TW
0

La tercera jornada nocturna d'aquest estiu comptava amb la més baixa inscripció de les que es duen fetes fins ara: un total de 38 cavalls trotadors. En canvi, bona resposta de públic, que va animar força la vetllada.

Carreres programades sobre la llarga distància de 2600 metres, ideals pels fondistes. En la primera Tequila Mist PV superà als seus rivals, aconseguint la posició capdavantera. En sonar la campada, es desfermaren les fúries i es canvià de ritme vertiginosament. La victòria se la disputaren Tequila Mist PV i Lek, amb victòria, per un cap, de la primera.

Donada la sortida de la segona cursa, es situaren en primera posició Niki Monsol i Única Monsol. L'euga d'en Xisco Marquès trià la posició de la mort per, arribada la darrera recta, fer un canvi de ritme que li proporcionà, amb molt de mèrit, superar per un cabriol als seus rivals. La família Gomila va ser la protagonista de la tercera prova. Tres de les quatre primeres posicions les tingueren controlades en tot moment. Al final, la més jove s'emportà el triomf amb Super Rai VX en una arribada molt ajustada.

El Club Eqüestre Sa Creueta d'Es Migjorn Gran va treure set pintures negres sobre la pista que dansaren a ritme d'una música de guerra campal, amb molta percussió i qualque polifonia. Els cavalls, engalanats amb flocs a la crinera i la cua, feren figures i bots que complagueren al respectable.

La carrera estel·lar va desbaratar tots els pronòstics. Els protagonistes foren Ombra di Monmes i Nenuphar Maria que se li col·locà a la seva esquena. En els darrers metres el cavall, rejovenit, d'en Jaume Calaixos sortí de la cel·la i guanyà per segona jornada consecutiva; cosa que el postula com la revelació del municipal.

Per acabar una carrera que no va seguir el patró de carrera llarga. No va poder ser perquè dos cavalls es disputaren, durant dues voltes, el cap i corda. Stel de Murellet i Testa Rossa SB no cedien. Es creà un istme d'uns 30 metres fins que la resta s'apropà, sobre tot a Testa Rossa SB a falta de mil metres. En canvi Stel de Murellet seguí pràcticament el mateix ritme sense notar la fatiga. Fins el punt d'aconseguir la millor via de la nit. Per treure'ns el capell.

Pròxima jornada demà dissabte sobre la distància general de 2.280 m.