Regidor. Guillem Bosch explicà ahir la visió i primeres idees de qui ha de ser regidor d?Esports

TW
0

Bep Joan Casasnovas Ciutadella
Guillem Bosch Bosch, de 37 anys, serà d'aquí uns 15 dies, més o menys, el nou regidor d'Esports de Ciutadella. Una volta feta efectiva la renúncia de Joan Gorrías (PSOE), Bosch, número 7 de la llista electoral, ocuparà el seu lloc i ja té designada la responsabilitat de l'Àrea d'Esports.

El canvi de govern al municipi de Ponent ha duit també un canvi en la vida de qui ha dedicat molts anys a la pràctica, ensenyament i gestió de l'esport, en concret l'atletisme.

Als 15 anys va abandonar el lloc de Binigafull, i per tant va deixar la vida del camp, encara que sempre havia practicat esport. Jugà a futbol amb el Sami i ja al CP Pere Casasnovas s'inicià en l'atletisme. Va ser a partir de l'any 1987 i el 1990 s'implicà de forma més seriosa. A més de destacat atleta, ha estat entrenador, directiu, delegat a Menorca de la FAIB i entre moltes organitzacions atlètiques, destaca per ser el principal artífex de l'organització de la Mitja Marató Internacional Illa de Menorca.

Déu n'hi do! quina diferència d'estar a una banda o a l'altra, tot i ser esport, no?

Sí, és cert. Haver estat esportista, directiu i monitor sempre ajuda a tenir un coneixement més proper de l'esport, però fer-ho de la gestió política és ben diferent.

¿Conèixer de prop l'esport és garantia d'una millor gestió política?

No, no és garantia, però sí ajuda i té alguns avantatges.

¿No deu ser l'idoni amb la situació viscuda arribar nou a la política i a més com a regidor de l'equip de govern, no?

Certament que no. M'agradaria haver-ho estat en unes altres circumstàncies, però es poden fer coses encara.

¿El PSOE té programa ara mateix per aplicar a Esports a dos anys de les eleccions i amb una complicada situació econòmica municipal?

Sí, tenim programa i ens remetrem a ell en allò que puguem. Queden pendents els temes de Pista Voltadora, Parc Motor, que ja teníem al programa, però hi ha també inversions a l'espera com els vestidors del camp de l'Atlètic, parquet i nous vestidors al Poli annex i algunes cosetes més.

Vull afegir també que creim que hi ha temes d'esport base i formació de l'esport en molts àmbits en què hi podem fer molta feina, però també és cert que haurem de conèixer l'estat econòmic de l'Ajuntament. Sabem que està malament, però no sabem fins on.

¿Com a nou regidor d'Esports creu que Ciutadella està ben encaminada o bé hi manquen coses importants a desenvolupar?

Hi ha tres coses, per a mi, fonamentals: 1.- Infraestructures. 2.- Esport base i esport de lleure. 3.- Esport de formació en tots els sentits, directiu, de gestió, tècnic.., etc. A més cal tenir en compte un altre punt: l'esport d'elit, encara que és un apartat que no només és d'Esports, sinó que engloba moltes altres àrees polítiques. Una Àrea d'Esports tota sola no pot acollir l'esport d'elit.

Però què hi manca a Ciutadella?

Ara mateix resta pendent la reubicació del Tennis OAR; el camp de l'Atlètic cau; l'adequació final del poliesportiu annex; revisar el Poliesportiu Sant Joan. A més, amb el Consorci Esportiu de la Pista Voltadora i Parc Motor entraran dos nuclis de gestió i promoció esportiva nous. No només les instal·lacions físiques, sinó la posada en marxa, el funcionament la destinació de recursos. Tampoc cal oblidar que el PTIE del Consell és una altra eina per millorar instal·lacions, però malament començam si Ciutadella no en presenta, com ha estat el cas d'enguany.

¿Vostè creu que l'esport és i ha estat sempre l'àrea pobra i menystinguda de la política?

Jo crec que sí. Políticament parlant, l'esport mai ha estat prou valorat i pens que des de les institucions polítiques s'ha de fer més per l'esport.

I el que vostè diu es notarà a partir d'ara?

Nosaltres, en les circumstàncies en què ens trobam, farem el que puguem. Ara ens cal saber com està l'Ajuntament per saber què podem fer.

Sobre el que diu, una prova és el creixement esportiu que ha viscut Menorca els darrers set o vuit anys...

Sí, però no només a Menorca, per tot. L'esport ja no és posar-se les bambes i anar a jugar amb els amics, és molt més cosa que tot açò, és una activitat molt més seriosa i ara molt més ampla. Diria fins i tot que l'esport és ja un negoci i una activitat que genera riquesa.

Amb quin sentit ho diu?

Pensant en el turisme esportiu. Vela, kayak, piragüisme, senderisme, bicicleta, equitació, etc, etc, són modalitats esportives que alhora conformen també una activitat econòmica turística a l'illa.

Molta sort en la seva nova etapa

Moltes gràcies.