TW
0

Sense ànim d'avivar polèmiques, voldria fer-me ressò de la notícia que, a les immediacions del quarter de la Guàrdia Civil de Maó, han aparegut unes ruïnes sense datació.

Sense ànim d'avivar polèmiques, voldria fer-me ressò de la notícia que, a les immediacions del quarter de la Guàrdia Civil de Maó, han aparegut unes ruïnes sense datació.

Ràpidament desplaçats els serveis arqueològics del Consell, aquests han determinat que d'acord amb l'anàlisi d'estrats de les terres circumdants i el tipus de material emprat, l'estructura era de recent data. Que eren els fonaments d'una nova construcció.

Davant la possibilitat que la troballa fos interpretada com un nou atac al PTI en forma de bodega de vins, el Govern ha reconegut la veritat. Es tracta d'una presó. Petita, han aclarit. Però que donarà molts llocs de treball.

L'oposició, "ràpida de reflexos", ha demanat compensacions a la construcció de la presó.

Els marxistes han dit que la proposta del partit que defensa els interessos capitalistes encobreix l'intent de construir un camp de golf.

Els sindicats amenacen en treure la gent al carrer. Per si de cas i com a mesura preventiva davant possibles abusos inacceptables.

Els del GOB (Grup Ornitològic Balear) han denunciat la Guàrdia Civil perquè la presó es construeix en uns terrenys en que hi ha una planta autòctona endèmica: la Santolina chamaecyparissus.

Fustacorriol, l'empresa adjudicatària de les obres, ha assegurat que trasplantarà totes les plantes de camamilla groga a un nou parterre.

Un senyor que diu que és d'esquerres envia una carta al diari i demana que quant cobrarà Fustacorriol pel canvi en el projecte inicial.

Un senyor que no identifica la seva ideologia n'envia una altra dient que ja era hora que fessin una presó per fotre-hi a dins tota aquesta colla d'immigrants que es dediquen a la delinqüència.

Les associacions d'immigrants acusen aquest home de racista i diuen que molts d'ells ja voldrien viure en un lloc amb calefacció i aire condicionat. Que ells no tenen moltes coses perquè se'ls discrimina.

L'associació "Amics dels presos" ha convocat una festa per al proper diumenge a Es Freginal on es vendran articles de segona mà a benefici dels presos i s'obsequiarà els assistents amb "pasticets amb sirueles".

Els maonesos creuen que la compensació per la presó és el dic. I què faran ells quan els hi llevin les companyies de transport marítim?

Els ciutadellencs no volen que la Trasme atraqui a Son Blanc. Que per què els iots de luxe han d'anar a Maó?

Aprofitant que el sol surt per Punta de l'Est, un comerciant de samarretes ha tret un nou model, ratxat, al mòdic preu de vint euros, amb la silueta de l'illa i les paraules:
Beccaria Reserve
A social experiment

Es comenta que una entitat cultural, el Casal de Torrelapera, vol convocar unes jornades sobre les presons a l'illa. Proposen el següent títol: "Aspectes històrics i noves perspectives dels models carceraris. Una visió multicultural: les experiències de Maó i Toulon-sur-le-mer". Alguns hotelers ja si han mostrat interessats, diuen des de Turisme.

El meu gat diu que això de la presó té una explicació molt senzilla. Que com que els polítics no se'n surten de fer venir turisme de high standing, faran venir a la nova presó, en estades de llarga duració, la flor i nata dels delinqüents: els que roben al condomini públic. Diuen que als jutjats de Mallorca els hi estant preparant el paquetet. I, com que el meu gat és tot un filòsof perapunyetes, afegeix que no entén perquè els qui decideixen la cosa dels emplaçaments, en lloc d'amagar el centre de residus sòlids entre mig dels ullastres i mostrar la presó vora la carretera, no ho han fet a l'inrevés.

Jo li dic al gat que calli. Que és un pesat. Que això no és assumpte seu. Que ell és un gat.

En Cormac McCarthy, que ha vingut ha passar un dies a casa i que, en honor a la veritat, és una mica "bruto", diu que ens mengem el gat.

Quant als ciutadans, aquests no diuen res. No, un moment, sento una remor. A veure si serà un tsunami. Vaig a mirar.

Mentre, la presó ja sembla l'Empire State Building, amb bandera estrangera al capdamunt i tot, això sí, és un Empire de cartró pedra.