TW
0

Les educadores de les escoles esteim sempre cercant idees innovadores, no perquè les coses canvien, que també ho fan, sinó perquè anem descobrint que coses que hem fet durant molts d'anys ja no serveixen.Les fitxes que hem fet servir durant molts de temps les considerem totalment desfassades, les feia bé el fillet que cercava el reconeixement de les educadores. I què passava amb els altres? Els més insubmisos o tal vegada els més intel·ligents que no volien sotmetre's al desig de l'educadora i fer allò no els motivava?Però si no fèiem fitxes, idò què fèiem? És el que des de fa uns anys ens fa moure a fer descobertes interessants per als fillets.Als dos anys és més fàcil ja que el començament del llenguatge oral implica que els fillets facin demandes i el que cal és que les educadores estiguem atentes i a l'escolta del que interessa els fillets.Per això a la nostra escola es van introduint novetats, vàrem començar ja fa temps a fer experimentació amb elements de la tardor, de la natura, aigua, pa rallat, serradís, xocolata, arena...
Que més innovador per aquesta primavera, que un dia l'olor de l'escola es transformi en perfum de xocolata i que els fillets a més de degustar puguin pintar amb ella?
També es va introduint fer tallers en què els fillets en grups petits desenvolupin les activitats que a ells els interessen.
Però i que fèiem amb els fillets d'un any? Encara tan petits, encara tan sensibles, encara tan indefensos. El que pretén l'escola quan són petits, és què es trobin acollits i es sentin estimats, que és la manera més fàcil d'aconseguir que vagin creixent i agafant interès pel que els envolta.
Els fillets i filletes d'un any aquest curs han tingut la sort de tenir una educadora en pràctiques i moltes ganes d'innovar i hem dut a terme un taller d'imatges amb projector: amb material com paper cel·lofana, anelles, botons i també el propi cos. Molta imaginació i creativitat els fillets/es han descobert un món màgic suggerent i divertit.