapora    va a    l’atmosfera, forma els núvols, i després torna a terra en forma de pluja, si no hi hagués evaporació no hi hauria pluja. Diré que vaig anar a una escola franquista i l’ensenyament era molt bàsic, no ens parlaven d’ecologia, però si de fenòmens naturals i ho enteníem, potser també ens enganyaven    amb les ciències naturals   i no és com explic, però així ho vaig aprendre, o a lo millor,  el cicle de l’aigua ara  és diferent.

Alfredo Benosa Majos