TW
0

Com cada any als voltants de dia 10 de desembre, Dia Universal dels Drets Humans, l'IES Biel Martí de Ferreries va realitzar un seguit d'activitats per a celebrar aquesta diada. Enguany es varen dur a terme tres xerrades, organitzades pel departament de Ciències Socials i Filosofia, sobre la situació dels drets humans a diferents indrets del món.Els alumnes de 4art d'ESO van participar a una xerrada sobre els drets humans al Sàhara, impartida per na Neila i en Salek, dos joves sahrauís. Na Neila és alumna de 1er de Batxillerat del centre. Van explicar també el cas de Aminetu Haidar, en vaga de fam a l'aeroport de Lanzarote i la seva experiència.
Els alumnes de 1er de Batxillerat van conèixer de primera mà la realitat dels drets humans a Colòmbia. Fou na Laura Bonilla, llicenciada en Ciències Polítiques, l'encarregada de explicar als alumnes la seva realitat. Na Laura Bonilla està al programa de defensors dels drets humans d'Amnistia Internacional.
Així mateix, els alumnes de 3er d'ESO van participar a la xerrada sobre els drets humans a Bolivia, impartida per na Joana Gonyalons, missionera.
Des del centre s'entén que apropar la realitat dels drets humans als alumnes i fer-los veure que al món es viuen situacions molt diferents i complexes és educatiu, més encara si són experiències viscudes de ben a prop.