TW
0

El projecte British va començar a Sa Graduada al 1997. Això va poder ser per l'acord entre el MEC i el British Council amb l'objectiu de donar una educació trilingüe i multicultural a través d'un currículum integrat de les tres llengües des dels 3 fins als 16 anys. D'aquesta manera podien obtenir una doble titulació. Aquest projecte implica una integració i col·laboració de tots els mestres que fan feina a l'escola.El treball "cross-curricular" permet i ajuda a desenvolupar el coneixement creatiu de l'alumne. A més, és una manera de motivar-los en el procés d'aprenentatge, ja que aprenen a través d'estímuls i temes que estan interrelacionats. (www.nuffieldfoundation.org/Aug 2009).Amb la classe de primer, vam treballar el tema del cos humà; A medi anglès, els alumnes van aprendre a dir les parts externes del cos, així com els sentiments i els processos de creixement. A la classe d'anglès (relacionat amb el mateix tema) van llegir el llibre"From head to toe" d'Eric Carle. Mentre que a plàstica en anglès van mirar obres de Pablo Picasso, la qual cosa va permetre un context per desenvolupar les habilitats de parla i escolta.Treballam PicassoAmb els nens vam estar parlant de dos quadres: " La noia davant el mirall" de 1932 i "La dona al balcó" de l'any 1937. Com podríem veure la cara tant de perfil com mirant cap endavant. També que semblava dividida en dues parts. Tot seguit els alumnes fan fer la seva versió, utilitzant ceres damunt d'una cartolina negre.
A la següent classe se'ls va mostrar una còpia de "Bust d'una dona amb un capell". La classe va estar xerrant dels colors que va utilitzar el pintor, de la forma i de la mida de les faccions de la cara; A més vam estar comentant si el retrat semblava real o no, i si els agradava.
Utilitzant un pal i tinta van pintar la seva interpretació del quadre. Els alumnes van estar molt engrescats amb l'activitat, mostraren confiança i habilitat per realitzar la seva pròpia versió.
Vam fer fotocòpies d'imatges seleccionades. Després es van retallar per a continuació els alumnes poder reorganitzar les parts de la cara amb els ulls tapats i així van obtenir la seva pròpia cara picasso.
Durant la sessió següent vam estar xerrant dels colors del quadre. I ells després van pintar els seus dibuixos utilitzant només els quatre colors que apareixen al quadre original.
Finalment, els alumnes van mirar tots els dibuixos I van comentar quin els agradava més, i per què.
Els alumnes van demostrar confiança utilitzant nous materials. I noves tècniques. Els quadres abstractes van motivar a la classe per xerrar sobre ells i també sobre altres quadres fets amb la mateixa tècnica, incloent els dibuixos de Picasso.
Finalment, la classe d'art va ser un pretext per utilitzar noves maneres d'avaluar (tals com, comprovar si entenen el que s'explica, assegurar-se que alumnes són capaços de seguir instruccions, entendre el vocabulari i els conceptes bàsics). Amb tota aquesta informació, la mestra pot avaluar més fàcilment el desenvolupament i el resultat final de les tasques proposades.
Podeu mirar aquesta pàgina web : www.mrpicassohead.com/.