TW
0

Aquesta setmana ens volem fer ressò d'un material adreçat tant a l'alumnat de Primària com de Secundària, editat per La Secretaria de la Dona de l'Stei. Una completa unitat didàctica que inclou diferents propostes de feina i que posa l'accent en el paper de les dones i en com aconseguir viure en societats més conscients i justes. Per als infants de Primària, el conte "El somni de Wangari" dóna peu a la descoberta del moviment del Cinturó Verd. La segona activitat que es proposa té a veure amb visibilitzar les dones que han contribuït a la millora i al desenvolupament de la societat a través de la transmissió del coneixament. També es convida a reflexionar sobre els usos lingüístics, polítics i socials del llenguatge. També trobam propostes didàctiques sobre ecofeminisme i per acabar es presenten feines per fer sobre el feminisme a Perú, sobre les Dones de Negre contra la guerra i sobre les Mares de la plaça de Maig.
Pel que fa a Secundària, la unitat didàctica aprofundeix per començar en les Dones de Negre contra la guerra, en l'anàlisi dels usos lingüístics, polítics i socials del llenguatge, en l'ecofeminisme i en l'associacionisme, presentant i proposant feines sobre casos concrets com per exemple, el moviment de les dones Chpko de l'Índia, que es lligaven als arbres per evitar que fossin talats, de les dones Saharauis i la lluita pacífica per la llibertat del seu poble, de les dones de Guatemala i el seu moviment feminista, i del grup de sobirania alimentària i gènere de Sevilla.
Tot plegat aportant informació d'altres materials i articles d'interès, aquesta Unitat didàctica pot esdevenir una bona eina de referència per treballar dins les aules.