Toni Bosch

TW
2

Ciutadella es va despertar ahir despús-ahir amb la trista notícia de la mort den Toni Bosch Pons (96 anys), conegut com 'Es Torero' i vidu de Tònia Florit Piris. En Toni Bosch, qui com el seu propi fill Toni em recordava, «fins fa quatre dies encara deia poesies composades per ell mateix», va ser unes de les ànimes de la UE Sami de Ciutadella. Un dels seus principals puntals, com a un dels fundadors del club verd-i-blanc, cap allà l'any 1966, amb inicis a Dalt Sa Quintana. Bosch, sabater de professió i afalconat de la poesia, va ser durant 30 anys secretari del club de ponent, fins el 2004, quan va perdre la seva dona en un accident i va decidir deixar-ho, per respecte.

I és que en Toni Bosch va ser una d'aquelles persones males de trobar ja avui en dia dins una entitat esportiva o social ja que, sempre sense esperar res a canvi ni posar la mà, va donar la vida pel Sami dels seus amors, fent de secretari però també de pintador del camp, taquiller, cercador de socis i publicitat, etc. A més de no perdre's un partit del seu estimat club, essent partícip dels millors anys del Sami.

Un home amb la sang verd-i-blanca que va rebre la Medalla d'Or de la Federació Balear de Futbol, com a tribut a tota una vida dedicada al futbol i a la seva UE Sami. Era impossible anar al Municipal i que 'Es Torero' no hi fos, sempre respectuós, amb un gran saber estar i sí, molt del Sami, del que no se n'amagava. Mai va ser ni jugador ni entrenador de futbol, però molt probablement, sense la seva figura les coses no haurien estat tant bones de dur al Sami.

Ahir fosquet, a l'església de Sant Antoni Mª. Claret, UE Sami, familiars i amics li van donar el darrer i calorós adéu. Descansi en pau.