Més activitats. A part de les carreres els genets del Club Eqüestre Equimar van animar el vespre amb una exhibició - Carlos Orfila

TW
0

Penúltima jornada nocturna al municipal maonès amb 46 cavalls trotadors inscrits per disputar-se els premis patrocinats per la Federació Balear de Trot. Molt bona entrada de públic, entre el qual es veié el regidor d'Esports, Francisco Pons. Com és habitual a les nocturnes, es feu una rifa. En aquest cas es rifaren cinc lots de productes donats per la firma Subaida i comptarem amb la presència del seu gerent, Pedro Montañés.

En la carrera especial Foment, O'Meare VX agafà el cap i corda sense cap mena de dificultat. La carrera va ser d'allò més estirada, tots el perseguien en fila. Quan hi faltaven pocs metres per creuar la línia de meta, fou superat per Gasima que protagonitzà una darrera volta pletòrica.

Donada la sortida de la segona cursa agafaren el cap els dos cavalls de la mateixa quadra: Tirano Mixo i Única d'Escafí. El grup avançava en formació tancada fins que, a falta de mil metres, Tequila Mist PV provocà un canvi de ritme. Única d'Escafí i Tot Múscul, quedaren emparellats al capdavant. Ja a la recta d'arribada Única d'Escafí es desmuntà i es beneficià Tot Múscul.

En la tercera del vespre es veié una sortida d'allò més espectacular. Fins a tres cavalls: Niki Monsol, Super Rai VX i Ves Viva Prim es disputaren el control del recorregut. Per exterior, aconseguí situar-se en punta de llança l'euga Ves Viva Prim. Condicions atlètiques que tornà a demostrar, corroborant la seva progressió.
carreres i espectàcles

Llavors li tocà el torn als cavalls de raça menorquina del Club Eqüestre Equimar. Fins a sis equins amb els seus genets vestits de manera clàssica es presentaren sobre l'arena del municipal. Tots dansaren als sons d'una guitarra espanyola amb palmes, primer; d'un pas doble, després; i acabaren fent bots amb música de jaleo.

En la carrera preestel·lar la petita Tana Sund SO fou com una guspira per aconseguir agafar el cap i corda. Des d'aquesta posició sobirana controlà com va voler el ritme de la prova. Darrera ella es situaren Triade den Lliro i Urko II des Prés que al final es disputaren la segona i tercera plaça.

Arribà llavors l'estel·lar amb lo milloret dels cavalls nacionals sobre la pista, acompanyats per un francès. Després d'una sortida explosiva d'en Lucky d'as Pont, el cavall pogué controlar el ritme de la cursa. L'acompanyà en el duet capdavanter Mexhammer Marino. Al final de la cursa vingué el moment clau. En el pas per la campana es produí l'atac de Miskilate Tirety; el menador arriar en banda les regnes per agafar el domini de la cursa a falta de quatre cents metres i ja no l'amollà. Na Siretera MO pispà la segona posició sobre la mateixa línia de meta.

La pròxima reunió serà demà dissabte, quan es disputaran les curses especials amb motiu de la festa major de Sant Lluís.