Voluntat. La nedadora, ahir a la presentació a Cala en Bosc - Paco Sturla

TW
0

Tot està preparat perquè la nedadora mallorquina Teresa Planas esdevingui la primera esportista de les Illes Balears en fer la travessa Menorca-Mallorca sense aturar-se. La distància que tindrà que recórrer serà de 21 milles nàutiques, és a dir, 39,4 quilòmetres.

Planas tindrà a la seva disposició un equip amb tot el suport sanitari necessari. La nedadora té previst sortir de la platja de Cala en Bosc a les cinc d'aquesta matinada cap a Cala Mesquida (Mallorca), el seu destí final. L'arriba podria ésser entre les sis o les vuit de la tarda i la previsió és que la mar estigui plana, cosa que podria facilitar la travessa i fer-la en manco temps.

L'acte de presentació va tenir lloc al complex "Viva Menorca", situat a Cala en Bosc, comptant amb la presència, a part de la protagonista de l'aventura, del conseller d'Esports del Consell Insular de Menorca, Juanjo Pons, i el president de l'Associació Contra el Càncer de Ciutadella, Àngel Julián, entitat en benefici de la qual es fa aquesta prova.

Obrí l'acte el conseller Pons explicant que "quan em van plantejar aquesta travessa, tot d'una vaig dir que sí, i té tot el recolzament de tot l'equip de Govern. És una prova de superació, i demostra que no hi ha res impossible, encara que a vegades sigui molt difícil". El conseller va afegir: "Aquesta prova pot suposar un estímul més de superació per als malalts de càncer".

Per la seva part, el president de l'AECC de Ciutadella, en la seva intervenció, va donar les gràcies a la nedadora per "la seva valentia, i que tots el malalts, aquesta nit estaran amb tu. Et donaran força perquè ho aconsegueixis".

Teresa Planas és una al·lota amb les idees molt clares i molt segura d'ella mateixa. "No tenc cap dubte que ho aconseguiré. Sé que no és fàcil, però tenc una força mental molt gran, i a més som molt caparruda". Teresa va continuar dient que "fa tres setmanes un grup de setanta nedadors, vam fer la travessa Cala Ràpita fins a Cabrera, que són un 25 quilòmetres. Va anar molt bé i la vaig acabar".

I el missatge final de la mallorquina és: "Només pels malalts val la pena fer-ho, perquè vegin que tot és possible, i també agrair al Consell Insular de Menorca per la seva implicació, a la Direcció General de Esports, i tots els patrocinadors per creure en aquest projecte".