TW
0

Aquesta setmana hem respost a la crida que ens van fer des de la classe dels Pells Roges, 4t A, del CP Margalida Florit de Ciutadella, que ens volien donar a conèixer la seva experiència. Resulta que a ran d'una "notícia de la setmana" que parlava del terratrèmol succeït a Haití, els alumnes es van demanar què podien fer ells per ajudar. De la pluja d'idees, la més votada va ser muntar una gangària dins la pròpia escola, amb objectes que ells mateixos portarien de casa i que vendrien a preu molt baix. Un dia abans, i de dos en dos, els alumnes van passar per la resta d'aules, explicant als companys la seva iniciativa. Per organitzar-se, es van dividir els càrrecs de manera que hi hauria caixers, botiguers i controladors. I per poder participar tots en la venda, es van plantejar un problema matemàtic que els va resoldre el temps que cada alumne havia de dedicar al càrrec assignat.L'experiència va ser tot un èxit. La gangària es va instal·lar a l'entrada de l'escola entre les 11.30 a les 12.30 hores de dia 29 de gener i es van aconseguir arreplegar 244, 90 euros en total.
Els alumnes van anar al banc a ingressar els diners, i van ampliar el resguard que llueix signat per tots a l'entrada del centre.

Recollim diners per Haití

Claudia Camps Soler

(4t A, CP Margalida Florit)

La classe de 4tA vam decidir fer una gangària per ajudar i recollir diners per al poble d'Haití, ja que després del terratrèmol que van patir fa unes setmanes, necessiten molta ajuda de tot el món perquè Haití es un pais molt pobre i ara han de reconstruir-lo de nou. Necessiten també medicines, menjar, roba, aigua... Per aquest motiu vam decidir fer la gangària.Tot el que es va vendre a la gangària ho vam dur nosaltres de casa i quasi tota l'escola va poder venir a mirar i a comprar. Tot valia 1, 2 i 3 euros i per això vam decidir que es diria gangària 1, 2 ,3. Amb aquest escrit volem donar les gràcies a tots els que van comprar alguna cosa per haver col·laborat. Per jo ha sigut una experiència molt bona i em sento molt bé per haver pogut ajudar a qui ho nesessitava. Encara que estiguem molt lluny d'Haití, hem volgut donar el nostre ''gra d'arena'' perquè els haitians puguin tornar a començar i, quan veiem per la televisió que a Haití es reconstrueixen les cases, les escoles, els carrers... sabrem que nosaltres hi hem col·laborat amb 244,90 euros, que és el que vam guanyar amb la nostra idea.