TW
0

Cada divendres emprenen un viatge al mític Casino de Sant Climent, cau en el que artistes de l'Illa es reuneixen per, en viu i en directe, gaudir omplint-se mútuament del procés de creació artística baix la batuta de la improvisació, moguts sobretot per les ganes d'experimentar. Han posat a aquestes jam sessions el nom de "Viatjam", i cada setmana el viatge els transporta a indrets diferents, prèviament pactats, com el món dels somnis, de l'aigua, el foc, la mort... El tren surt de l'estació de Sant Climent a les 22 hores, torna a la una de la matinada, la nit mai no es fa llarga.

Beuen de la sorpresa contínua d'una improvisació a la que sumen el públic que lluny de mantenir-se com a simples espectadors són una provocació pels creadors. El contacte entre els mateixos artistes és un estímul afegit que dóna de si una obra diferent a la creada en solitari en l'estudi o taller propi.

I arriba l'hora de les presentacions, a la bateria el mític Terry Cox; baix i a vegades contrabaix, José Gómez; al piano, Marc Cortés; amb el saxo, Octavio Farrés, però és el que sembla i els músics canvien d'instruments sense miraments i reben a l'escenari visites especials, com el flamenc de Diego Paqué, Pablo Millas, també contrabaixista, o Danilo el guitarrista. Cada setmana és única i diferent, la música assoleix uns ritmes originals i sorprenents, la banda sonora a la que s'entreguen les veus de Del, Carla Cruells, que també balla, o la de Laia Galceran qui també recita poesia, i Ariadna, que arriba a fer de show-woman...

Al mateix espai hi té cabuda la pintura, amb Brookas, Kaori i de Sisi Armengod com habituals, i l'última escultura de ferro forjat de Marc Rosanas. Erika Prüfert a la fotografia, i vídeo de tota la moguda i de les performances viscudes fins ara, com la dels quatre elements al quart viatge o la del món oníric... divendres passat van arribar a la sisena edició i no pensen aturar fins a juny, com a mínim, mentre aniran fent camí i rebent més gent amb la que compartir un debat sobre l'art ple d'estímuls que desperten els sentits i fan sentir en pròpia pell l'alegria de la nova perspectiva que obra la ment i permet tot tipus de sentiments.