TW
0

Al'escoleta Fort de l'Eau aquest curs la música esdevé una activitat plena de vivències, harmonia, participació i calor humà.Aquest curs la música es fa present a través d'una programació que contempla les classes dirigides per les educadores i a la vegada audicions i que té com a principal objectiu les vivències dels infants en contacte directe amb ella a través de la col·laboració de personal voluntari i de les famílies com a mínim un cop al mes.
Els altres objectius no menys importants són, per una banda, establir lligams de convivència intergeneracional on les persones majors puguin expressar les seves qualitats artístiques de forma que tots podem gaudir, establint una connexió plena d'alegria entre ells i els infants petits, que també són una bona font de joia per les persones col·laboradores. Per aquest motiu hem pogut gaudir de l'entranyable col·laboració de la Coral de Jubilats des camí des Castell aportant la seva valuosa presència en el nostre centre.
L'experiència ha estat molt enriquidora i plena d'harmonia i felicitat. Hem pogut gaudir de les seves cançons, de la polida trobada entre una generació (que ja de per si esdevé tendra i de la dels nostres infants, (de mesos a 2 anys), compartint aquesta qualitat que a les dues caracteritza.
El tercer objectiu és el d'incloure a les famílies dins les nostres programacions. Les famílies s'integren i participen en el centre, viuen l'escola dels seus infants i poden transmetre igualment la seva alegria. Un amic d'una de les famílies, en Curro, ens mostra cançons infantils de l'època dels pares amb la seva guitarra. Uns pares: en Santi, (pare de na Júlia) i na Sonia, (mare de na Laia) per separat i conjuntament han realitzat les seves aportacions sonant la guitarra i la flauta travessera. El resultat és gratament visible, la seva alegria és molt contagiosa, tots coneixem de primera mà com sona una guitarra i com sona una flauta, com amb dos instruments i una veu poden fer sentir als dos cicles per separat, (0-1 i 2-3 anys) acabant amb un esclat de ritme, dansa i joia.
També hem pogut comptar amb una àvia molt coneguda, na Joana Pons i hem tingut el privilegi de sentir la seva veu que ens penetrava l'ànima cantant una nana amb el cor, així com nadales i una cançó que li cantava la seva mare. Els infants escoltaven atentament, sembla mentida, com una veu pot comunicar tant i com n'és de ben rebuda pels seus petits cors.
Ha estat així com hem pogut comptar al llarg d'aquest primer trimestre amb aquestes valuoses col·laboracions tant transmetent les cançons infantils conegudes, com audicions instrumentals, com les nadales en aquests darrers dies del trimestre.
Pel que fa a la col·laboració de les famílies dins el centre no podem deixar d'anomenar els altres tipus de participacions que hem d' agrair enormement, ara que finalitza un any i que convida a continuar amb la mateixa intensitat al llarg del curs durant el pròxim nou any que s'apropa.
Els pares i mares, amics, avis, i resta de familiars han participat en altres esdeveniments com són les llargues xerrades de les APIMES per complementar la tasca de les docents, l'aportació de materials per al Joc Heurístic i per l'activitat d'Experimentació: els acompanyaments de les sortides per anar a buscar materials per al betlem pel camí del costat de l'escoleta. La participació en la realització dels pastissets que han realitzat amb els infants i posteriorment han pogut coure al centre. El guarniment dels passadissos, la confecció del betlem, que tan entranyable se'ns fa tant per als infants com per a les mateixes famílies, on s'aturen diàriament per comentar si hi ha bens ó si hi ha vaques i com hi van els Reis Mags, envoltats de pedretes, fulles i branquetes que els infants han replegat, a veure al nen Jesús. També la seves respectives participacions en l'aportació d'aliments per la panera de Nadal.
Ah! I també hem d'agrair al Patge la seva presència , que ha vingut a cavall amb el de Mare de Déu del Carme des de molt enfora a visitar tots els infants oferint-los un atractiu obsequi.
L'escoleta de Fort del'Eau, just acabat de començar un curs no pot menys que fer públic el gran caliu que es viu en el centre i és gràcies no tan sols a una programació que contempla aquest polit intercanvi entre famílies i centre sinó també a la bona voluntat de la gent que és la que mou les bones accions i esdevenen activitats plenes de vida i riquesa.