TW
0

Acaba de posar-se en marxa la segona edició del Projecte Explorant la Menorc@ Prehistòrica, organitzat pel Cep de Menorca.Aquest projecte pretén ser una invitació a treballar la prehistòria menorquina a través de la col·laboració de diferents escoles menorquines. Fomentant l'ús de les tecnologies de la informació i comunicació i el treball cooperatiu entre els alumnes.Les escoles participants en aquesta segona edició són:
- Cp Tramuntana (Maó). El grup d'Educació Infantil de 4 i 5 anys.
- Cp Inspector Doctor Comas (Alaior). Els grups d'Educació Infantil de 5 anys A i 5 anys B.
- Cp Pere Casasnoves (Ciutadella). Els grups d'Educació Infantil de 5 anys A i 5 anys B.
- Ceip Margalida Florit (Ciutadella). El grup d'Educació Infantil de 5 anys B.
- Cp Pintor Torrent (Ciutadella). El grup de Primer de Primària.
- Cp Mare de Déu del Toro (Ciutadella). Els grups de Segon A i Segon B.
Un total de nou grups d'alumnes coneixeran un entranyable arqueòleg, en Tariq Horeb, que els demana ajuda i col·laboració perquè a través de diferents investigacions els permeti descobrir com una petita estàtua d'una divinitat egípcia va arribar a la nostra Illa.
Aquesta investigació es farà a través de diferents Webquest que permeten amb l'ajuda de diversos recursos (bastant d'ells a través d'internet) fomentar l'ús d'habilitats cognitives, el treball col·laboratiu i el tractament de la informació a través de diferents processos.
Com a eina de comunicació i d'intercanvi d'informació i de materials entre les diferents escoles s'utilitzaran els blogs, que són senzills llocs web que permeten de forma molt fàcil publicar diferents continguts a la xarxa.
Al final ens espera una recompensa, el carnet d'explorador... i un munt de petites sorpreses.
Esperam trobar nous camins, investigant, explorant, construint i descobrint. Posant ales a les nostres aules, perquè avui més que mai és possible obrir les finestres i juntament amb altres companys compartir els camins dels aprenentatges.
L'aventur@ ja ha començat. Si voleu acompanyar-nos i guaitar a les nostres aules aquesta és la web del projecte: http://cepdemenorca.cat/imhotep/
Mestres participants: Helena Cortés Ripoll, Pilar Villalobos Pallicer, Francisca Riudavets, Amador Alzina Sans (Cep), Juana M. Pons Capella, Joana Majo, Carolina Gayón Ruiz, Margarita Moll, Dolors Pons Borrás, Clara Sala Casas, Laura Galmés Reurer, Marta Cladera Borràs (Cep), Àngels Pons.