Ves Viva Prim. Conduida per Vicent Mata Ortas. - Carlos Orfila

TW
0

Jornada presidida per un dia primaveral a l'hipòdrom de Maó. Contrastava la climatologia amb l'ànim luctuós de tots els afeccionats per el malaurat traspàs de Irene Orfila Torrent, esposa del Comissari en Cap del hipòdrom. L'aplec de 53 cavalls trotadors omplia les sis curses del programa.

Començà la carrera de poltres generació "V" sobre una sortida en handicap. La primera fou declarada nul·la per les cabrioles de "Vent de Thoury". Finalment s'alçà amb el triomf "Ves Viva Prim" qui agafà tot d'una el cap i corda de la cursa i no l'amollà fins l'arribada, aprofitant els metres d'avantatge.

En segon lloc es corregué la preestel·lar que repetí el patró de carrera, però, en aquest cas, sobre una sortida en autostard sobre 2600 metres. "Navarro du Pech" no donà lloc a cap especulació, desmarcant-se de la resta de cavalls des de la mateixa sortida, portant el pes de la cursa i obtenint una diàfana victòria. "Oceana Dirt" fou l'única que se li apropà a la recta d'arribada, però sense inquietar-lo.

En la tercera baratà el prototip de cursa. Fou "Lulú de Font" qui estirà a la resta de cabriols. L'euga maldava no va perdre la seva posició de privilegi, però no fou suficient. "Nina Simone", sempre a la seva roda, esperà els darreres metres per sortir del cordó i fer-se amb la victòria. Excel·lent cursa de "Única Monsol" rodant tot el temps en la posició de la mort.

La carrera Foment fou comandada, la primera volta, per "Olympia di Jack". Llavors agafà el cap, no sense risc, "Super Rai XV" qui ja no el deixaria anar. L'arribada fou molt exigent i provocar el trot irregular del guanyador, no sancionat pel comissaris. En qualsevol cas, el nou menador va camí de fer complir l'adagi que diu: de derrota en derrota fins a la victòria final, superant el malfat sinistre que l'ha marcat fins ara.

"T Acuerdas" agafà el pòndol al començament de la quinta. En el moment decisiu recollí el testimoni l'euga "Untada SB" qui el segrestà, malgrat ser empaitada amb força per "Unaltra M".

La carrera estel·lar, amb handicap i cinc cavalls en el primer elàstic provocaren una sortida irregular, no sancionada pels comissaris. Agafà avantatge "Mexhamer Marino" quan "Nenuphar Maria" li cedí el primer lloc. El cavall propietat del president de ASTROT es feu fort marcant el ritme i suportant les darreres envestides. Una arribada en ventall, d'aquelles que fan afecció, amb cinc cavalls que lluitaven amb possibilitats posà punt i final a la jornada.