TW
0

Kirikú i les bèsties salvatges

Direcció: Michel Ocelot
Any: 1998
Gènere: Animació
Durada: 74 minuts
Temes tractats: Àfrica

Kirikú i les bèsties salvatges és un llargmetratge seguint la tradició oral africana que narra la història del Kirikú, un petit fillet africà amb una gran decisió i coratge. En aquest film, el seu avi des de la gruta blava, explica com el seu nét es converteix en guerrer, detectiu, jardiner, comerciant i metge per trobar el valor, l'astúcia, l'amor i la generositat que es troben al seu interior i per triomfar sobre el mal.

Buda explotó por vergüenza

Direcció: Hana Makhmalbaf
Any: 2007
Gènere: Drama
Durada: 77 minuts
Temes tractats: Dret a l'educació, conflictes, desigualtat de gènere

Es tracta d'una pel·lícula franco-iraniana dirigida per una directora de 18 anys. Narra la història d'una filleta afgana (Baktay) per comprar un quadern i assistir a l'escola. Com que no té llapis, decideix portar el pintallavis de la seva mare i açò provoca que els fillets, que juguen a ser talibans, decideixen tirar-li pedres.
Els fillets juguen a la guerra amb rames que fan passar per fusells i estels que representen els "caza" de combat. Però no tot és de broma: en aquest joc, les pedres són de veritat. Quan atrapen a Baktay, ja tenen unes altres tres filletes tancades a una cova. Els motius per reternir-les varien entre la idea de que les filletes no haurien d'anar a l'escola i que pensen que tenen els ulls massa polits.

Depèn de tu

Direcció: OBREAL (Observatori de les relacions Unió Europea-Amèrica Llatina
Any: 2007
Gènere: Documental
Durada: 3 curtmetratges de 13 minuts cadascun
Temes tractats: Consum responsable (turisme, comerç i mobilitat)

En aquest DVD trobareu tres curtmetratges sobre turisme, comerç i mobilitat que permeten fomentar la presa de consciència sobre les repercussions que es deriven dels nostres hàbits, de les relacions que establim a través del nostre consum i de les possibilitats que existeixen per actuar de manera alternativa, pot afavorir que cooperem al desenvolupament en la nostra vida quotidiana. Establir relacions més equitatives, vetllar pel medi ambient que habitem i permetem que les persones i els pobles del món tinguin un desenvolupament digne també depèn de nosaltres.


Azur i Asmar

Direcció: Michel Ocelot
Any: 2007
Gènere: Animació
Durada: 99 minuts
Temes tractats: Respecte i tolerància

Es tracta d'una pel·lícula d'animació que narra la història de dos fillets criats per la mateixa dona. Azur, de cabells rossos i ulls blaus, fill d'un noble i Asmar, morè i d'ulls negres, fill de la pròpia dida. Els dos creixen junts com si fossin germans, escoltant contes i fantasies, però el temps els separa i Azur es queda sol. Quan aquest creix es torna a trobar amb el seu company d'infantesa i amb la que va ser la seva segona mare. El que era ric ara és un captaire, i el que era pobre, s'ha convertit en un príncep. Junts, inicien un camí pels móns que somiaven d'infants.