TW
0

Inspirats en el lema escollit per a aquest curs escolar "Viu amb sentit", al CC Sant Francesc de Sales de Ciutadella, els darrers dies abans de les vacances de Nadal van servir per aprofundir una mica més. "Viu el nadal amb sentit" va englobar una sèrie de reflexions i d'activitats entre les quals trobam per exemple, la recollida d'aliments per a la campanya nadalenca de Caritas o l'elaboració en hores de tutoria d'una original carta als reis que us reproduïm en aquesta pàgina i on els alumnes demanaven coses per a ells, per a l'escola i la família i per al poble sencer. Dia 22 de desembre, mentre el gran gruix del centre participava en la tradicional celebració del Nadal, set alumnes d'ESO van formar part de l'equip de voluntaris de Caritas, encarregats de preparar bosses amb el menjar recollit des dels centres educatius i les parròquies. A Sant Antoni Maria Claret, de les 9 a les 12.30 hores, n'Edu López, na Marta Camps, n'Aina Fernández, en Nicolás Bavio, en Jordi Llorens, na Júlia Moll i n'Àngels Torrent van treballar de valent per enllestir la feina que teníem encomanada.
Expliquen els alumnes que durant el matí van tenir la sensació d'estar rodejats de bones persones. L'experiència els va servir per reflexionar també que quan qualcú rep, significa que abans qualcú dóna. També, que quan necessitam ajuda no hem de tenir vergonya de demanar-la. "Sabíem que a Menorca hi ha gent pobre, però no n'érem conscients del tot". Als alumnes els va impressionar la gran quantitat de menjar recollit, productes nadalencs però sobretot, productes de primera necessitat. I van quedar fascinats amb la predisposició dels voluntaris. Els alumnes de Calós ens van dir que hi hauria d'haver més joves fent aquestes tasques, ja que l'experiència és molt enriquidora i et fa pensar en les persones que més ajuda necessiten.
Per la seva banda, des de Carites es valora molt positivament la col·laboració dels joves de Calós, que no van aturar de feinejar en tot el matí i van mostrar una actitud excel·lent. Una experiència d'aquest tipus, a la seva edat, els fa adonar d'altres realitats i de com està a la nostra mà oferir a les persones necessitades la nostra ajuda.
Amb aquesta vivència els joves van poder fer el seguiment real del menjar que dies abans havien aportat des de casa. A banda de sentir en primera persona, la satisfacció de donar desinteressadament.


Carta als Reis de part de "Calós"

Benvolguts Reis de l'Orient,
Enguany us vull demanar moltes coses perquè m'he portat molt bé:
(1r A) M'agradaria millorar les coses que no m'han anat bé, no estar malalt i que no em passi res dolent. Estar amb la meva família, veure mon pare i ma mare junts, estar molt content sempre.
No deman només per jo, també ho faig per a la gent que m'estim.
(1r B) Per la a meva família m'agradaria que poguéssim passar més estones junts, que tots tinguéssim salut, alegria i temps per descansar i desestressar-nos.
(2n A) Per als amics, que mantenguin les amistats i que les tenguin tan bones com jo. També, que no estiguin mai tristos.
(2n B) Per a l'escola, material nou que poguem emprar tots i tractar-lo bé perquè sempre estigui en bones condicions.
(3r A) Per a Ciutadella, m'agradaria que hi haguessin més papereres, més llocs per passejar, cinemes, bolera, parc d'aventures i més treball.
Som conscient que deman molt i que m'hauria pogut portar millor, per açò també estic disposat/da a donar i d'aquesta manera contribuir a que es compleixin els meus somnis i els de tots.
(3r A) A la família donaré tots els meus bons moments, intentaré no enfadar-m'hi, donaré més alegria, més amor i afecte, menys disgustos, més actes i paraules que mostrin la meva estimació cap a ells.
(4t A) A l'escola aportaré atenció, esforç, optimisme, tranquil·litat, ajuda als companys.
(4rt B) Als amics donaré un somriure, els ajudaré i els donaré consells, amistat, compromís i bons moments.
Per al poble faré... no embrutaré i empraré el carril bici.

Atentament,
Alumnes d'ESO de Calós