TW
0

"Les troianes" i "El soldat fanfarró" en sessió matinal i a la nit pel públic general

El XIII Festival Juvenil Europeu de Teatre Grecollatí recala a les Illes Balears de la mà del recentment creat Institut Balear de teatre clàssic, Pàrodos, que aprofita l'experiència de les dotze edicions anteriors per fer realitat un teatre que poques vegades es pot gaudir sobre els escenaris, el teatre clàssic grecollatí.

"Les troianes" d'Eurípides i "El soldat famfarró", o "Miles gloriosus", de Plaute són les dues obres que els estudiants de les Balears tindran el plaer de conèixer de la mà dels alumnes de l'escola d'arts escèniques del teatre Sans de Palma i els del taller de teatre de l'IES Pau Casesnoves d'Inca respectivament.

"Les troianes" tracta del destí de les dones troianes donant compte de tot el mal que poden arribar a patir les dones en situació de guerra. "El soldat fanfarró" és una comèdia d'embolic típicament romana com apunta Eduard Mayans, professor que forma part de Pàrados. Un seguit de circumstàncies fortuïtes acabaran enganant als propis personatges que perden l'idea de qui són.

La cita a Menorca és el pròxim divendres al Teatre Principal de Maó en doble sessió matinal i una tercera sessió a les 22 hores pel públic general que tindrà el gust de gaudir de la representació de "Les troianes".