TW
0

Aquest final de trimestre, els alumnes de 3r cicle de primària de l'escola de Calós, hem realitzat el taller del còmic, que l'Ajuntament de Ciutadella ens oferia a totes les escoles. L'activitat ha constat de tres sessions, repartides en dies diferents.
A la primera sessió, la ponent Julieta Oriola, comença la classe amb els alumnes prèviament preparats mitjançant un power point informatiu sobre les característiques bàsiques del còmic. Així ja saben bé què és un còmic; els tipus de plans que es poden dibuixar; les diverses formes que tenen les bafarades i els significats que adopten depenent de la forma en que les dibuixes; etc. Partint d'aquí, primer es fa un contrast d'informació entre alumnes i ponent, i llavors ella els ensenya uns quants exemples de còmics perquè puguin observar-los i agafar idees per aplicar a la seva feina posterior. Tot seguit, cada un ja comença a inventar la seva historieta.
A la segona sessió, els alumnes ja saben com seguir l'activitat utilitzant el dibuix com a mitjà d'expressió per donar a entendre les seves històries.
A la darrera sessió, el tercer i últim dia, els fillets i filletes tan sols han de passar a net els dibuixos a cartolina, tenint en compte la presentació (respectar els marges, netedat, dibuixos repassats a rotring negre, el text escrit en lletra de pal…).
Per acabar, tan sols manca dir, que els alumnes s'ho han passat bé creant la seva pròpia història i dibuixos, calcant, rallant, pintant i xoroiant els còmics elaborats pels seus companys. Hem decidit que feríem un àlbum amb la feina final de cada un, d'aquesta manera ens el podrem endur a mostrar a casa nostra, perquè vegin com de bé ens ha quedat!