amb el ciclista olímpic. El grup de ciutadellencs, al Palma Arena, amb el millor ciclista menorquí de la història, Albert Torres - geep

TW
0

L'Escola de Ciclisme del Grup Esportiu Es Port va gaudir el passat cap de setmana de dues experiències intenses amb la participació a una cursa a Sineu i amb entrenaments al Velòdrom Palma Arena a on van tenir la oportunitat de compartir una estona amb Albert Torres, el ciclista ciutadellenc integrant de l'equip olímpic.

Els infantils Joan Villafranca, Gerard Fernández, Joaquín Stenta, Llorenç Villalonga, Marc Pons, l'aleví Roberto Ledesma i la junior Júlia Torres, acompanyats per els directors esportius Bosco Domingo i Biel Domingo van ser els protagonistes d'aquest nou viatge a Mallorca, via Alcúdia, gràcies a Iscomar.

El mateix divendres fosquet van competir a la voltadora de Sineu, a una de les quatre curses de la xallenge d'aquella població. La voltadora de Sineu, té una corda de 333 metres i és ideal per a l'aprenentatge dels al·lots i al·lotes, ja que es pot competir i entrenar amb la bicicleta de carretera.

La primera prova va ser una eliminació. Cada vegada que passen per meta és produeix un sprint i queda fora el darrer que entra en la roda de darrera per línia de meta. Tant l' aleví Roberto Ledesma, com els demés infantils i la junior fèmina, varen ser dels darrers en eliminar.

La següent prova va ser la puntuació, on es portaven a terme un determinat nombre de voltes a la voltadora segons la categoria (alevins en varen fer nou, i puntuaven cada tres voltes, els infantils en varen fer setze i varen puntuar cada quatre i els cadets i juniors varen fer quaranta voltes i puntuaven cada cinc voltes).

Tres corredors del GE Es Port varen puntuar, i si no fos per la fatiga acumulada pel viatge, i a la darrera volta (que puntua doble), segurament haguessin estat al darrer sprint capdavant entre els tres primers.

El més important, però, va ser l'aprenentatge en tot moment, i del desenvolupament a dins d'una voltadora, tant desitjada i necessària a Ciutadella.

El dissabte al capvespre el grup es va desplaçar al velòdrom del Palma Arena, on poguérem entrenar en bicicletes de pista, i disfrutar de la presència d'Albert Torres durant els entrenaments. Tots el integrants del grup, durant l'estona de que disposaven per l'ús del Palma Arena la varen aprofitar d'allò més bé. És impressionant veure petits anar per dalt el peralt amb el seu màxim desnivell.

Albert Torres va ajudar al grup i tocava campana a les voltes que es feien. El diumenge matí el grup el va dedicar només per sortir en bicicleta a rodar per Palma, per divertir-se, xalar i començant a pensar en el nou viatge a Sineu previst per la propera setmana.

La setmana que ve tornaran anar a Sineu.