TW
0

Aquest cap de setmana una al.lota mallorquina que li agrada nedar vol aconseguir un repte a favor de l'Associació Espanyola Contra el Càncer. Ella es diu Teresa Planas i vol creuar nedant el canal marítim entre Menorca i Mallorca. La distància que ha de cobrir Planas és de 21 milles, uns 39'4 kilòmetres. I les vol fer sense cap aturada ni descans, únicament les imprescindibles per a hidratar-se i alimentar-se durant la prova.

L'expedició que acompanyarà la nedadora sortirà passat demà a les quatre de la matinada des de Cala en Bosc, a Ciutadella. Una hora més tard, cap a les cinc, na Teresa començarà la travessa des de el Cap d'Artrutx, en direcció a Mallorca, on se l'espera a Cala Mesquida entre les 18 i les 22 hores d'aquest diumenge. Una arribada que depèn de molts variables, com els corrents marins, el vent o l'estat físic de la nedadora.

Planas anirà acompanyada en tot moment d'una embarcació amb el material sanitari adient per si fos necessari, i en tot moment hi haurà un metge que vetllarà pel seu estat físic i el de tota la tripulació durant la travessa.

La mallorquina ha seguit un intens entrenament tant en piscina com en mar obert per a poder dur a terme aquesta aventura, que quan finalitzi la convertirà en la primera esportista balear en fer aquesta distància nedant.

Aquesta iniciativa, anomenada "Nedant entre Illes", es va presentar ahir al migdia en roda de premsa a Palma i es realitza en col.laboració de diverses entitats privades i públiques a favor de l'Associació Espanyola Contra el Càncer (Junta de Balears), tal i com diu la mateixa Associació, pel "simbolisme de la lluita, el sacrifici, l'esforç i la capacitat de superació humana que comporta la prova i la seva relació amb la superació de la malaltia".

Demà es farà la presentació a Menorca davant dels mitjans i tant l'Associació com la mateixa Teresa Planas volen que tingui la màxima repercussió possible. Tant per l'aventura que representa com pel lloable motiu.