TW
0

Set euros i un botó és el preu que volien fer pagar els Puretones pel seu primer disc. Dit i fet, ho batejaren fins i tot com a original títol del treball, amb la decisió final, però, de vendre'l a 5 euros. Ho explica Miquel Plana, veu i percussió lleugera d'una formació que ha decidit autoproduir-se el seu cd. "Així tenim més llibertat musical i d'actuació", diu. Amb ell, Pep Villalba (guitarra), Lluís Foyé (bateria) i "Tommy" Knockers (baix i veus) conformen tots junts el grup que ha fet possible plasmar en disc una combinació musical plena d'influències.

Enregistrat entre la tardor 2009 i l'hivern 2010 als estudis Dalt Baixamar d'Alaior –de Pep Villalba–, "Set euros i un botó" conté 11 temes propis en català i castellà. "Un viatge en ascensor", "A ciutat", "Com si mai", "Buidant la mar", "Ebri badi", "Ostras psicotope", "Empresonats", "La oveja negra", "Tarda de tardor", "Set euros i un botó" i un bonus track d'un vell tema de la banda "Tirant escombreries", que s'ha arranjat i revisat, composen el repertori a on també rescaten les lletres de l'exPuretones i fundador del grup Agustí Canet –juntament amb Miquel Plana, de qui són majoritàriament les inspiradores cançons–. Puretones el presentà aquest divendres al Cafè Concert Saboy des Mercadal. Properament ho faran al Casino d'Alaior (21 de maig), al local del port de Ciutadella Allà de sempre (18 de juny) i a Maó, a on encara han de confirmar data i lloc d'actuació.

Culturàlia es feu ressò de la música puretoniana el passat juliol. Llavors Pep, "Tommy", Miquel i ­Lluís desitjaven cloure d'una vegada el seu primer cd que ha estat enregistrat, mesclat i masteritzat pel seu guitarra. "Estem més que satisfets amb el resultat, si no, no l'hauríem tret al mercat. Hem fet els que ens ha donat la gana seguint el nostre propi criteri", senyala Miquel. Un luxe amb el que dibuixar un món sonor de pop rock amb cabuda per al rythm and blues.
Fa una setmana que ja es troba a la venda a Maó. En principi s'ha fet una tirada curta en previsió de l'acollida del públic, uns seguidors que ja demanaven als Puretones que arrodonissin el format oficial, que no estàndard, de les seves cançons. El disseny de "Set euros i un botó" va a càrrec de Josuah, Darakth i el fotògraf menorquí Lluís Teixidor. El treball es pot adquirir a Ciutadella, Alaior i Maó. El millor però, sempre és veure'ls en directe.

@La música de Puretones a:
http://www.myspace.com/puretonesmenorca