TW
0

Si el nom ja és extravagant la seva estètica tampoc queda enrere. Pèl de Gall combina provocació i rock dur per aconseguir un excel·lent i imprevist còctel de so contundent. El secret? Aprofitar al màxim el filó de fer-se amb el concurs Engresca't, l'energia sense límits i la bona música. L'atrezzo infal·lible? Cinc galls damunt l'escenari disposats a revolucionar el galliner.

Francesc Pons (veu), Ernest Martí (guitarra), Sergio Bernhardt (bateria), Javi Bisbal (baix) i Albert Viñés (teclat) són al capdavant d'una banda menorquina-catalana que s'ha proposat treure el seu primer disc a finals d'any. Les ganes de composar de dos amics a Barcelona, Ernest i Francesc, fou el punt de partida d'una formació que, ja amb cinc membres, debutà el passat estiu al Concert Jove de Ferreries. "Varem assajar durant un mes a saco", expliquen. Aquell dia, al camp de futbol, la gent no sols quedà impactada per la seva música sinó també per la seva vestimenta amb tints de granja. Ritmes ràpids i riffs potents, així com una vessant més melòdica i lenta són la banda sonora d'un repertori de temes propis en català que empren per parlar de la vida d'un jove (o no tan jove) i les seves nits de festa. Lletres plenes d'humor que no deixen indiferent ningú.

"El nostre és un rock dur, guitarrero que tira cap al heavy metal, encara que nosaltres cercam un segell propi", senyala Francesc. Pèl de Gall beu de música tan dispar com Metallica, Rammstein o Ja T'ho Diré. Han ofert concerts a Menorca o a les sales Salamandra i Be Good de Barcelona. Prest, el 7 de maig seran els amfitrions de la Telecogresca que es celebrarà al Sot del Migdia, a Montjuïc.

Si bé, el myspace els ha servit per donar a conèixer els seus temes, Pèl de Gall espera estrenar-se amb treball discogràfic el proper Nadal. "Volem que el nostre projecte arribi a quanta més gent millor i produir nosaltres mateixos un bon disc", diuen. Un repertori oficial amb cançons com "Indewein" (una espècie de crit de guerra), "Sa nit que no vas viure" o "Mandíbula va, mandíbula ve", entre d'altres. Fins aleshores la banda penja els temes a Internet de manera dosificada i a mida que surten de la seva inspiració.

Avalua Pèl de Gall les mancances de l'Illa per a assajar, els elevats preus dels locals a Barcelona o l'esforç econòmic que suposa editar un cd. Entrebancs apart l'energia d'aquests galls esclata en bona música, així que aquest estiu seguirem la pista dels seus concerts a Menorca.