TW
0

La Mitja Marató Internacional Illa de Menorca té la data del proper diumenge 28 d'octubre (9.30 hores) assenyalada especialment. Els carrers de Ciutadella viuran una nova edició d'una prova totalment consolidada al calendari: enguany arriba a la seva dotzena edició amb novetats tant en el seu recorregut de 21.097 metres com a nivell del nombre de participants.

En el primer aspecte, cal remarcar el canvi en el seu recorregut respecte als darrers anys. L'organització ha considerat el fet que el circuit sigui menys incisiu a nivell de trànsit però, sobretot, més atractiu, tant canviant la zona de la carretera B-8 per la del Port i el Camí de sa Farola, com passant de cobrir tres voltes a dues.

Cal destacar també que al programa hi ha la primera edició del "10 quilòmetres Illa de Menorca" així com la tradicional "XI Cursa popular Illa de Menorca" d'uns 4,5 quilòmetres per a tots els atletes en edat escolar i la resta que no estiguin preparats per disputar 21 quilòmetres o els 10 quilòmetres, i que es disputa conjuntament amb la mitja marató.

A l'apartat de novetats, s'assegura la participació de l'atleta local Rafel Quintana Villalonga, del club ADA Calvià, que podrà disputar la victòria de la prova. Juntament amb Quintana ja hi ha 300 atletes inscrits entre totes les modalitats de curses. Això, a manca de deu dies de disputar-se. La previsió que fa l'organització és que es superaran àmpliament els 400 participants. Fa dos anys es va arribar al rècord de participació, amb 411 corredors.

Pel que fa als premis i trofeus, n'hi haurà pels primers tres classificats de cada prova, tant en categoria femenina com masculina. Per a la resta de participants, l'organització assegura un diploma, una samarreta commemorativa i el regal d'una bossa amb articles per al corredor.

Les distàncies per les categories menors son: Iniciació (0-6 anys), 400 metres, hora de sortida 11.40 h. Benjamins (7-8 Anys), 600 metres, hora de sortida 11.50 h. Alevins (9-10 anys), 1200 metres, hora de sortida 12.00 h. Resta de categories, 4.500 m.

Les inscripcions segueixen obertes a la pàgina web elitechip.net, abans del 26 d'octubre.