TW
0

Sota la pluja de Sant Jordi, ens vam trobar amb n'Albert Vall i en Yasin Lligoña a la porta de l'escola. Els nostres companys de Televisió Menorquina, equipats amb càmeres, trípodes, micròfons… i tot el material necessari per gravar, tenien divendres passat una cita amb l'actriu i presentadora Adriana Aguilar i el grup de 4t B del CP Pere Casasnovas, que protagonitzaran la propera edició del programa "La salut, un plaer" amb alumnes, i que s'emetrà dia 4 de maig a partir de les 21 hores. El programa, que organitza i financia el Servei de Promoció de la Salut del Departament de Ciutadania i Família del Consell insular, té una periodicitat setmanal i s'emet des de l'any 2000. Actualment es presenta en dos formats, que s'intercalen al llarg del curs escolar. El format col·loqui, que no dura més de mitja hora i sempre tracta temes actuals de salut, compta amb tres experts fixes, un professional de la sanitat, Antoni Gómez Arbona, un de la psicologia, Fernándo Pérez Pacho, i una de l'educació, Mar Lluch. L'altre format, compta amb la presència dels alumnes menorquins. Si fins enguany, la participació dels joves consistia en preparar des de les aules un qüestionari sobre un tema escollit per ells mateixos, que després es convertia en entrevista a un expert als platós de Televisió Menorquina, en l'actualitat, amb els fillets i les filletes s'ha canviat el plató de televisió per les aules, a banda de cedir-los el protagonisme també com a petits grans experts. Ara són els alumnes els que, juntament amb el professorat, presenten a la ciutadania una tasca, un projecte fet a l'escola, sobre un tema de salut en concret. Ells mateixos són els encarregats d'explicar què es van plantejar aprendre, quines activitats han fet i a quines conclusions han arribat durant el seu projecte de feina.
Durant aquest curs ja han intervingut diferents grups d'alumnes de l'IES Pasqual Calbó, del CP Tramuntana i de l'IES Joan Ramis i Ramis. Divendres passat els tocava el torn als fillets i les filletes del "Pere Casasnovas".
Alimentació Saludable
Quan vam arribar a l'aula de 4t B del CP Pere Casasnovas i abans de començar a gravar el programa, Núria Marquet del Departament de Ciutadania i Família enllestia els detalls de darrera hora amb la tutora del grup, na Sara Mollà. Ens vam fixar en el suro de l'aula, on s'exposen les feines sobre alimentació saludable realitzades pels alumnes durant tot aquest darrer trimestre, i que havien de servir, al llarg del programa, per il·lustrar les explicacions fetes pels fillets i les filletes. Els alumnes, alegres, una mica nerviosos també, van ocupar els seus llocs ràpidament mentre Adriana Aguilar, guió en mà, rompia el gel abans d'encendre les càmeres.
Durant una hora es van anar succeint sense entrebancs les intervencions de tots i cadascun dels infants, que van explicar amb sorprenent naturalitat coses com el funcionament de l'aparell digestiu, la piràmide alimentària, diferents propostes de menús saludables, el taller de cuina que van fer a l'aula, els trastorns alimentaris més comuns o propostes de llibres sobre alimentació.
L'experiència va ser tot un èxit i així es veia a les cares dels infants quan es va acabar de gravar el programa. Si voleu veure el resultat final, l'emissió del programa és dimarts dia 4 de maig, a partir de les 21 hores, a la Televisió Menorquina.