TW
0

La jornada nocturna de dimecres fou la més concorreguda de les fetes fins ara. L'oratge del nord finalment reposà i deixà pas a una nit fresca, on una rebeca no feia cap nosa. Cinquanta cavalls van prendre la sortida darrere el cotxe menat per Martí Mata, repartits en cinc carreres sobre la distància de 1.970 metres.

L'ambient anà in crescendo en el decurs de la nit, cosa que propicià que una bona quantitat de gent es perdés la que fou la primera i millor cursa de la nit, la preestel·lar. El cavall francès Normand du Fosse, propietat del tàndem Dalmedo-Vega i entrenat per aquest segon, més conegut per Miguel Frigo, pels molts d'anys que conduí el camió d'aquesta coneguda marca de gelats, aconseguí la seva primera victòria al municipal, d'ençà aterrà. Amb una particularitat afegida: conduí el cavall per primera vegada i de manera magistral en Mariano Jiménez.

Aquest carnisser de professió, aprofità la seva destresa amb les mans per acaronar el fill de Blue Dream, un cavall francès rellevant, i prendre la decisió correcte en treure'l a falta de mil metres per l'arribada. Posició aquesta que, malgrat regalar metres, li permeté fer el rush final sense obstacles. Els quatre cavalls que entraren en les posicions capdavanteres, feren la millor velocitat de tota la reunió. Destacà la segona posició aconseguida pel menador alaiorenc Josep Carreres, un menador en ratxa que aconseguí col·locar-se tres cops, en el decurs de la nit.

En Carlos Pons Vidal aconseguí un merescut i treballat triomf en la segona cursa. De fet sortí esporuguit darrera l'auto, com si estes fugint del foc. Niki Monsol és un cavall molt regular, però feia nou setmanes que no guanyava. En aquesta ocasió, va duu el pòndol de cap a peus, sense donar opció als seus rivals.

A la tercera carrera fou Inaki Vinent qui s'emportà el gat a l'aigua, en els metres finals. La carrera fou estirada per Globetrotter, conduït per na Juana María Pons. Malgrat haver aguantat el pols tota la carrera, en arribà la darrera recta l'assolà el defalliment i la resignació, donant pas al seu rival. El menador Iñaki Vinent aconseguí dues col·locacions en la jornada: un primer i un quart.

Després arribà l'hora de l'espectacle eqüestre de doma. En aquesta ocasió foren en Nacho Benítez i en Santi Seguí qui delectaren al respectable amb una combinació original. En Nacho menà el cavall Solero des de terra i en Santi muntà en Ximplet, ambdós cavalls de raça menorquina. Els binomis s'acompanyaren i compenetraren en les diferents figures que realitzaren. Matisar que el cavall Solero és propietat de l'alaiorenc Nito Benítez i s'ha d'agrair la seva presència al hipòdrom després del traspàs de la seva jove esposa fa poques setmanes.

A continuació es llençà la carrera estel·lar on el francès Miladin Peschard, menat per Emilio Mondéjar agafà el cap de la cursa. Malgrat diversos moviments dins el paquet, com l'estirada que feu Stel de Murallet, s'imposà l'extraordinari estat de forma del cavall italià Cellini Cla, menat per la ciutadellenca Claudia Subirats. En entrar al darrer revolt es recreà amb delit, tot tirant per terra les pretensions de la resta de contrincants. Aquest cavall ha corregut quatre cops al municipal, aconseguint tres primers i una segona posició. Sorprengué la manca de forces de l'euga Lluna Plena que duu un palmarès en les darreres onze carreres de: cinc primers, quatre segons i dos tercers llocs. Es confirmà en acabar la cursa que pateix es 'mal groc'.

Tancà la jornada la victòria del recuperat Gengis Lobell propietat del santlluïser Joan Sintes, però menat en aquesta ocasió per Esperança Marquès. Segona dama que aconseguia guanyar en l'aplec de cavalls trotadors. En entrar al darrer revolt s'aconseguí el clímax de la cursa. El cop final, l'anomenat 'punch line' dels anglesos, el donà Gengis Lobell, emportant-se el triomf de forma brillant. Destacà la segona posició de Lek, menat per Mariano Jiménez, cosa que convertí el menador maonès en el més destacat del dimecres.

La nostra batllessa, Águeda Reynés, una persona de tracte afable i amb un somriure cisellat als llavis, ens acompanyà bona part dels fosquet. També hi foren presents la regidora Elisa Mus i el regidor d'Esports, Xisco Pons. En aquestes tres jornades vespertines que portem, també han passat pel municipal el president del Consell, Santiago Tadeo, i el conseller d'Esports, Joan Josep Pons; així com el president del Menorca Bàsquet, Benito Reynés i el director del diari Menorca, Josep Bagur. Com a representant del Sporting Mahonés hem comptat amb la presència de Miquel Sintes. Ens han acompanyat, també, el president de la Federació Balear de Trot, Juan Llabata, i el president de l'Associació de Criadors de Cavalls de Trot, Rafel Manera; ambdós desplaçats des de Mallorca.

Com a curiositat, comentar una pregunta que se'ns fan molt sovint, per les persones no habituals al municipal, a l'hora de fer una aposta, és qui guanyarà la cursa; qui trobem nosaltres, els 'experts', que guanyarà. S'ha de dir que avui en dia hi ha molta igualtat entre els cavalls i és molt difícil augurà un possible guanyador. No hi ha arguments ontològics que ens puguin donar llum sobre aquest afer. Més aviat es tracta d'emprar la intuïció. Per ajudar-la comptem amb una barreja d'elements objectius com són: les característiques intrínseques del cavall, el seu estat de forma, els darrers resultats, el menador, la distància a recórrer, etc. Per altra banda, s'ha de valorar el possible desenvolupament inicial de la cursa, car la majoria de vagades, donada la igualtat de forces, condiciona el resultat final. Pels que no són habituals al municipal, ja es tracta de practicar directament el 'coup de foudre' sobre aquests excel·lents cavalls que s'apropen a l'ingravidesa dels somnis, defugint la feixuguesa del món real.